Evenimentul Zilei – TATĂL NOSTRU, cea mai importantă rugăciune creştină, a fost interzisă în cinematografele din Marea Britanie


Un aspect de corectitudine politică/religioasă este evidențiat de ziarul Evenimentul Zilei. Știrea face referire la faptul că „principalele cinematografe britanice au refuzat să difuzeze un spot publicitar al Bisericii Anglicane dedicat rugăciunii „Tatăl nostru”, de teamă să nu ofenseze o parte a publicului” după cum a afirmat duminică Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby”. (…)

„Spotul publicitar, cu durata de un minut, în care mai multe persoane, printre care și Arhepiscopul de Canterbury, recită „Tatăl nostru”, ar fi trebuit să fie difuzat începând din 18 decembrie, înainte de noul film din seria „Star Wars”, „The Force Awakens”.

http://www.evz.ro/

Interesantă este poziția lui Richard Dawkins, conform informației preluate de mine prin intermediul lui Ruben Ologeanu, Dawkins a afirmat că „dacă cineva este ofensat de un lucru atât de obișnuit cum e rugăciunea, atunci chiar merită să fie ofensat”.

Clipul poate fi vizionat mai jos

*

Un răspuns

  1. […] Sursă: Evenimentul Zilei – TATĂL NOSTRU, cea mai importantă rugăciune creştină, a fost interzisă î… […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.