La răscruce de drumuri …


Ieremia 29:11 „ Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.”

Cine dintre noi poate spune sincer că nu a ajuns măcar o dată în viaţă la o răscruce de drumuri în ceea ce priveşte luarea unei decizii ? Viitorul nostru, sau al copiilor noştri, sănătatea, şcoala, serviciul, plecarea sau rămânerea într-un loc anumit, mântuirea sufletului… Sunt sigur că toţi oamenii, credincioşi sau necredincioşi, au avut această experienţă. Poate chiar în această zi, poate chiar printre cititorii acestui editorial, este cineva la răscruce de drumuri…  Ce este de făcut ? Lumea în care trăim este din ce în ce mai egoistă, mai baricadată, mai izolată, mai neinteresată în facerea de bine, mai pornită la rău decât la bine, mai ostilă, mai neputincioasă… Iată o lumină care răsare din Cuvântul lui Dumnezeu valabilă şi astăzi pentru noi toţi. Lumina lui Dumnezeu care este gata să lumineze pe toţi cei ce trec prin tunelul timpului, spre veşnicie. Să luăm aminte la glasul Domnului !

1.Chiar dacă eşti la răscruce de drumuri, nu uita, nu eşti singur. Cineva te cunoaşte, Cineva te iubeşte, Cineva se gândeşte la tine şi la problemele tale, Cineva face planuri minunate privitoare la persoana ta, pe care ţi le dezvăluie şi te aşteaptă să fii de acord şi tu. Cineva îţi doreşte fericirea vremelnică şi veşnică. Este Dumnezeu, Creatorul tău. Eşti coroana creaţiunii Sale. Eşti om creat după chipul şi asemănarea Sa (Geneza 1:26,27). De dragul nostru, al oamenilor păcătoşi pe care vrea să-i salveze de la moarte veşnică, El, Dumnezeu Tatăl, L-a trimis aici pe pământ pe Domnul Isus, Fiul Său, să ne răscumpere prin jertfa de pe Calvar (Ioan 3:16). Pleacă-ţi fiinţa înaintea acestui Dumnezeu care te iubeşte şi roagă-te Lui. Mulţumeşte-I. Spune-I unde eşti, ce ai făcut… crede în iubirea Lui, şi aşteaptă. El îţi va răspunde cu siguranţă. Fii gata însă să auzi vocea Lui. El este chiar lângă tine !

2.Dacă auzi vocea lui Dumnezeu, fii gata să o împlineşti întocmai. Aceste cuvinte au fost spuse de Dumnezeu  poporului Israel, înainte de robia Babiloneană, prin proorocul Ieremia (Ieremia 29:1…). Urmărind mesajul acestei epistole a lui Ieremia adresată poporului dus în robie, înţelegem că Dumnezeu luase această hotărâre, a robiei vremelnice în Babilon, spre pocăinţa lor. Ceea ce le cere însă Dumnezeu este ca ei să rămână ascultători de glasul Lui, ca să le meargă bine. Ascultarea de Dumnezeu este cheia succesului. Neascultarea a dus întotdeauna la dezastru. Dumnezeu vorbeşte şi astăzi… prin proorocii Săi, prin Cuvântul scris, prin somn, prin descoperire directă,  prin şoapta Duhului Sfânt… Fii atent la glasul Său. Învaţă să-l deosebeşti de celelalte glasuri care-ţi vor răul (Ioan 10:4; 1 Ioan 4:1-4). Numai El se gândeşte la binele tău. Ascultă-L şi împlineşte-I voia ca să fii fericit !

3.Cunoşti că ai ieşit din intersecţia de drumuri, şi că ai luat-o pe drumul cel bun, prin două lucruri foarte clare : „ai un viitor şi o nădejde”. Dacă eşti tot în ceaţă, mai roagă-te, mai pocăieşte-te, mai ascultă, mai aşteaptă, mai veghează… Mai este oare ceva, vre-un păcat în viaţa ta, nemărturisit, neiertat,  care te împiedecă să-I auzi vocea ? (Isaia 59:1,2) Calea Domnului este bună, dreaptă, oferă  siguranţă, oferă bucurie, dar este strâmtă… nu poţi merge pe ea oricum. Domnul Isus a spus :”Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6) Dacă vrei să ai un viitor şi o nădejde, nu uita: numai Domnul Isus ţi le poate oferi. El se gândeşte permanent la noi. Crede în El şi vei fi mântuit !

Pastor, Elisei Pecheanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: