Memorie și reconciliere. Biserica și asumarea trecutului


Trecutul cu bune și rele este parte integrantă a fiecărui individ și a ficărei instituții, inclusiv al Bisericii. În ceea ce privește asumarea greșelilor trecutului, Emanuel Conțac pune la dispoziția celor interesați un document al Bisericii Romano-Catolice. Studiul temei ,,Biserica și greșelile trecutiului” la care face referință documentul, a fost propus de către cardinalul Joseph Ratzinger, actualul Papa Benedict al XVI-lea.

“Memory and Reconciliation: The Church and the Faults of the Past” este un document publicat în decembrie 1999 de către o comisie a Bisericii Romano-Catolice. […]

Textul documentului, în engleză AICI.

În finalul articolului autorul lasă cititorului o întrebare provocatoare referitoare la relația Bisericii cu trecutul și disponibilitatea asumării acestuia.

Dacă nici bisericile istorice nu se consideră infailibile, ci au curajul să-şi privească în faţă trecutul, cu cât mai mult bisericile evanghelice ar trebui să facă dovada acestei disponibilităţi?

Până la un comunicat similar referitor la asumarea trecutului de către BOR și bisericile evanghelice vă invit să citiți articolul integral pe blogul Vaisiamar

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: