Mesaj pastoral al Consiliului Uniunii Bisericilor Baptiste din România privind starea de criză din țara noastră și consecințele acesteia


Membrii Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, întrunit la București în sesiunea de toamnă a anului 2010 adresează bisericilor și credincioșilor un mesaj pastoral în legătură cu situația de criză din țară și consecințele acesteia.

Considerăm că prezenta criză își are rădăcinile, în principal, în criza morală și spirituală care cuprinde țara noastră și lumea în care trăim. Individualismul, egoismul și materialismul caută să înlocuiască credința în Dumnezeu, valorile întrupate în viața și învățătura Domnului Isus Hristos și să diminueze sensibilitatea față de conștiința care este cercetată de Duhul Sfânt.

Având în vedere efectele crizei asupra persoanelor celor mai expuse în societatea noastră: cei în vârstă, cei care suferă din cauza bolilor, copiii, persoanele cu handicap, orfanii, săracii, refugiații, Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România îndeamnă credincioșii ca, în primul rând, să aducă această situație în rugăciunile lor înaintea lui Dumnezeu. În același timp, comunitățile de credincioși sunt rugate să își sporească activitățile caritabile și preocuparea de a-i susține pe cei în nevoi și de a-i mângâia pe cei în suferință.

Voi sunteți lumina lumii… Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Evanghelia după Matei 5:14, 16)

Continuarea pe site-ul Revistei Creștinul Azi

3 răspunsuri

 1. […] Mesaj pastoral al Consiliului Uniunii Bisericilor Baptiste din România privind starea de criz&… Sat Oct 23, 2010 10:50 am Membrii Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, întrunit la București în sesiunea de toamnă a anului 2010 adresează bisericilor și credincioșilor un mesaj pastoral în legătură cu situația de criză din țară și consecințele acesteia. Considerăm că prezenta criză își are rădăcinile, în principal, în criza morală și spirituală care cuprinde țara noastră și […] […]

  Apreciază

 2. Stimati domni,
  Va felicit ca apartineti unei Biserici care, mai ales in aceste vremuri grele, apara Omul si demnitatea umana.
  Eu sunt un membru al Bisericii Ortodoxe si sufar pentru slugarnicia ierarhilor nostri fata de politicieni pentru ca, din nefericire, pun banul oferit de acestia deasupra misiunii lor crestine.
  Nu pot decat sa va invidiez Biserica Dvs.(nu cu rautate, ci cu admiratie), la fel cum admir, din aceleasi motive, si Biserica Romana Unita cu Roma.
  Adrian Cris, Oradea
  BIHORMEDIA.RO

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Domnule Adrian Cris,
   Vă mulțumesc pentru opinia exprimată și totodată îmi exprim regretul că Biserica Ortodoxă nu s-a decis pentru o separare față de stat. Mă refer la o separare instituțională și la o anumită dependență față de persoanele sau personajele care au o influență negativă asupra misiunii creștine.
   În final aș dori să menționez faptul că am integrat comentariul dumneavoastră în cadrul unui articol de sine stătător deoarece am considerat că ideile exprimate transcend spațiul limitat în care l-ați așezat dumneavoastră prin comentariul acestui comunicat fiind de dorit ca și alți oameni să cunoască poziția exprimată de dumneavoastră.
   Cu considerație, Marius Silveșan editor Istorie Evanghelică

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: