George W. Bush jr. despre Billy Graham: ,,reverendul Graham a plantat o sămânță o sămânță în sufletul meu care a încolțit în anii următori.”


În studiul introductiv al cărții Afacerea ,,Evanghelistul”: vizita lui Billy Graham în România(1985), Denisa Bodeanu se ocupă și de biografia evanghelistului Billy Graham. În acest context, sunt prezentate și conexiunile acestuia cu viața politică americană, motiv pentru care a fost numit și ,,Pastorul Americii”. Acest apelativ denotă faptul că Billy Graham se bucura nu numai de popularitate ci și de influență, dovadă stând și mărturisirea lui George W. Bush jr. care va câștiga președinția SUA datorită transformării produse în el de mesajul lui Cristos vestit de către evanghelistul american, precum și de sprijinul protestanților americani pe care nu l-ar fi obținut fără transformarea vieții.

În lucrarea ,,A Charge to Keep”  George W. Bush jr. mărturisea: ,,reverendul Graham a plantat o sămânță o sămânță în sufletul meu care a încolțit în anii următori. […] mi-am încredințat sufletul lui Isus Cristos și am început să am un nou drum în viața mea” Stephen Witfield, Billy Graham, un pasteur américain en politique, în ,,Vingtième siècle”, nr 96, octombrie-decembrie 2007, p.210 apud Denisa Bodeanu, Valentin Vasile, Vizita lui Billy Graham în România (1985), Editura Argonaut, Cluj-Napoca 2010, p.18

Un răspuns

  1. Legat de asa-zisa influenta pe care Billy Graham ar fi avut-o asupra lui George Bush , in pocainta lui planeaza unele suspiciuni. Billy Graham cand a fost intrebat de acest lucru a negat ca ar fi discutat cu George Bush jr. (fiul) chestiuni legate de credinta , ca l-ar fi convins sa se pocaiasca prin discutii personale , asa cum George Bush jr. a pretins.
    Unii cred ca Bush doar a zis chestiile astea ca sa fie votat de evanghelicii americani , ca de fapt el nu ar fi chiar asa ,,pocait” cum se pretinde. Sigur ca ce e in sufletul omului doar Dumnezeu stie in totalitate , totusi numeroase actiuni ale lui Bush cat a fost presedinte pun sub semnul intrebarii credinta lui . Dau doar un exemplu : intr-o vizita oficiala in Arabia Saudita a dansat un dans traditional impreuna cu regele Arabiei Saudite , probleme nu e dansul in sine ci faptul ca a dansat cu seful unei tari unde putinii crestini sunt crunt persecutati iar ca religie de stat este islamul wahabi(cea mai fanatica secta a islamului). Nemaivorbind de problemele legate de baza Guantanamo . Cred ca imaginea idilica , de presedinte credincios , de sfant pe care si-a construit-o George Bush jr. trebuie putin corectata.
    Sigur ce se afla in sufletul lui doar Dumnezeu cunoaste 100%.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: