Bodo la Europa FM: ”Înainte sa-mi schimb religia, mă gândeam la Dumnezeu doar când aveam nevoie”


Miercuri dimineaţă, Monica Anghel şi Bogdan Miu au intrat în direct prin telefon cu Bodo de la Proconsul pentru a afla chiar de la el ce l-a determinat să-şi schimbe religia şi cum i s-a schimbat viaţa de când a luat această decizie.

„Este adevărat că m-am apropiat de Domnul mai mult decât o făceam înainte şi asta s-a datorat binelui care s-a întâmplat până acum în viaţa mea. Este înălţător să te trezeşti dimineaţa şi să spui o rugăciune, să faci asta şi înainte de masă…Înainte, mă gândeam la Dumnezeu doar când aveam nevoie”, a explicat artistul în „Deşteptarea”.

Bodo a mărturisit că a cochetat mult timp cu ideea de a deveni creştin după Evanghelie şi că totul a pornit de la doi dintre colegii lui de trupă: „Dragoş şi Robert s-au întors către Domnul acum 5 ani şi am observat cum s-au curăţat spiritual. Am ales împreună cu soţia mea să ne ghidăm numai după Cartea Sfântă, după ce scrie în Biblie şi nu vâ gândiţi că îi cerem Domnului bunuri materiale, ci îi mulţumim pentru ce ne dă zi de zi”.

Bogdan Miu a vrut să ştie dacă acestă schimbare va afecta viaţa profesională a lui Bodo. „Acest lucru nu afectează cariera noastră muzicală.Sunt mulţi artişti mari care sunt pocaiţi, de exemplu U2, Whitney Houston, Natalie Cole”, a menţionat Bodo.

În matinalul de la Europa FM solistul trupei Proconsul a infirmat ştirea conform căreia ar cânta în corul Bisericii la care merge şi a povestit că pregăteşte împreună cu colegii lui un concert de Crăciun cu muzică de închinare, printre care se vor include şi câteva dintre piesele lor, cum ar fi „Sunt al tău”.

Sursa:  Infoo.ro

Interviul lui Bodo la EuropaFM în care vorbește despre decizia sa, poate fi ascultat aici(Audio)

Informația despre decizia lui Bodo era cunoscută într-o anumită măsură însă interviul acordat lui Iacob Emanuel pentru Creștin Total.ro care poate fi citit aici, a confirmat ceea ce unii doar presupuneau. Interviul a determinat reacții mediatice despre care Iacob Emanuel scrie următoarele:

6 răspunsuri

 1. Este o mare sansa sa te nasti ortodox. Si daca tot te-ai nascut ortodox, nimic nu te opreste sa devii practicant ortodox. Vei merge la biserica regulat, vei participa la Sfanta Liturghie, vei tine post si te vei ruga fierbinte Domnului. Vei spune si rugaciuni inainte de masa, la sculare , la culcare, etc.
  Nu trebuie neaparat sa treci la alta religie, ratacita, pentru a face ceea ce este normal sa faci ca bun crestin ortodox.
  De fapt e cam sindromul romanului, care la el in tara arunca hartiile pe jos, iar afara, in alta tara, cu o grija suspecta, le arunca in cos.
  Unii ca sa faca ceea ce este absolut normal ca si crestin, aleg schimbarea religiei. Dumnezeu sa aibe mila de voi.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Domnule Mihai,
   Istorie evanghelica este un spatiu al informatiei si al respectului reciproc, nu al acuzelor. Va rog pe viitor sa folositi un ton moderat fara acuze si inexactitati. 1.Desi Bodo a folosit termenul religie corect este confesiune sau denominatiune religioasa. 2. Nu mersul la biserica mantuieste, salveaza ci relatia personala cu Dumnezeu. 3. Fiecare om este liber sa aleaga spatiul confesional. 4.Folositi cu atentie termenul ”ratacita”, ”rataciti”! Scriptura spune: „va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile”

   Apreciază

 2. […] Bodo la Europa FM: ”Înainte sa-mi schimb religia, mă gândeam la Dumnezeu doar când aveam nevo… […]

  Apreciază

 3. […] Bodo la Europa FM: ”Înainte sa-mi schimb religia, mă gândeam la Dumnezeu doar când aveam nevo… […]

  Apreciază

 4. Este trist faptul că creștinii ortodocsii nu inteleg nimic din slujba de la biserica tinuta de preoti. Cred că acest lucru se datorează printre altele și faptului că se cântă pe nas, lalait, repetitiv si cu cuvinte arhaice. Ar trebui sa vina si ei in timpul nostru.

  Apreciază

 5. Ma bucur ca sunt oameni in tara aceasta care sunt interesati de Dumnezeu si nu de anumite dogme sau obiceiuri religioase. Interesant este faptul ca fiecare religie afirma ca este sinucidere sa renunti la religia in care ai fost botezat dar totusi se accepta trecerea de la o religie la alta mai ales in cazul casatoriilor mixte, fara nici o jena, de fapt esti obligat prin diverse mijloace sau afirmatii sau pur si simplu preotul nu vrea sa te cunune daca nu aderi la acea religie. Nevoia omului de a domina de a avea puterea (care nu i se cuvine), de a nu se supune lui Dumnezeu l-a facut pe om asa cum este si din cate vedem ce se intampla in jurul nostru nu avem un viitor stralucit. Omul isi permite prea multe destrabalari si mai sunt si puse in „legalitate”. Eu am fost botezat ortodox dar fara voia mea. Marc 16.16 – Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui; – de aici reiese faptul ca omul trebuie sa se boteze, deci sa-si aleaga sa zic asa apartenenta la o religie daca vrea sa apartina de o religie (dar nu religia il va mantui) la varsta cand poate decide singur daca va crede in jertfa lui Iisus, in Dumnezeu sau nu, Deci nu te poti naste intr-o religie. Si eu am devenit crestin dupa Evanghelie si sunt fericit si mai ales sa vad oameni care inteleg ca mantuirea nu vine ca bonus al unei religii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: