Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste


Preaiubitii mei frati din Consiliul de conducere al Uniunii Baptiste din Romania:

Acuzat fiindca doresc sfintenie – Iosif Ton

Cu respect fata de voi toti si cu multa dragoste izvorata din Domnul Isus si din Duhul Sfant, va trimit reactiile mele imediate la comunicatul dumneavoastra ca ati ”decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui  (Iosif Ton) in bisericile baptiste din Uniunea Baptista din Romania, pana la o vreme de indreptare si pocainta.”

Ma voi referi intai la decizia dumneavoastra exprimata in aceste cuvinte:

”Consiliul Uniunii Baptiste din Romania se delimiteaza de practicile si invataturile nebiblice si straine de practica si invatatura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperitatii, practicarea profetiilor nebiblice, practica conditionarii prezentei Duhului Sfant de vorbirea in limbi, practica vindecarilor la comanda unei persoane, promovarea invataturilor gruparii din Africa condusa de Chris, asocierea cu ”Scoala de vindecare”).

Va anunt ca si eu ma delimitez de aceste practici,  pentru simplu faptul ca practicile mai sus numite nu sunt sustinute de Strajeri, cu exceptia “Scolii de vindecare”, care nu are scopul de a-i invata pe altii sa fie ”vindecatori”, ci este o scoala in care oamenii invata cum sa primeasca vindecarea.

De asemenea, in anuntul meu de asociere cu miscarea ”Strajerii” am spus ca unul dintre scopurile mele este sa-i ajut sa-si formuleze doctrina lor biblica si ca ei au acceptat sa ma primeasca intre ei cu scopul acesta.

Marturisesc ca nu inteleg ce inseamna ”retragerea ordinarii pentru slujire.”

In primul rand, eu asa stiu ca ordinarea unui om ca pastor este facuta pe viata si ca anularea ei (nu retragerea) se face doar in conditii foarte speciale.

Poate ca ati inteles ca vreti sa-mi anulati dreptul de a sluji in bisericile baptiste din Romania (sa slujesc ca pastor, sa fac botezuri si sa impart Cina Domnului). Daca ati decis lucrul acesta, eu ma voi supune hotararii dumneaavoastra.

Nu cred ca ati inclus aici si dreptul de a predica in bisericile baptiste, deoarece pentru aceasta nu este nevoie de ordinare si decizia de a invita pe cineva sa predice este totalmente prerogativa pastorului local, care poate invita sa predice si oameni din alte culte, care au unele doctrine total diferite de cele baptiste. Lucrul acesta este o practica foarte raspandita.

Dar daca veti insista sa nu mai predic in bisericile baptiste din Romania, voi cauta pe cat posibil sa gasesc alte locuri unde sa predic cand vin in Romania.

Mi-a atras atentia acuzatia pe care mi-o faceti prin cuvintele: ”a exprimarii unei atitudini nepotrivite fata de viata spirituala a bisericilor baptiste din Romania.”

Ma gandesc ca va referiti la faptul ca am spus ca multor biserici li se potriveste descrierea facuta de Domnul Isus Bisericii din Sardes:

”Stiu faptele tale ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort. … Totusi ai in Sardes cateva nume care nu si-au patat hainele” (Apocalipsa 3: 1-4).

Nu sunt singurul care plange ca in bisericile noastre a intrat pacatul si coruptia, pe care multi o numesc cu termenul ”elegant” de ”lumificare” , sau ”a intrat lumea in biserica.”

Accentul pe care il pun eu acum este ca pacatele noastre ne duc inapoi sub stapanirea celui rau, conform textului din Romani 6:16, ilustrat dramatic in Faptele Apostolilor 5:3.

Stiu ca aceasta invatatura deranjeaza si supara. Dar stapanirea demonica a credinciosilor datorita intoarcerii la viata de pacat este o invatatura pe care o dau multi teologi baptisti din toata lumea. In orice caz, ea nu poate fi considerata o erezie care sa scoata pe cineva in afara miscarii baptiste.

Oare este o ”atitudine nepotrivita fata de viata spirituala a bisericilor baptiste din Romania” daca dau un sunet de alarma ca bisericile sa se intoarca prin pocainta la dragostea dintai?

Iubitii mei. Multi mi-ati fost studenti, discipoli si mai ales colegi de lucrare. Multi ati beneficiat de cursulile si predicile mele tinute in bisericile voastre si de cartile mele. Cu multi am impartasit problemele voastre, precum si ganduri si planuri in intimidate.

Eu le voi pastra pe toate acestea in tainita inimii mele si voi continua sa va consider fratii mei, colegii mei, si chiar prietenii mei.

Voi continua sa ma rog pentru voi toti.

Ati scris ca imi retrageti dreptul la slujire in bisericile baptiste ”pana la o vreme de indreptare si pocainta.”

Eu cred ca deja am pornit pe drumul indreptarii si al pocaintei. De acestea am nevoie tot timpul. Sper ca va voi putea convinge de lucrul acesta.

Va rog sa tineti cont de faptul ca declar sus si tare ca sunt indragostit de invatatura Domnului Isus si ca scopul pentru care traiesc acum este sa aduc aceasta invatatura in centrul gandirii si al trairii crestine. Cartea mea ”Bunatate” exprima pe larg ce inteleg eu prin aceasta. Rugamintea mea fierbinte pentru voi toti este sa cititi cu atentie aceasta carte si sa ma judecati pe baza ei.

Indiferent ce veti mai face referitor la mine, eu voi continua sa va respect functia voastra de conducatori si sa va iubesc ca oameni minunati si sa multumesc Domnului pentru privilegiul pe care l-am avut sa va cunosc si sa lucrez o vreme cu voi.

Va doresc belsugul bunatatii lui Dumnezeu.

Iosif Ton

Sursa: lascaupetru.wordpress.com via creștinulazi.ro

Publicitate

16 răspunsuri

 1. […] lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste, de Marius Silveșan pe blogul istorieevanghelica.ro, preluare   […]

  Apreciază

 2. […] Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste Wed Dec 15, 2010 12:36 pm Preaiubitii mei frati din Consiliul de conducere al Uniunii Baptiste din Romania: Cu respect fata de voi toti si cu multa dragoste izvorata din Domnul Isus si din Duhul Sfant, va trimit reactiile mele imediate la comunicatul dumneavoastra ca ati ”decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui  (Iosif Ton) in bisericile baptiste din Uniunea Baptista […] […]

  Apreciază

 3. No comments.
  Un răspuns asa de elegant la toate răutățile care au apărut pe net împotriva acestui om.

  Apreciază

 4. Frate Ton, sper sa cititi ceea ce voi scrie aici.
  Sunt uimit de lipsa de realism am multor pastori din Romania. Am impresia ca ei nu realizeaza timpurile in care traim si prefera politica strutului. Romania a aderat la UE, uniune care este profund anticrestina. Pe toate cladirile oficiale ale UE exista statui care sunt simboluri ale imparatiei fiarei. Nu intru in detalii dar cine vrea, poate sa gaseasca pe internet. Este clar ca acest imperiu al raului va incerca sa distruga bisericile evanghelice. Cele catolice si ortodoxe nu intra in vizorul lor pentru ca oricum sunt controlate. Tactica pe care o vor folosi este prin infiltrarea agentilor lor in biserici si distrugerea din interior. La fel va proceda si cei care vor impune Noua Ordine Mondiala. Isi vor trimite oamenii lor la studii teologice si ii vor implanta in biserici, in functii inalte, chiar pastori sau profesori la seminarii teologice.
  Odata cu intarea in UE, ar fi trebuit sa fie clar pentru toata lumea ca bisericile evanghelice din Romania, cele mai numeroase din toata Europa, vor fi tinta atacurilor subterane celor care vor sa le distruga. Problema este insa ca pastorii dar in acelasi timp si crestinii traiesc intr-o naivitate si o lipsa de realism extraordinara. Dumneavoastra spuneati ca biserica ortodoxa este unul din dusmanii evanghelicilor iar SRI care sustine ortodoxia va lupta impotriva evanghelicilor. Eu mai adaug aici si latura ‘europeana’ a razboiului impotriva evanghelicilor. Mie imi este clar ca SRI-ul a reactivat pe fostii informatori ai securitatii , in plus si-a infiltrat proprii agenti in biserici.
  Razboiul asta a inceput odata cu intrarea in UE. In 2008 daca nu ma insel, Mitrofan publica cartea Pigmei si uriasi. Desi scopul declarat a lui Mitrofan a fost sa ii ajute pe cei ce au tradat sa ae pocaiasca, scopul real a fost de subminare a increderii credinciosilor in liderii lor. Faptul ca Mitrofan a extras din dosarele securitatii doar acele parti in care se arata colaborarea pastorilor cu securitatea dar nu si partea de urmarit, iar cazul Dugulescu este elocvent, arata clar intentiile ascunse ale lui Mitrofan. Faptul ca insasi parintii lui Mitrofan au spus ca aceasta carte este dabolica spume multe. In fond patintii stiu ce copii au crescut si stiu foarte bine in cu ce atitudine a scris cartea.
  Razboiul pornit impotriva dumneavoastra este clar ca are scopul nu numai de a distruge credibilitatea omului Iosif Ton ci si a invataturii lui. Aparitia peste noapte a unor teologi,ilustri anonimi de altfel,care sa va combata teologia sau chiar sa o ridiculizeze arata clar semnele unui razboi pentru distrugerea invataturii dumneavoastra, nu numai a persoanei dumneavoastra. Daca subminezi autoritatea si credibilitatea oamenilor cu influienta dintr-o comnitate, dupa aia e un lucru banal sa distrugi intreaga comunitate. Atacul mizerabil chiar si la adresa lui Wumbrand, un alt om cu o mare influienta in randul evanghelicilor, arata clar ca se doreste distrugerea oamenilor cu autoritate spirituala.
  In plus, modul lispit de orice justificare teologica si doctrinara in care ati fost inlaturat din activitatea bisericilor evanghelice din Romania va duce in scurt timp si la dizolvarea Aliantei Evanghelice din Romania. Exista inca multi credinciosi, in toate bisericile evanghelice care inca va apreciaza invatatura si nu vor dori sa se mai asocieze cu niste lideri corupti, interesati doar de grade si functii.

  Apreciază

 5. […] cu cât acesta a și dat un răspuns la comunicatul Uniunii Baptiste pe care l-am publicat și eu aici.  Postul de față reprezintă partea a III a grupajului de declarații și reacții apărute în […]

  Apreciază

 6. frate ton, daca nu sunteti mason sper sa stiti ce faceti!

  Apreciază

 7. se pare ca boala asta a comunismului a contagiat si in „fratii” alergatori dupa primele locuri si bani,avizi si nesimtiti,oameni care fac de ras Biserica lui Christos! Exista o zi de judecata pentru toti si cred ca acestia de la RVE nu merita tratati ca pe niste frati de credinta!!!!!!!!!
  R U S I N E ! ! !

  Apreciază

 8. […] Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste — 7 comments […]

  Apreciază

 9. omul acesta nu s a vindecat,cu totii am crezut ca a avut o cadere .
  dar omul acesta este robul lui insasi si pentru filozofia lui care crede ca va inlocui legatura frateasca baptista cu alta invatatura .
  multe predici are despre statornicie ,intrebarea mea este; ce predica omul acesta daca se misca si traeste dupa propria filozofie .
  ar trebui sa se pocaeasca si sa lase filozofia care il poarta in toate directiile .
  omul acesta nu intelege ca vin altii in urma si duce evanghelia dupa el si doar trebue sa stea sa se pocaeasca .iuda vinzatorul nu a predicat evanghelia ,si
  Domnul Isus e a spus sa mearga sa se agate de o creanga mai repede ca alt fel
  puneau mina ucenicii si-l agatau in copac. TUPEU DE TURNATOR FARA RUSINE
  POCAESTETE ? OMULE CA VREMEA A CAM TRECUT ……NU?

  Apreciază

  1. – R.C. nu este decit o credinta. Eu asa citesc in biblie, si nu am gasit in Biblie ca, Cultul Baptist, or Penticostal, or Ortodox etc ar fi singuri cari pot sa detina aceasta credinta…..
   Mai citeste Biblia si te roaga mai mult ca s-ar putea ca intr-o zi sa te trezesti prea tirziu

   Apreciază

 10. […] Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste […]

  Apreciază

 11. Domnilor sau …. ma rog , fratilor , va rog fierbinte nu faceti greseli de ortografie cand criticati pe altii .Altfel cine o sa va creada ??? Cine crede critica unui incult ?!
  Domnul Isus sa va binecuvanteze cu intelepciune si cunostinta pe voi , cei ce criticati .
  Cat despre fratele Ton … Dumnezeu l le-a din abundenta . Si voi v-ati incalzit la ele … Vai voua …

  Apreciază

 12. Fratele Iosif Ton a fost si ramane un om mare. Imi aduc cu drag aminte de anii copilariei cand ii ascultam predicile la Radio Romania Libera. D-zeu va iubeste, frate Iosif !

  Apreciază

 13. Aratand identitatea
  „Fiecare da ce are”…
  Fie toata buntatea
  Fie umbra lui sub soare

  Apreciază

 14. o, Doamne.. da-ne la toti credintza macar ca cea a fratelui Iosif Ton, iar acolo sus la Tine sa ne astepte o cununa „macar” la fel de stralucitoare. Si inca ceva: suntem destoinici sa aruncam cu piatra, dar ne ingramadim la fel de repede sa legam ranile? Dintr-o maturitate spirituala, si o inima plina de dragoste nu cred ca ar fi izvorat cuvintele astea R.C.

  Apreciază

 15. […] Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: