Iosif Țon ”Foștilor mei studenți și tineri teologi ”


Adun în cadrul acestei postări articolele lui Iosif Țon de pe site-ul Mișcării Străjerilor prin intermediul cărora acesta își exprimă punctul de vedere despre cesaționism argumentând totodată,  direct sau indirect și decizia de afiliere la  mișcarea menționată.

 

 

S-a aprins focul trezirii spirituale in Romania

Duminică, 14 Noiembrie 2010 20:37 | Author: Dr. Iosif Țon | PDF Array Imprimare Array Email

Citeşte mai mult…

Cesationismul

Vineri, 19 Noiembrie 2010 14:24 | Author: Dr. Iosif Țon | PDF Array Imprimare Array Email

De ce nu sunt cesaționist?

Iosif_Ton

Cesaționismul este teoria că darurile miraculoase ale Duhului Sfânt, adică profeția, darul minunilor, darul vindecării și cel al limbilor, au încetat de la data când s-a terminat scrierea Noului Testament. Cuvântul ”cesaționism” vine din limba engleză, unde to cessate înseamnă ”a înceta”.

Citeşte mai mult…


De ce sunt carismatic?

Luni, 22 Noiembrie 2010 18:42 | Author: Dr. Iosif Țon | PDF Array Imprimare Array Email

Iosif_Ton Mișcarea carismatică a început pe la anul 1960. Ea se aseamănă foarte mult cu mișcarea penticostală, începută în 1901. Asemănarea fundamentală dintre aceste două mișcări stă în credința că darurile miraculoase ale Duhului Sfânt (profeția, darul minunilor, darul vindecării și vorbirea în limbi) sunt date și astăzi, spre deosebire de cesaționiști, care susțin că ele au încetat odată cu scrierea Noului Testament. Există însă câteva diferențe între ele.

Citeşte mai mult…

 


Iosif Ton – Clarificari

Luni, 29 Noiembrie 2010 08:13 | Author: Demeter Ioana Ligia | PDF Array Imprimare Array Email

În urma anunțului meu că m-am asociat cu Mișcarea Străjerilor și a anunțului că sunt ”baptist carismatic”, s-a pornit o furtună de interpretări și de comentarii pe care nu intenționez să le comentez; în special nu doresc să calific eu ”spiritul” dezbaterii și nici limbajul folosit de unii dintre pastorii și teologii baptiști. Semnalez doar faptul că nebaptiștii se întreabă stupefiați: Ce au baptiștii de se sfâșie între ei în felul acesta?


Iosif Ton – Clarificari 2

Joi, 02 Decembrie 2010 07:34 |  Author: Demeter Ioana Ligia | PDF Array Imprimare Array Email

Am semnalat deja faptul că Domnul Isus atribuie anumite boli lui Satan și îngerilor lui (demonii, sau duhurile rele) și ne arată că oamenii trebuie eliberați de aceste duhuri pentru a reveni la sănătate.

Să privim acum la cea mai ciudată afirmație a Domnului Isus referitoare la duhurile rele, să o luăm în serios, ca pe o revelație pe care ne-o dă Cel care este Dumnezeu întrupat și apoi să căutăm să-i înțelegem sensul și, mai ales, aplicabilitatea ei în zilele noastre:

Marturie Dorothy (Ton) Ghitea

Vineri, 10 Decembrie 2010 22:35 |  Author: Demeter Ioana Ligia | PDF Array Imprimare Array Email

Surprinsă de Duhul Sfânt: Vindecată și Eliberată

de Dorothy (Ton) Ghitea

Duhul Sfânt m-a călăuzit să mărturisesc și să proclam minunile pe care le-a făcut El în viața mea pentru gloria numelui Său. Trebuie să știți că acum opt ani de zile, chiar înainte de a 29 mea zi de naștere, am început să simt simptome foarte stranii de fiecare dată când mâncam ceva care conținea făină de grâu.

Foștilor mei studenți și tineri teologi care se simt șocați, tulburați și chiar ”trădați” de schimbările din teologia mea.

Vineri, 10 Decembrie 2010 22:43 | Author: Demeter Ioana Ligia | PDF Array Imprimare Array Email

Pe de o parte vă înțeleg, deoarece s-a creat impresia că în ultima vreme am făcut transformări radicale și greu de înțeles în teologia mea. Pe de altă parte, sunt surprins că n-ați observat că toate aceste transformări s-au produs treptat și s-au produs sub ochii voștri, la amvoanele voastre, în cursurile mele vorbite și tipărite și în cărțile mele din ultimii 14 ani!

Publicitate

2 răspunsuri

  1. […] Iosif Țon ”Foștilor mei studenți și tineri teologi ” Mon Dec 20, 2010 9:18 am Adun în cadrul acestei postări articolele lui Iosif Țon de pe site-ul Mișcării Străjerilor prin intermediul cărora acesta își exprimă punctul de vedere despre cesaționism argumentând totodată,  direct sau indirect și decizia de afiliere la  mișcarea menționată.     S-a aprins focul trezirii spirituale in Romania Duminică, 14 Noiembrie 2010 20:37 | Author: Dr. Iosif […] […]

    Apreciază

  2. […] Iosif Țon ”Foștilor mei studenți și tineri teologi ” — 1 comment […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: