Iosif Ţon – Semnificaţia întrupării


Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl… Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Cristos” (Ioan 1:14,16-17).

După ce ni L-a înfățișat pe Fiul lui Dumnezeu ca fiind ”cu Dumnezeu” și ca fiind Dumnezeu și fiind Agentul lui Dumnezeu în creație, Evanghelistul Ioan ne înfățișează Întruparea Fiului, dar o face în cuvinte extrem de condensate, care conțin în ele enorm de multă informație și semnificație. Ioan face referire la două evenimente cheie din Vechiul Testament: (1) momentul în care Dumnezeu Se descrie pe Sine Însuși în Exod 34: 6-7 și (2) momentul în care cortul întâlnirii a fost terminat și sfințit și când ”norul a acoperit cortul și slava Domnului a umplut cortul” (Exod 40: 34).

Cuvintele prin care Dumnezeu S-a descris pe Sine trebuie văzute și înțelese după originalul ebraic și o traducere semnificativă este aceasta: Dumnezeu ”este plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate generoasă și adevărat (credincios cuvântului dat), care Își ține bunătatea generoasă până în mii de generații de oameni, poartă fărădelegea, răzvrătirea și păcatul…”

Read more on Pași spre lumină

4 răspunsuri

 1. […] Iosif Ţon – Semnificaţia întrupării Fri Dec 24, 2010 10:15 am Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl… Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au […] […]

  Apreciază

 2. Intruparea Domnului Hristos ca fiu al omului, a avut un singur scop. Sa se apropie de fiinta umana in starea de om pamintesc. Dar nici-o data nu a incetat sa fie Dumnezeu binecuvintat in veci.Ca Dumnezu este bun si plin de indurare asa este. Dar Dumnezul Scripturi are si alte atribute,” El este si gelos si sfint si ne induratoor cu pacatul” Foarte multi dintre noi se opresc doar ca Dumnezeu este dragoste. Ei bine, deaici si usuratatea in viata de zi cu zi a unor crestini.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Sunt de acord cu afirmațiile dumneavoastră cu precizarea că scopul venirii lui Isus pe pământ a fost acela de a răscumpăra ființa umană, de a-l repune în legătură pe om cu Dumnezeu, Creatorul său.

   Apreciază

 3. […] Iosif Ţon – Semnificaţia întrupării — 3 comments […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: