Declarații și reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – Străjerii (VIII) AGA(1)


Tocmai când lucrurile păreau că s-au mai liniștit în ceea ce-l privește pe Iosif Țon, decizia Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a RVE (Radio Vocea Evangheliei) a dinamitat din nou blogosfera evanghelică.  Pentru o mai bună gestionare și înțelegere a reacțiilor față de decizia AGA a RVE am decis să împart acest subiect în mai multe postări. În cadrul acestei postări veți găsi puncte de vedere exprimate în scris de către Alin Cristea, Dănuț Mănăstireanu, Dyo Bodiu, Emanuel Conțac,Vasilică Croitor.


27 decembrie 2010

Iosif Ton interzis la Radio Vocea Evangheliei from Suceava Evanghelică by suceavaevanghelica

Pastorul Iosif Ton unul dintre cei care au pus bazele postului de radio Vocea Evangheliei a ajuns să fie interzis la acest post printr-o decizie AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor). Poziţional Iosif Ţon se află în afara cultelor care sunt de drept proprietarele postului de radio.  Deoarece în urma ultimelor declaraţii Iosif Ţon se află mai aproape de penticostali acesta poate fi din nou prezent pe frecvenţa Vocea Evangheliei doar dacă aderă la acest cult. Până vor fi clarificate lucrurile se pare ca Iosif Ţon nu se va mai auzi la Suceava pe frecvenţa Vocea Evangheliei.

 

Iosif Ton interzis la RVE from Istorie Evanghelica by Marius Silvesan (27.12.2010)

”Suceava citește” dar Suceava nu mai asucultă

Pastorul Iosif Ton unul dintre cei care au pus bazele postului de radio Vocea Evangheliei a ajuns să fie interzis la acest post printr-o decizie AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor). … Read more on Suceava Evanghelică

 

28 decembrie 2010

Soluţia finală în “cazul” Ţon întârzie. Sugestii? from Frică şi cutremur by Dyo

Uite aşa, ca s-o ştie tot neamul încă de la început, iar o să îi iau apărarea lui Iosif Ţon! Nu că ar cântări prea mult acest lucru în influenţarea deciziilor acestor veritabili moguli ai evanghelismului românesc, dar ca să nu vă obosiţi să citiţi întreaga postare degeaba. Decizia stupefiantă a interzicerii difuzării predicilor lui Ţon la Radio Vocea Evangheliei nu face altceva decât să-mi spulbere şi ultimele iluzii cu privire la existenţa unui dram de înţelepciune între cei meţionaţi mai sus. Este un om de ucis, un simbol de demolat, o practică baptistă de păzit cu străşnicie, aşa că nici o metodă nu este prea dezonorantă când vine vorba de a mazili pe cineva, şi de a plăti cu vârf şi îndesat un afront adus onoarei imposibil de reperat a dreptei credinţe baptiste româneşti. (…)

Probabil că nici una din soluţiile de mai sus nu va funcţiona. Mai rămâne una, cea radicală, care a eşuat în cazul Mântuitorului dar care ar putea avea şanse de reuşită în privinta lui Iosif Ţon, fiindcă totuşi vorbim despre un simplu om: RĂSTIGNIŢI-L!

Soluţia finală în “cazul” Ţon întârzie. Sugestii? « Frică şi cutremur from Persona by DanutM

Doamne, cite dreptate are, Dyo. Din pacate.

Se vede Marele Inchizitor nu si-a luat vacanta nici macar de Craciun. Cred ca innebunit de tot. Asta este Inchizitie in toata regula. Si, da, sa-l arda pe rug, desigur, dupa ce-l rastignesc. Sa se invete minte, sa nu mai sfudeze orgoliul nemasurat al profetului de Burzuc.

 

Decizia AGA pre-mortem: Ne lepădăm de Țon! from Răscumpărarea memoriei by Vasilică Croitor

Tocmai după ce i-am scris unui comentator că „a pus capac” la mulțimea de acuzații penibile, prin faptul că l-a acuzat pe Țon că ar fi adeptul teologiei lui Nietzsche, am primit un telefon de la cineva care îmi spunea că AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) din RVE a decis să interzică difuzarea predicilor lui Iosif Țon la toate posturile RVE din țară. Mărturisesc că această veste m-a luat pe nepregătite. Am crezut că n-am auzit bine. Încă nu s-a pus „capacul” la povestea cu Țon. Ce mai urmează? Arderea casetelor lui? Distrugerea cărților lui? Arderea lui pe rug? Comitete care să voteze așa ceva sigur s-ar găsi, spiritele sunt încă încinse, iar argumente căutăm după aceea…

Îmi amintesc discuțiile de după Revoluție despre necesitatea unui post de radio creștin. Am fost mobilizați atunci să ne rugăm pentru aceasta, și am făcut-o! Țon s-a luptat pentru a mobiliza resurse și a aduce oameni în jurul acestui proiect. Negocierile pentru a obține licența (intervențiile făcute de Ioan Alexandu pe lângă Patriarh) au fost anevoioase, dar au adus rezultate. Era limpede pentru toată lumea că motorul proiectului RVE fusese Iosif Țon. (…)


Decizia AGA pre-mortem: Ne lepădăm de Țon! (via Răscumpărarea memoriei) from Vaisamar by Vaisamar

Despre Iosif Ţon am scris în câteva rânduri.

Am fost mustrat părinteşte pentru că am taxat inexactităţile lui despre Biblia Cornilescu 1921.

Când am sesizat nişte inexactităţi în ieşirile sale publice recente, am fost probozit că mă fac coadă de topor în mâna celor care îi vor răul (în scandalul Străjerilor).

Iaca, mă fac şi halebardă în mâna celor care sar să-l apere, acum când a fost pus la Index de către RVE.

Încerc să fiu drept (şi imparţial) ca o muschetă.

Care este componenţa “AGA” a postului RVE? from Vaisamar by Vaisamar

Sunt extrem de curios cine intră în componenţa acestui for despre care aud că l-a interzis pe Iosif Ţon!

Site-ul RVE este destul de enigmatic în această privinţă. Citez:

Activitatea Sediului Central este coordonata de Directorul general al RVE. Acesta sta sub autoritatea Adunarii Generale a Asociatilor (AGA) a radio ‘Vocea Evangheliei’ , for care reprezinta proprietarii radioului si instanta suprema decizionala in RVE. AGA este alcatuita din cite trei reprezentanti ai fiecaruia din cele trei culte evanghelice asociate.

 

Silviu Tatu: “Ce avem printre noi astăzi prin mişcarea Străjerilor sunt semnele unei influenţe noi teologice, dar nu ale unei treziri autentice” from România Evanghelică by Alin Cristea

“Oricât de trist este acest adevăr, deocamdată îmi lipsesc dovezile care să confirme începutul unei treziri spirituale în România.

 

Vasilică Croitor despre interzicerea lui Iosif Țon pe postul Radio Vocea Evangheliei from România Evanghelică by Alin Cristea

“La 16 ani după înființarea RVE, Iosif Țon a fost în mod oficial interzis pe undele RVE. Solicitarea a venit din partea Cultului Baptist, pe motiv că Țon nu mai reprezintă vreun cult evanghelic. Am înţeles că nici reprezentanţii celorlalte culte nu au avut ceva de obiectat, aşa că această propunere a fost adoptată şi a devenit decizie AGA. Trec peste faptul că, din câte ştiu, reprezentanții Cultului Baptist au cerut aceasta mai înainte cu o zi de a fi judecat cazul Ţon/Străjerii.

– Or fi avut un mandat, totuşi, pentru a solicita aceasta, înainte de a fi sancţionat Ţon?
– Sau au avut pentru un scurt moment o revelaţie că „mâine va fi mazilit Ţon”?
– Sau aveau ceva deprinderi din sistemul de tristă amintire, în care deciziile precedau deliberarea?”

rascumparareamemoriei.wordpress.com

Nu e nimeni care să-și fi prezentat demisia de la RVE ca semn de protest față de această… soluție imorală?

Întrebări întrebăcioase (21) from România Evanghelică by Alin Cristea

Emanuel Conțac: “Ştie cineva componenţa “agiei” care l-a pus la popreală pe Iosif Ţon?”


Declarația zilei – 28 decembrie 2010 from Istorie Evanghelica by Marius Silvesan

Chestiunea importantă nu este cea de sprijinire a lui Iosif Țon sau a altcuiva. Chestiunea importantă este Adevărul! Care nu doar că nu ne face liberi (în sensul banal al cuvântului), ci ne încarcă cu responsabilitate.

Alin Cristea, comentariu la Decizia AGA pre-mortem: Ne lepădăm de Țon! pe blogul Răscumpărarea memoriei

Pentru documentare citește și….

Comunicatul Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România în cazul Iosif Țon-străjerii

Raspunsul lui Iosif Ton la Comunicatul Uniunii Baptiste

Ecoul comunicatului UBCBR refritor la ”retragerea ordinării pentru slujire” pastorului Iosif Țon (I)

Declarații și reacții față de decizia Consiliului Uniunii Baptiste de ”retragere a ordinării pentru slujire” pastorului Iosif Țon (II)

Comunicatul Uniunii Baptiste și reacțiile mediului evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (III)

Declarații și reacții în mediului evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (IV)

Declarații și reacții în mediului evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (V)

Cazul Iosif Țon în dezbaterile evanghelicilor români

Ce este cesaționismul?

Iosif Țon ”Foștilor mei studenți și tineri teologi ”

Declarații și reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (VI)

Declarații și reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon- Srtrăjerii (VII)

3 răspunsuri

  1. […] Declaratii si reactii în mediul evanghelic fată de cazul Iosif Țon – Srtr&#259… Wed Dec 29, 2010 13:37 pm Tocmai când lucrurile păreau că s-au mai liniștit în ceea ce-l privește pe Iosif Țon, decizia Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a RVE (Radio Vocea Evangheliei) a dinamitat din nou blogosfera evanghelică.  Pentru o mai bună gestionare și înțelegere a rfeacțiilor față de decizia AGA a RVE am decis să împart acest subiect în mai […] […]

    Apreciază

  2. […] 54. Întrebări pentru calvinişti (trezirespirituala) 61. Razvanel (fotografeveniment) 62. Declaratii si reactii în mediul evanghelic fată de cazul Iosif Țon – Srtrăjerii (VIII) AGA… (istorieevanghelica) 73. Isus s-a născut din piatră (rasvancristian) 74. Trezirea si Desteptarea […]

    Apreciază

  3. […] Declarații și reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – Străjerii (VIII) … — 2 comments […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.