Seara cărții cu Vasilică Croitor la Biserica Efraim din Târgoviște (9 ianuarie 2011)


Biserica Penticostală Efraim din Târgoviște anunță pentru duminică, 9 ianuarie 2011, un eveniment cultural, dar și istoric, de importanță pentru mediul evanghelic prin dezbaterile  culturale, istorice și implicațiile teologice ale acestora în cadrul unei ,,seri de lectură” cu pastorul Vasilică Croitor, autorul cărții Răscumpărarea memoriei: Cultul Penticostal în perioada comunistă. Consider că evenimentul nu este numai unul cultural, ci și unul istoric prin prisma subiectelor care vor fi abordate acolo.

Biserica Efraim, Targoviste, va invita in seara de duminica 9 ianuarie 2011, orele 18.0 0-20.00, la un eveniment dedicat iubitorilor de lectura.
Invitat special pastorul Vasilica Croitor, autorul cartii “Rascumparerea Memoriei – Cultul Penticostal in perioada comunista”.


Va asteptam!

 

 

 

 

 

 

 

Vasilica Croitor la Biserica Efraim from Dambovita Evanghelica by ionel ghita

20 răspunsuri

  1. Nu stiu cati au fost prezenti la acest eveniment, destinat iubitorilor de lectura,insa „invitatul special daca a adus cu el si R.M.”,cu siguranta a umbrit evenimentul.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan | Răspunde

      Andrei,
      Evenimentul încă nu a avut loc. Am specificat în anunț că acesta va avea loc duminică 9 ianuarie 2011. Nu înțeleg la ce te referi când afirmi următoarele: “invitatul special daca a adus cu el si R.M.”,cu siguranta a umbrit evenimentul.

      Apreciază

    2. andrei,de cänd ADEVÄRUL umbreste???

      Iubitorii de literaturä au iubit si iubesc ADEVÄRUL chiar dacä acesta nu e intotdeauna „roz”.

      El rämäne ADEVÄR in orice circumstantä…
      nu poate nimeni sä-l schimbe…
      EL e insusi REALITATEA….

      Apreciază

      1. Angela,eu am spus ca „invitatul special…”,umbreste evenimentul.ADEVARUL este HRISTOS,iar el nu poate fi umbrit.Te rog sa nu faci greseala identificandul pe „invitatul special” cu adevarul.

        Apreciază

        1. Andrei,nu-ti inteleg ingrijorarea…

          Fr.V.C. dacä e invitatul special cum chiar tu ai afirmat,sper cä nu in chip ironic…atunci n-as vedea de ce ar putea umbrii evenimentul aducänd si cartea R.M.,o carte care doar prezintä o realitate,un fapt implinit…la aceasta m-am referit cämd am afirmat despre adevär….
          Binenteles cä Christos Domnul e Adevärul si toti si toate cärtiile care sunt din El fac parte din Adevär…
          Bine a zis :
          George Orwell
          ” In vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar … ”
          acum incep sä-l inteleg mai bine….

          Apreciază

      2. Angela! Daca te uiti mai atenta ,eu am pus in ghilimele „invitatul special”,deci am preluat de pe benar aceste cuvinte.Citeste te rog raspunsul meu pt Marius si vei vedea ingrijorarea mea,in dreptul acestui frate

        Apreciază

  2. Andrei, de ce crezi ca va umbri momentul? Uneori, e bine sa stii istoria, sa stii adevarul. Adesea cand societatea critica crestinismul, critica de fapt ,,crestinii”, adeptii, dar nu si pe Isus. Intrebarea se pune: tebuie sa fii constient de greselile altora ca sa nu le repeti?

    Apreciază

  3. DACA asa om credeti ca spune adevarul va inselati amarnic.(…).ACEASTA ESTE PĂREREA MEA.VA ROG SA O PUBLICAȚI.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan | Răspunde

      Părerea dumneavoastră pare a fi una singulară. Cererea dumneavoastră se adresează Bisericii penticostale din Târgoviște și nu site-ului Istorie evanghelică.

      Apreciază

  4. DE CE NU DAI TOT. VA ESTE RUSINE CU ASA OM?EL VA INVATA. PACAT OAMENI BUNI. CHEMATI OAMENI POCAITI.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan | Răspunde

      Consider că în calitate de administrator am dreptul și răspunderea morală față de cititori să moderez comentariile rău intenționate sau calomnioase. Vă rog să folosiți un limbaj civilizat care să creeze un cadru de dezbatere și atunci veți primi și răspuns unora dintre nelămuririle dumneavoastră. Sper că ați înțeles din răspunsul meu care a fost motivul moderării mesajului dumneavoastră.

      Apreciază

      1. Draga Marius,respect calitatea ta de modelator,dar eu vad si sper sa nu gresesc,o dirijare fortata a lucrurilor.Te intreb”Seara cartii”,este o carte noua scrisa de Vasile Croitor? Sant sigur ca nu.Atunci intreb,de ce apare anuntul despre Seara Cartii,cu poza lui Vasile pe fundalul cartii R.Memoriei? El se identifica prin aceasta carte? Este o mare opera acesta carte? Are in stoc prea multe carti si nu le mai poate vinde? Trebuie si voi sa-i mai faceti reclama la orice intalnire?,si intrebarile ar putea continua.Eu vad aceasta carte si pe autorul ei,ca pe un balon care s-a spart.A avut un scop si un tel,inaintea congresului lansata,ca sa produca o schimbare dupa voia celor din reg.C-ta,lucru care nu s-a intamplat,mai mult ca atat,au constatat cu tristete repulsia tuturor pastorilor,prezenti la congres ,atunci cand si-au deschis gura.Pe plan international,fr pastor Niky Pop,care a fost inegrit in fel si chip,a fost reales cu 72% de popor,ceea ce spune tot.Dau dreptate lui Mia,cautati oameni pocaiti,pe care sa-i chemati,indiferent ce teme tratati ,caci oameni cu carte si de carte,in bisericile noastre sant destui.Dl sa va binecuvinteze

        Apreciază

        1. Marius Silvesan

          Draga Andrei,
          Dupa cum sti carteaa nu este noua insa nici metoda prezentata in afis nu este noua. Rascumpărarea memoriei dupa cum sti este mai mult decat o carte, este un proiect care se identifica in anumita masura cu autorul ei. Relationarea personala cu cartea RM este o optiune personala a fiecaruia. Cat priveste informatiile iti pot spune ca ele sunt veridice si nu sunt prezentate intr-un mod tendentios. Cat il priveste pe fr. Niky Pop in urma lecturarii paginilor care il privesc am inteles ceva mai multe despre el si modul de relationare cu organele statului. realegerea si motivele care au favorizat-o cred ca tin de mai multe aspecte, printre care un factor important este componenta umana. Nu cunosc subiectul foarte bine si nici nu vreau sa intru in polemica asupra lui insa cred ca o analiza sociologica si istorica ar lamuri cate ceva din secretele succesului fratelui Niky Pop. Din cate stiu acesta a si recunoscut greselile din trecut si colaborarea cu organelșe statului (nu stiu daca a mentionat si legatura cu Securitatea, dar nu stiu cata importanta are acest lucru acum). In final mentionez faptul ca invitatia si initiativa organizarii evenimentului la care faci referire nu-mi apartine. Eu am dorit doar sa ofer informatii despre un eveniment care interfereaza cu istoria evanghelicilor romani.

          Apreciază

  5. ACEATA ESTE PAREREA MEA DUPA CE AM CITIT CARTEA.NU AM NIMIC CU SITE-UL ISTORIE EVANGHELICA.DE CE NU DATI TOT CE SPUN OAMENI ?DE CE VRETI SA FACETI MARE UN PITIC?NU O SA PUTETI NICIODATA.RAMANETI CU BINE „””””LA MULTI ANI”””

    Apreciază

    1. Draga Marius,
      Sper ca mi-ai inteles nemultumirea mea. Biserica Efraim din Targoviste, organizeaza ceva, dar scrie un benar cu altcineva. De ce nu a facut un benar cu fatada biserici din Targoviste, pe care sa scrie acel anunt. Chiar daca Vasile, organiza la biserica din Medgidia, nu ar fi indreptatit sa prezinte un astfel de benar, cu poza lui. (…)

      Apreciază

      1. Marius Silvesan | Răspunde

        Draga Andrei,
        Am înțeles acum nelămurirea ta și cred ca cei mai în măsura sa-ți ofere un răspuns sunt organizatorii.

        Apreciază

  6. Poate va place sau nu va place de autorul RM, dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa impartaseasca opiniile voastre. Daca bis. din Targoviste l-a invitat la o seara a cartii si il prezinta drept autorul cartii RM, asta este treaba lor. Ce fain ca invita nu pe oricine, ci pe un autor evanghelic roman care a fost apreciat de multi oameni, atat din biserica cat si din afara ei! Mi-as dori sa pot participa si eu. Din cate stiu, Vasile Croitoru este si director la editura Succeed Publishing, asa ca are ce sa impartaseasca.

    Apreciază

  7. Buna ziua!
    Sunt Laurentiu Funieru si fac parte din organizatorii acestei seri.
    Seara cartii este la a patra manifestare in cadrul bisericii noastre. Scopul ei este incurajarea membrilor nostri la lectura. Avem in cadrul bisericii o biblioteca in continua dezvoltare, deci evenimentul intitulat „Seara Cartii” este in stransa legatura cu biblioteca. Anul acesta ne-am gandit sa invitam si scriitori crestini care sa aiba un mesaj care sa se potriveasca scopului acestui eveniment.
    In cadrul acestei seri nu va fi vorba numai de „Rascumpararea Memoriei”, desi va fi pomenita. In cadrul acestei seri vom avea un mesaj orientat spre incurajarea la lectura, videoclip legat de acest subiect, premierea primilor trei cititori ai anului trecut, la categoria adulti si copii, prezentarea site-ului nou al bisericii cu biblioteca online, etc. V-am dat aceste amanunte ca sa intelegeti orientarea si scopul acestui eveniment.
    De ce aceasta imagine pe afis?
    Deoarece, asa cum bine s-a precizat, Vasilica Croitor este traducator si director de editura, iar mai nou este si scriitor, ceea ce-l califica pentru SCOPUL evenimentului.
    Legat de credibilitatea cartii scrise, aceasta nu are de-a face cu parerile noastre personale, ci cu credibilitatea surselor si a procesului de cercetare. Legat de aceasta, sunt altii mai abilitati ca noi pentru a verifica valoarea de adevar a surselor citate. Daca aveti cunostiinta de specialisti in domeniu care neaga valoarea cartii din acest punct de vedere, anuntati-ne. Dar daca nu exista inca astfel de contestatii, nu avem nici un motiv sa ne indoim de valoarea scrierii, indiferent de reactiile emotionale ale unora sau ale altora.
    Cam atat am avut de spus. Sper ca am raspuns la nelamuririle dumneavostra.
    O zi buna in continuare.

    Apreciază

  8. […] urmare a publicării anunțului despre Seara cărții cu Vasilică Croitor la Biserica Penticostală Efraim din Târgoviște și comentariilor cititorilor, organizatorii […]

    Apreciază

  9. FRATE LAURENTIU FUNIERU .
    NU STIU CE BISERICA ESTE BISERICA DIN TIRGOVISTE, CARE ESTE COMPONENTA EI, DAR FACETI O MARE GRESEALA SUSTINAND ACEST OM .CE O SA INVETE TINERI DE LA ACEST (PASTOR)CARE SPUNE IN R.M. CA TOTI CONDUCATORI DE LA INFINTARE AU FOST INCULTI FARA NICI O SCOALA, INFORMATORI, VANZATORI. PE EL IL PREZENTATI CA UN MARE INVATAT (…).

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.