De ce sunt Creștin după Evanghelie? de Bogdan Emanuel Răduț


Bogdan Emanuel Răduț realizează prin intermediul uni grupaj de trei articole reunite sub titlul generic De ce este Creștin după Evanghelie o introducere în istoria și doctrina Bisericii Creștine după Evanghelie. În cadrul articolelor menționate argumentarea se fundamentează pe doctrina Bisericii Creștine după Evanghelie, autorul dorind în acest fel să argumenteze ,,originea sănătoasă” a credinței sale. Datorită referirilor pe care autorul le face la istoria Adunărilor frățești și la doctrina  Bisericii Creștine după Evanghelie am considerat util preluarea unui sumar al celor trei articole menționate.

De ce sunt Creştin după Evanghelie? (1) from Bogdan Emanuel Răduţ by Emy Radut (03.01.2011)

Scurt istoric
Biblia ca autoritate

Trăim într-o epocă a globalizării şi a ecumenismului galopant în care ne putem pierde foarte uşor identitatea. În societatea de astăzi toată lumea este ceva şi nimeni nu este nimic. Auzim de multe ori întrebarea “de ce eşti la acea Biserică, cult, religie?”, şi răspunsurile poartă o gamă largă de variante. Dacă nu ne cunoaştem propria identitate şi propriul crez şi de ce am ales noi să fim ceea ce suntem nu numai că ne pierdem identitatea, dar practic nu avem identitate. Cu responsabilitatea moştenirii unei identităţi primite de la înaintaşii noştrii, vom vedea care sunt principiile de bază care ne definesc ca şi creştini după Evanghelie.

 

De ce sunt Creştin după Evanghelie? (2) from Bogdan Emanuel Răduţ by Emy Radut (04.01.2011)

Cina Domnului in fiecare duminica
Preoțiatuturor credincioșilor
Despre darurile Duhului

În Adunările creștine după Evanghelie se practică Cina Domnului, Masa de aducere aminte, ca act de închinare înaintea lui Dumnezeu în fiecare duminică. Primele Adunări Frățești au fost strângeri ale fraților în jurul Mesei Domnului, pentru a celebra moartea şi învierea Domnului Isus pentru noi. Acest act de cult are loc în fiecare duminică, repetând ceea ce făceau primii creștini în ziua întâi a săptămânii. Locul principal în întâlnirile Adunării îl are Masa Domnului, un act de simplitate şi totodată de mare profunzime spirituală. Nu credem în transsubstanţiere, credem doar că pâinea şi vinul simbolizează trupul şi sângele Domnului Isus, iar actul în sine este o aducere aminte. Facem lucrul acesta ca o poruncă de îndeplinit până va veni Domnul Isus (cf. Luca 22:19 şi 1 Corinteni 11:24-25). Cei care iau parte la Cina Domnului sunt botezaţi la maturitate şi fac lucrul acesta cu deplină responsabilitate.

De ce sunt Creştin după Evanghelie? (3) from Bogdan Emanuel Răduţ by Emy Radut (05.01.2011)

Răpirea Bisericii
Simplitatea credincioșilor

O doctrină de bază a noastră este cea privitoare la Răpirea Bisericii. Noi credem că Domnul Isus va reveni şi-şi va răpi Biserica la cer înainte de necazul cel mare. Teologic vorbind suntem premilenişti şi dispersaţionalişti. Ne bazăm pe cuvintele Domnului Isus din ultima noapte cu ucenicii: “Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credință în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” (Ioan 14:1-3) Aceasta este nădejdea noastră şi cu această nadejde în inimile lor au sfârşit şi înaintaşii noştrii. Apostolul Pavel vine şi spune “Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Cristos.”(Filipeni 3:20). Noi credem că Biserica va fi răpită la Cer şi apoi va urma necazul cel mare, închiderea lui Satan şi Mileniul, bătălia de la Armaghedon şi judecata lui Dumnezeu finalizată cu un cer nou şi-n pământ nou pe care va domni neprihănirea.

In Cristos si pentru onoarea si gloria Lui,
Bogdan Emanuel Radut – Craiova
http://emyradut.blogspot.com/

7 răspunsuri

 1. […] De ce sunt Creștin după Evanghelie? de Bogdan Emanuel Răduț Thu Jan 06, 2011 10:37 am Bogdan Emanuel Răduț realizează prin intermediul uni grupaj de trei articole reunite sub titlul generic De ce este Creștin după Evanghelie o introducere în istoria și doctrina Bisericii Creștine după Evanghelie. În cadrul articolelor menționate argumentarea se fundamentează pe doctrina Bisericii Creștine după Evanghelie, autorul dorind în acest fel să argumenteze ,,originea sănătoasă” a credinței […] […]

  Apreciază

 2. Istorieevanghelica…

  […] something about istorieevanghelica[…]…

  Apreciază

 3. Doresc din toata inima ca mesajul acesta sa te gaseasca intr-o stare de bucurie duhovniceasca si pacea Domnului sa fie cu tine. Ma numesc Dora si doresc un cuvant de luminare in ceea ce priveste faptul ca anumiti crestini dupa evanghelie nu practica botezul la varsta adulta. Eu merg la cult intr-o Biserica Evanghelica din strainatate, in franceza, unde se practica botezul. Mama mea este in vizita pe la mine, ea merge in Romania intr-o Biserica Evanghelica unde nu se practica botezul, si aici fratii i-au vorbit despre botez, si acum ea este tulburata de faptul ca in Biserica de unde vine ea nu se practica botezul si nu intelege de ce.
  Tot ce stia ea din explicatiile fratilor romani este faptul ca „botezul nu mantuieste” si ca apostolul Pavel a zis”eu nu am fost trimis sa botez, eu am fost trimis sa marturisesc evanghelia”
  Salutari crestine,
  Dora

  Apreciază

 4. […] De ce sunt Creștin după Evanghelie? de Bogdan Emanuel Răduț […]

  Apreciază

 5. […] De ce sunt Creștin după Evanghelie? de Bogdan Emanuel Răduț […]

  Apreciază

 6. […] De ce sunt Creștin după Evanghelie? de Bogdan Emanuel Răduț […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: