Jignire adusă baptiștilor de către Antena 3- luați atitudine!


Am primit următoarea informare referitoare la un mesaj jignitor postat pe pagina videnews a A3:

Stimati frati Presedinti de Comunitati si membri din Executivul UBR,

Sper ca mesajul meu sa va gaseasca cu bine. Va trimit mai jos un link catre o postare de pe pagina Video News a Antenei 3. Clipul respectiv este de fapt un amestec facut de cei care fac aceasta pagina. El incepe cu imagini dintr-o emisiune de pe Kanal D (Nora pentru mama) la care a fost adaugata o portiune trunchiata si care a fost luata de You Tube unde a fost postata de un baptist din America (care nu si-a dat acordul sa fie folosite), dupa care sunt inserate imagini dintr-o biserica dar care nu este din tara si nici macar nu se stie ca este baptista.
Eu am primit informatia de la un membru din biserica si intentionez sa fac o sesizare catre: CNA (deoarece apare pe pagina de web a Antenei 3), o alta catre Antena 3 si o alta catre Secretariatul de Stat pentru Culte. Daca aveti propuneri in legatura cu ce se poate face, va rog sa mi le comunicati dar intentionez sa actionez pana luni deoarece dupa aceea este cam tarziu.
Va rog sa informati pe cine credeti de cuviinta de aceasta atitudine vulgara care este lipsita de bun simt si de responsabilitate a celor de la Antena 3.
Trimt mesajul si unor parlamentari care sunt credinciosi si si-au aratat interesul fata de marturia crestina.

Multumesc,

Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania

22 răspunsuri

 1. Ni s-a intors si noua roata defaimarii; ceea ce li s-a facut Strajerilor şi lui Ţon ni se livreaza noua însutit. Ne merităm soarta.

  Apreciază

  1. Dyo, daca inregistrarile erau corecte si se relatau fapte din bisericile baptiste, atunci aveati dreptate. Asa imi este evident ca urmariti ceva ce nu se vede clar, nu stiu ce. Desigur, faceti cum considerati dvs, dar paralela pe care o faceti nu este corecta si am spus de ce.

   Acum, ca poate Domnul ne va da si noua cu varf si indesat este posibil, dar nu ca o concluzie la aceasta inregistrare cum sugerati.

   Apreciază

   1. Sunt de acord ca intreg filmul este o manipulare mediatica; el prezinta niste insinuari grosolane la adresa baptistilor, fara legatura cu realitatea. Adu-ti aminte insa de insinuarile nerusinate ale pastorului Chiu in scrisoarea sa deschisa, publicata de Marius Cruceru, cea cu poftele sexuale nestavilite ale acelor prooroci falsi intre care era inclus si Iosif Ton.
    D’aia spun ca da, ne meritam soarta. Dumnezeu nu lasa aceste lucruri sa se intample fara sa ne dea o lectie. Nu sunt sigur ca cineva si-o va suma, din pacate.

    Apreciază

    1. Da, inteleg la ce va referiti, trebuia sa specificati de la inceput.

     Apreciază

  2. Aici si eu sunt de aceasi parere cu tine Dyo! Imi aduc aminte cum pastorul Chiu il denigra pe nedrept pe fratele Iosif Ton! Dar asta este acum, paote urmeaza consecintele.

   Apreciază

 2. […] Scrisoarea lui Otniel Bunaciu către preşedinţii de comunităţi şi membrii UBR se avântă cu curaj în apărarea onoarei nereperate a baptiştilor români, uitând că la un moment dat ei înşişi au jucat după aceleaşi reguli dezonorante împotriva celor care s-au îndepărtat de “credinţa şi practica bisericilor baptiste din România”. Alin Cristea a surprins cât se poate de fidel ironia acestei situaţii; cred totuşi că ea are în întrânsa şi o fină conotaţie pedagogică, pe care ar fi păcat să o ratăm chiar acum. […]

  Apreciază

 3. […] news: anteniștilor le e indiferent dacă baptiștii dansează sau nu în biserică, probabil că au găsit și înregistrări de la biserici baptiste românești […]

  Apreciază

 4. Evident ca nu are de-a face cu realitatea. Deocamdata…

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Va fi grav cand vom avea de-a face cu asa ceva.

   Apreciază

 5. Extras din LEGEA Nr. 504 din 11 iulie 2002 Legea audiovizualului
  CAPITOLUL III3

  Art. 40. – Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală.

  Art. 951. – Consiliul poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:
  a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Poate fi asimilat dpdv tehnic\juridic materialul de pe site cu termenul de program folosit in legislatia amintita?

   Apreciază

  2. Nu cred ca este cazul. Sa nu exageram … este batjocura, nu ura.

   Apreciază

   1. Totusi, eu sunt de parere ca trebuie sa se ia atitudine. E una incitarea, batjocura si e alta sa faci acestea pe baza unor materiale mincinoase, care nu au de-a face cu realitate, cu atat mai putin sunt reprezentative.

    Apreciază

    1. Marius Silvesan

     Cine considerați că trebuie să ia atitudine și în ce mod? Cred că reprezentanții cultului baptist au făcut sesizări către autorități. Am observat că Antena 3 a blocat accesul la portalul videonews, să fie acesta un prim rezultat al atitudinii de care vorbeați?

     Apreciază

    2. Sunt de acord, sa se ia atitudine, dar nu pe ideea ca „am fost jigniti” ci de dragul adevarului.
     Sper ca va exista acest discernamant din partea UBR. Macar acum.

     Apreciază

 6. Probabil „baptiștii” din România au o vină mai mare decât incriminarea pe care o aduce reportajul. Probabil că fără să-și recunoască „vina” vor încerca acum să arunce o „vină” asemănătoare pe un canal TV. Cum s-ar putea oare ca în acest caz să fie formulată o acuzație de către baptiști care să nu fie aplicabilă chiar „baptiștilor”?

  Pe de altă parte, într-un univers ca al nostru (dacă Dumnezeu există), nu pot exista coincidențe absolute. Probabil că „jignirea” despre care se vorbește nu este nici ea o coincidență.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Consider că trebuie făcută o disociere între o decizie a Comitetului Uniunii Baptiste și confesiunea baptistă. Nu putem merge pe considerentul unei vini colective pentru care trebuie să plătească toți, chiar dacă, indubitabil anumite decizii ne afectează într-o măsură mai mare sau mai mică pe majoritatea dintre cei care purtăm numele de baptiști.

   Apreciază

 7. Marius Silvesan | Răspunde

  Am urmărit opiniile exprimate până acum și asocierea acestui caz(incident) cu cazul Iosif Țon. Au fost exprimate opinii pertinente în agora evanghelică despre decizia Uniunii Baptiste în cazul Iosif Țon asa ca nu mă voi referi la ea ci la materialul de pe portalul postului TV Antena 3. Eu consider că trebuie luată o atitudine oficială în primul rând față de această abordare mediatică și apoi poate și o altă atitudine din considerentul că materialul respectiv reprezintă un atac la valorile evanghelice. Se inducea ideea că așa se manifestă baptiștii și că etichetarea lor ca profeți mincinoși prin prisma așa ziselor realități filmate este o realitate.

  Apreciază

  1. Acelasi lucru l-am inteles si eu. Sunt de acord cu dvs.

   Apreciază

 8. Marius Silvesan | Răspunde

  Am fost informat ca Uniunea baptista a initiat demersuri catre CNA si Antena 3 insa docamdata nu cunosc alte detalii.

  Apreciază

 9. Sa destindem putin atmosfera :

  Trei pastori baptisti stateau la o cafea si din vorba-n vorba, si-au dat seama ca toate trei bisericile fusesera invadate de lilieci.
  – Eu am incercat sa-i impusc, dar tot ce am reusit a fost sa umplu de gauri tavanul bisericii.
  – Eu i-am prins pe toti, i-am bagat intr-o colivie, i-am dus la 100 km distanta, dar au revenit cu totii, pana la ultimul.
  – Eu n-am avut probleme! La mine, a fost foarte usor!
  – Usooor? se mirara ceilalti.
  – Eu i-am prins, i-am botezat, le-am facut primirea ca membri in biserica, si de atunci, n-a mai venit unul!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: