Candidații pentru funcția de Președinte al Cultului: Otniel Ioan Bunaciu


O viziune pentru misiune, evanghelizare, zidire spirituala si implicare

Otniel Ioan Bunaciu

Acum patru ani, propunerea pentru viziunea oferita Congresul Bisericilor Baptiste din Romania era exprimata prin SMS (Sarbatorire, Marturisire, Slujire). Sarbatorire insemna afirmarea identitatii de crestini baptisti, a istoriei de 150 de marturie in Romania si de 400 de ani in lume. Marturisire se referea la nevoia de evanghelizare si misiune, preocuparile in aceasta directie fiind: evanghelizarea cu Franklin Graham,  dezvoltarea misiunii prin sprijinirea bisericilor din Serbia, sustinerea unui misionar indigen in Asia Centrala, infiintarea Conferintei bisericilor din diaspora europeana si a conferintelor pentru biserici rurale din cadrul Uniunii. Slujirea s-a realizat prin infiintarea departamentelor: tineret, scoala duminicala pentru copii, lucrarea cu surorile, calendarul de studiu biblic, editura UBR si a colectelor de sustinere a celor afectati de dezastre (cutremurul din Haiti si inundatiile din tara). Pentru toate aceste realizari ii dau slava lui Dumnezeu si multumesc colegilor din Comitetul Executiv al UBR si din Consiliul Uniunii, colaboratorilor angajati ai Uniunii si a celor din Comunitati si biserici care au slujit cu jertfire precum si tuturor fratilor si surorilor care a sustinut Uniunea Baptista din Romania.

In anul 2011, cu ocazia Congresului Bisericilor Baptiste din Romania, indemnul pe care il am pentru slujirea in cadrul Uniunii pentru urmatorii ani este exprimat prin cuvantul:

VEZI

Viziune pentru misiune

Evanghelizare pentru crestere

Zidire pentru consolidare

Implicare in comunitate

VEZI

Este nevoie de o VIZIUNE mereu proaspata care sa insufleteasca pasiunea bisericilor baptiste pentru misiune. In acest sens ma rog ca Dumnezeu sa creasca entuziasmul deja existent in bisericile noastre pentru slujirea misionara. Misiunea a fost intotdeauna un catalizator al unitatii dintre biserici deoarece acestea vin impreuna pentru a se implica in Marea Trimitere.

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Duceți-vă  și faceți ucenici din toate neamurile botezându-i în numele Tatălui și al Fiului Și al Sfântului Duh.  (Matei 28:18-20)

VEZI

EVANGHELIZAREA ramane o activitate vitala a bisericii locale prin care marturia Evangheliei este proclamata spre mantuirea celor pacatosi. Faptul ca acum majoritatea credinciosilor baptisti se afla in mediul urban ridica provocari dar si oportunitati in ce priveste modul in care comunicarea si marturia trebuie sa fie facuta in aceste vremuri.

Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite ca niște oi care n-au păstor. Atunci a zis ucenicilor Săi: Mare este secerișul dar puțini sunt lucrătorii! Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui. (Matei 9:36-38)

VEZI

ZIDIREA prin educarea si cresterea spirituala a membrilor este esentiala pentru ca “fiecare baptist sa fie un misionar” potrivit modului in care noi intelegem ca toti suntem chemati sa il slujim pe Dumnezeu in cadrul vocatie pe care El ne-o da si pe care Duhul Sfant ne imputerniceste sa o ducem la indeplinire.

După ce le-a spălat picioarele, Și-a luat hainele S-a așezat iarăș la masă și le-a zis: Înțelegeți voi ce v-am făcut Eu? Mă numiți Învățătorul și Domnul și bine ziceți că sunt. Deci dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru v-am spălat picioarele și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora. Pentru că Eu v-a dat o pildă ca și voi să faceți cum am făcut Eu. (Ioan 13:12-15)

VEZI

IMPLICAREA in comunitate este chemarea de a raspunde nevoilor lumii in care traim asa cum a raspuns si Domnul Isus Hristos. Pentru ca stim ca Dumnezeu este cel care a creat si conduce lumea in care traim noi nu ramanem indiferenti ci demonstram prin implicarea noastra dragostea lui Dumnezeu si preocuparea Lui pentru nevoile unei lumi cazute si indepartate de Creator.

…Veniți binecuvântații Tatălui Meu de moșteniți Împărăția care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând și Mi-ați dat de mâncat, Mi-a fost sete și Mi-ați dat de băut, am fost străin și M-ați primit, am fost gol și M-ați îmbrăcat am fost bolnav și ați venit să Mă vedeți, am fost în temniță și ați venit pe la Mine. (Matei 25:34-36)

BIOGRAFIE PERSONALA

Otniel Ioan Bunaciu

Data nasterii: 1 decembrie 1959

Locul nasterii: Bucuresti, Seminarul Baptist unde am copilarit si am ramas pana acum in slujire.

Familie: casatorit cu Camelia, un copil David.

Slujire: Pastor Biserica Baptista Providenta din Ferentari, Presedinte Uniunea Bisericilor Baptiste, Profesor Universitar si Decan la Facultatea de Teologie Baptista, Universitatea din Bucuresti.

Studii: licenta in inginerie Facultatea de Utilaj Tehnologic, licenta si masterat in teologie la Regent’s Park College, Universitatea Oxford, doctorat in teologie la Institutul Teologic Protestant din Cluj.

Participare in slujire in afara Romaniei: profesor vizitator: Southwestern Baptist Theological Seminary (Southern Baptist), Palm Beach Atlantic University, TCMI, Austria, IBTS, Praga, Colegiul Teologic Pedagogic din Chisinau, Seminarul Teologic de la Minsk, Belarus, membru in Comisia de Etica al Aliantei Mondiale Baptiste, membru in bordul Seminarului Teologic Baptist al Federatiei Europene.

Implicare in comunitatea locala: fondator al Proiectului Rut, slujire dezvoltata cu Biserica Providenta care sustine o scoala finantata fara ajutor de la stat pentru aproximativ 200 de copii de Rromi din cartierul Ferentarii si din Republica Moldova si un program de pregatire de slujitori misionari din adunari de Rromi (Gypsy Smith) in colaborarea cu Comunitatea din Bucuresti.

Revista Creștinul Azi   via Teologeanu 

4 răspunsuri

  1. […] Candidații pentru funcția de Președinte al Cultului: Otniel Ioan Bunaciu […]

    Apreciază

  2. […] Candidații pentru funcția de Președinte al Cultului: Otniel Ioan Bunaciu […]

    Apreciază

  3. […] Candidații pentru funcția de Președinte al Cultului: Otniel Ioan Bunaciu […]

    Apreciază

  4. […] Candidații pentru funcția de Președinte al Cultului: Otniel Ioan Bunaciu […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.