Versiunea Cornilescu va fi revizuita cu supervizarea SBIR si nu oprita de BOR


În chestiunea copyrightului pentru versiunea Cornilescu, Derek Hill, coordonatorul departamentului BFBS  care se ocupă de problema drepturilor de autor a recomandat SBIR următoarele:

BFBS(care are copyright pentru versiunea Cornilescu)va ajuta SBIR să revizuiască textul, ca parte a unui proces care să implice un consultant de traduceri şi un comitet de traduceri. Prin aceasta se doreşte crearea unei versiuni imparţiale.

Asta înseamnă că revizuirea textului lui Cornilescu, făcută până acum „la liber”, după inspiraţie şi la heirup, va fi supervizată de SBIR, organizaţie în care sunt reprezentate toate cultele evanghelice.

Aşadar, nici vorbă că BOR ar încerca să restrângă circulaţia versiunii Cornilescu. Ce se urmăreşte (în mod legitim, în opinia mea) este ieşirea din această situaţie nefirească, în care un text consacrat este „îmbunătăţit” în fel şi chip, în mod abuziv.

Emanuel Conțac, În chestiunea copyrightului pentru versiunea Cornilescu. Lămuriri suplimentare

2 răspunsuri

 1. Buna precizarea:

  …revizuirea textului lui Cornilescu, făcută până acum „la liber”, după inspiraţie şi la heirup, va fi supervizată de SBIR, organizaţie în care sunt reprezentate toate cultele evanghelice.

  Cei care cunosc problema in amanunt e bine sa faca publice asemenea lucruri pentru ca noi, cei ce nu detinem informatiile necesare, sa fim in cunostinta de cauza.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Cred că acesta este unul din motivele pentru care Emanuel Conțac a făcut publice informațiile preluate și de mine aici. Pe blogul său este prezentată mai în detalii situația traducerilor realizate fără o supervizare din partea SBIR. Pe de altă parte se crease o isterie în jurul acestei problematici deoarece se credea că BOR vrea să cumpere drepturile de licență și să interzică apariția altor exemplare fără acordul său.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: