Şcoala de analiză politică „Alexandru Duţu”


În perioada 24-30 septembrie 2011, Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti (FSPUB) organizează Şcoala de analiză politică „Alexandru Duţu”.

  Şcoala de vară instituie în cadrul şi cu suportul FSPUB şi al Universităţii din Bucureşti un program interdisciplinar de studii de formare continuă destinată celor interesaţi de obţinerea de competenţe teoretice şi practice care să le completeze formaţia de bază şi să le ofere şansa unei cariere profesionale sau administrative în domeniul public sau privat.

Caracterul interdisciplinar al cursurilor oferite în cadrul Şcolii de vară de analiză politică decurge din reunirea într-o abordare generală unică a unor module care combină studii de ştiinţă politică, istorie cu matematică, statistică, simulare computaţională, inteligenţă artificială şi viaţă artificială. Tematica generală a ediţiei din 2011 este „Analiza, modelarea, simularea şi predicţia schimbărilor de mentalitate şi atitudine politică”. Această tematică generală acoperă mai multe domenii de studiu: domeniul ştiintelor politice şi sociale (istoria mentalităţilor, istoria administraţiei, diferitele tipuri de discriminare şi impactul acestora asupra mentalităţilor decizionale); teoria deciziei; domeniul ştiinţelor matematice şi informatice, ştiinţa calculatoarelor, ştiinţele artificialului.

Din 2011, pentru a omagia amintirea eminentului profesor Alexandru Duţu, a cărui carieră profesională se leagă în mod esenţial de crearea Facultăţii de Stiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, Şcoala de analiză politică a FSPUB (FSPUB School of Political Quantitative Analysis) îi va purta numele.

Mai multe informaţii despre organizarea şi programul evenimentului pot fi accesate aici.

Cursurile Şcolii de analiză politică „Alexandru Duţu” se vor desfăşura la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice din str. Spiru Haret nr. 8, Bucureşti.

http://media.unibuc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: