De la Fireproof la Courageous – succesul unor filme creștine


Sherwood Pictures arată Hollywood-ului că există audiență și pentru filmele cu morală. După Facing the Giants sau Fireproof, frații Kendrick lansează azi în cinematografe producția „Courageous”, un nou film care scoate în evidență credința și relația omului cu Dumnezeu.

courageousÎn dreptul fraților Kendrick se pare că întrebarea nu mai este „Oare vor avea succes?” ci „Cât de departe vor merge?”, scrie Michelle Bearden care analizează pe http://www.kansascity.com succesul unor filme bazate pe morala creștină. Deși concurează cu Hollywood-ul, producătorii vin dintr-o zonă îndepărtată de acesta. Practic la bază se află dorința unor membri dintr-o biserică creștină de a-L mărturisi pe Dumnezeu prin intermediul producțiilor cinematografice.

„Nu e vorba de bani. Ci de a arăta că se poate și altfel.”, spune regizorul de sunet al producțiilor, Rob Whitehurst. „Ei folosesc filmele pentru a transmite un mesaj global. Ei știu că este un mediu cu o putere de impact asupra oamenilor cu mult dincolo de băncile bisericii.” Întrebat cu privire la diferența între producțiile seculare și acestea, Whitehurst recunoaște „Ei se roagă mult. Și nu merg mai departe decât atât cât Dumnezeu le îngăduie să meargă. Iar dacă te uiți la ceea ce au realizat, vei înțelege că Dumnezeu le-a răspuns rugăciunilor.”

Totul a început în Sherwood Baptist Church din Albany, statul Georgia. Ținta echipei a fost promovarea unui mesaj creștin, folosind cel mai adesea voluntari, iar profiturile urmând a fi folosite în acțiuni umanitare, atât pentru comunitatea locală cât și pentru a înființa noi biserici. Sherwood Pictures a debutat în 2003 când frații Alex și Stephen Kendrick, ambii membri în echipa pastorală ai Sherwood Baptist Church, au reaprins o pasiune a copilăriei și au făcut un film pentru comunitatea locală.

fireproof_400În 9 luni de zile, cu voluntari, echipamente donate și un buget de 20.000 de dolari au produs„Flywheel” – povestea unui agent de vânzări de mașini care își schimbă viața după ce îl găsește pe Dumnezeu. Filmul a câștigat câteva premii independente și a adus încasări aproape dublu decât investițiile.

Experiența a fost de ajuns ca „să-și ia inima în dinți”, mărturisește Stephen Kendrick. „Am văzut destule filme creștine slabe, proaste, jenante. Am știut că, având un buget mai mare și un echipament mai bun, putem face lucruri mai bune decât atât.”

A urmat povestea antrenorului și a echipei de fotbal american din „Facing the Giants”. Cu un buget de 100.000 de dolari și lansat în 2006, filmul a avut încasări de peste 10 milioane.

Doi ani mai târziu a venit ambițiosul „Fireproof”, povestea regăsirii echilibrului într-o familie aflată în pragul divorțului. Bugetul de 500.000 de dolari a asigurat producția unui film cu încasări de peste 33 de milioane de dolari.

„Courageous” este cel de-al patrulea film și are un buget de 1 milion de dolari. Subiectul noului film este provocarea taților de a face pasul și a-și pune familiile pe primul loc. „Vrem să-L vedem pe Dumnezeu cum zguduie cultura în care ne aflăm prin bărbați care iau o poziție.” Filmul abordează teme precum pierderea cuiva drag, implicarea în lumea interlopă, consecințele călcării legii.

http://www.semneletimpului.ro

Istoria celor 4 filme este povestită pentru I am second de Alex Kendrick în clipul de mai jos.

2 răspunsuri

  1. […] De la Fireproof la Courageous – succesul unor filme creștine (istorieevanghelica.ro) […]

    Apreciază

  2. […] De la Fireproof la Courageous – succesul unor filme creștine […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: