Billy Graham: motive de recunoștință la 93 de ani


După o viață întreagă în care i-a învățat pe alții cum să se apropie de Dumnezeu, la aniversarea a 93 de ani, Billy Graham mărturisește că are, el însuși, nevoie de o lecție nouă: „Deși știu cum să mor, nu m-a învățat nimeni cum să îmbătrânesc.”

billy grahamRenumit pentru adunările evanghelistice care au produs convertiri masive în 185 de ţări, și invitat obișnuit al Casei Albe sub zece președinți americani, Graham este una dintre cele mai mediatizate personalități din Statele Unite ale Americii. După ce și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu, este suficient de spus că Billy Graham este cel mai reputat predicator baptist din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

La 93 de ani, nu mai vede bine şi nici nu mai are putere fizică, dar luptă în continuare pentru răspândirea Evangheliei, prin rugăciune. „Mi-a slăbit vederea, ceea ce mă împiedică să mai citesc ca pe vremuri. Energia mi-a scăzut considerabil. Dar am mai mult timp pentru rugăciune,” mărturisește predicatorul. „Vorbesc cu Dumnezeu despre nevoile familei mele şi ale prietenilor şi despre munca de evanghelizare pe care El ne-a încredinţat-o aici, la BGEA (Billy Graham Evangelistic Association)”, scrie Graham pe site-ul organizației.

Din pragul venerabilei sale vârste, predicatorul spune, citând Evanghelia după Matei 24:14, că își rezumă scopul vieţii la un singur ideal: „Evanghelia aceasta a Ȋmpărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească drept mărturie tuturor neamurilor.” Şi deşi s-au dus vremurile în care ţinea evanghelizări pe stadioane, Graham este recunoscător că mesajul Evangheliei nu e pierdut, ba chiar, prin mijloacele de comunicare moderne, atinge un număr din ce în ce mai mare de oameni.

Iar el ştie să folosească din plin binecuvântările tehnologiei moderne, lucru vizibil în multe dintre proiecte lui recente. „My Hope”, un proiect lansat în 2002 este cel mai bun exemplu. Programele de evanghelizare se mută direct în casele celor interesaţi. Familiile de creştini sunt gazde pentru prietenii sau vecinii necredincioşi pe care îi invită să urmearească la televizor mesajul de evanghelizare a lui Graham, adaptat pentru fiecare ţară și cultură în parte. Recent, în Haiti, s-au înregistrat 100.000 de persoane care s-au consacrat religios ca urmare a acestui proiect.

Alte mii de persoane din toată lumea au luat decizia de a face legământ cu Christos în urma programului de evanghelizare de pe platforma online SearchforJesus.net. Iar începând cu acest an, mesajul Evangheliei coboară la nivelul copiilor prin proiectul „The Greatest Journey”. „Suntem convinşi că o să vedem mai mult de 3 milioane de copii folosind acest material, care îi va ajuta nu doar să înţeleagă Scriptura şi cum să îl urmeze pe Iisus, ci şi cum să le vorbească şi altora despre asta,” spune Graham.

La aniversarea sa, pe 7 noiembrie, Graham a mărturisit pentru Charisma News că este în special recunoscător că Dumnezeu i-a dat timp să mai termine un proiect: cartea „Nearing Home”, în care evanghelistul vorbește despre greutăţile înaintării în vârstă, cum să le faci faţă şi cum să te pregăteşti pentru final. „Am scris sfaturi şi impresii pe care mi-aş fi dorit să le fi învăţat tânăr fiind, deoarece mi-am dat seama că deşi ştiu cum trebuie să mor, nimeni nu m-a învăţat cum să îmbătrânesc,” explică Billy Graham.

În ceea ce priveşte viitorul, predicatorul mai are o dorinţă: „cel mai mult îmi doresc să îl văd pe Iisus, să mă închin Lui în rugăciune şi mulţumire pentru tot ce a făcut pentru noi, şi pentru că S-a folosit de mine pe acest pământ după voia Sa, chiar și aşa cum sunt.”

(Foto: news-record.com)

http://www.semneletimpului.ro

3 răspunsuri

  1. Din pacate, romanii sunt cazuti in extaz cand vine vorba de Graham (cel mai bun, cel mai pocait, cel mai mare, cel mai…), realitatea (faptele) ne arata contrariul. Acest „Sergiu Nicolaescu” al evanghelicilor s-a lasat folosit de comunisti si a facut compromisuri majore, in plan politic dar mai ales religios. Bine ar fi ca inchinatorii la Graham sa incerce macar sa se informezem mai bine… da, este adevarat ca in romaneste gasim putine materiale, dar in engleza ele abunda.

    Ce fel de „om al lui Dumnezeu” le poate cere crestinilor din tari democratice (libere), sa nu mai trimita biblii in tarile comuniste pt ca acolo exista libertate (aducand ca argument forte vizitele si predicile sale publice)?!! De ce doar el avea acces dincolo de cortina de fier?!! Cine mintea occidentul, Richard Wurmbrand sau Billy?!!

    Apreciază

  2. Eu personal nu am nici un motiv de recunostinta! Fie ca Domnul sa se indure de el si sa-i dea POCAINTA si mai ales IERTARE!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: