După 35 de ani, Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti redeschide Sera Veche


După 35 de ani, Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti redeschide Sera Veche, Pavilionul recent reabilitat cu sprijinul Alpha Bank adăpostind un colţ de pădure tropicală.

 Sera Veche a Grădinii Botanice a fost construită între anii 1889-1891, după modelul Serelor din Liège (Belgia). În 1976, a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul reabilitat în anul 2011 a fost gândit ca un colţ de pădure tropicală. Prin biodiversitatea uluitoare pe care o adăposteşte, pădurea tropicală stârneşte permanent curiozitatea cercetătorilor şi impune respect pentru rolul primordial pe care îl are în menţinerea vieţii pe Terra. Acest pavilion va fi extrem de util studenţilor biologi care pot cunoaşte aici reprezentanţi ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminţe. De asemenea, pavilionul reprezintă un loc ideal pentru activităţi de educaţie ecologică cu preşcolari şi şcolari.
 Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank România. Încă din 2010, Alpha Bank sprijină Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti prin Platforma de responsabilitate socială Alpha Green, ce reuneşte iniţiativele în sprijinul protejării mediului înconjurător. Sub umbrela Alpha Green, la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” s-au organizat numeroase campanii si evenimente: aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Gradinii, plantări de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expoziţii de plante.
 „Alpha Bank România a restaurat un monument istoric de mare valoare, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Să ne gândim că Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin această seră cu palmieri şi alte plante tropicale, dar generaţiile următoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide această parte din sera veche, care a necesitat reparaţii extinse, în respectul arhitecturii originale. Bătrâna Doamnă care este Grădina Botanică începe să nu mai arate aşa de bătrână, ci să fie pur si simplu o doamnă frumoasă”, a susţinut rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Ioan Pânzaru.

„Suntem încântaţi că Alpha Bank România a susţinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita să fie redat oraşului şi locuitorilor săi, cu atât mai mult cu cât serele vechi împlinesc în acest an 120 de ani de la înfiinţare”, a declarat dl. Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv Alpha Bank România.

Vizitarea Pavilionului „Pădurea Tropicală” este gratuită.

 Programul de vizitare este în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-13.00.

Preţul unui bilet de intrare la Grădina Botanică este de 5 lei, iar al unui bilet redus este de 2 lei. Beneficiază de reducere elevii, studenţii şi pensionarii.

http://media.unibuc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: