Revista „Societate şi politică” – apel la contribuţii


Revista „Societate şi politică” – apel la contribuţii

Revista Societate şi politică lansează apelul pentru articole şi recenzii de carte pentru numărul special din primăvara 2012, cu tema Arts of thinking and arts of healing in Early Modern Europe: Philosophy, Medicine and Politics.

Editorii invitaţi ai acestui număr sunt Dana Jalobeanu, Oana Matei şi Laura Georgescu.

Paradigma medicală a constituit un instrument euristic puternic în gândirea modernă timpurie. Aceasta a fost utilizată în discipline variate, având un succes deosebit în filosofia Renaşterii şi în filosofia modernă timpurie. Tradiţia antică de cultivare şi vindecare a sufletului a trecut printr-o serie de transformări importante pe parcursul secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea şi a influenţat în anumite privinţe dezvoltarea filosofiei şi a ştiinţei moderne timpurii. Se poate identifica în această perioadă o preocupare susţinută pentru inventarea sau reformarea modurilor de a gândi. Acest număr special al revistei Societate şi politică doreşte să includă articole care să exploreze conexiunile şi intersecţiile dintre aceste teme. Sunt binevenite cercetări provenind din diferite domenii (istoria filosofiei, istoria şi filosofia ştiinţei, istoria şi filosofia matematicii, istoria medicinii etc.), fiind încurajate în mod special abordările interdisciplinare.

Societate şi politică este o revistă academică peer-reviewed care încurajează cercetarea originală de înaltă calitate în filosofie, istoria gândirii politice, istorie intelectuală, istoria şi filosofia ştiinţei şi care susţine propunerile de tip interdisciplinar.

Articolele având nu mai mult 8 000 de cuvinte sau recenziile de carte de cel mult 800 de cuvinte pot fi trimise la adresa de e-mail dana.jalobeanu@celfis.ro, până la data de 10 ianuarie 2012. Indicaţiile de redactare pot fi accesate aici. Toate articolele vor fi supuse unui proces de blind reviewing.

http://topub.unibuc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: