Piata Victoriei amenajata dupa modelul Muzeului Luvru


Piata Victoriei amenajata dupa modelul Muzeului Luvru

Pentru a gasi arhitectii care se vor ocupa de Piata Victoriei, Primaria Capitalei va organiza si in acest an concursuri de arhitectura, conform modelului dupa care a fost selectata echipa ce se ocupa de Piata Universitatii.

„Prioritara va fi amenajarea Pietei Universitatii. Aici lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii martie si se vor finaliza in iulie. În plus, vor fi organizate noi concursuri pentru Piata Victoriei și Piata Unirii. Deocamdata se lucreaza la temele de concurs, insa liniile generale au fost deja trasate”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

„Reamenajarea Pietei Victoriei va fi realizata dupa modelul Muzeului Louvre din Paris. Legatura intre cele trei muzee din Piata Victoriei se va realiza pe dedesubt. Va fi construit si un hol subteran cu luminatoare (n.r. acoperisuri transparente). De asemenea, statuia lui Ferdinand I va fi montata in piata, iar circulatia rutiera va fi ușor modificata in zona. Solutia finala va fi decisa in urma concursului”, a mai mentionat arhitectul-sef.

Si Piata Unirii va fi modificata, insa lucrarile vor fi mai complicate deoarece trebuie realizate lucrari si la canalizare, la pasajul subteran.

Sursa foto: metropotam.ro

 

Sursa: PresaOnline.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: