Politică sau pocaință?


Ultimile saptamani au fost „de foc” pentru tarisoara noastra. Asta, nu doar din cauza temperaturilor din „luna lui cuptor”, ci si din cauza caldurii degajate in urma frecarii dintre fortele politice care-si revendica, fiecare in parte, carma natiunii. Opinia publica a fost captata, fara indoiala, de nenumaratele puncte de cotitura starnite pe la palate si parlament. Chiar ma intreb, cat de mult ne-a mai fost atrasa atentia, in ultima vreme, de imperativul pocaintei?!
            Biblia afirma cat se poate de limpede ca suntem datori sa „dam cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” (Matei 22:21), dar as semnala ca pericolul este sa neglijam mai degraba partea a doua din indemnul Mantuitorului, decat pe prima! Noi stim ca avem o dubla cetatenie: suntem cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu si suntem si cetateni pe acest pamant, in locul unde Dumnezeu ne-a asezat pentru o anumita vreme. Prin urmare, existenta noastra zilnica ar trebui sa reflecte mereu aceasta dubla cetatenie… Numai ca… mergem la serviciu, platim facturi, platim impozite, cumparam alimente si bilete pentru transportul in comun, mergem la posta, la banca… si cate nu mai facem „ca sa-i dam cezarului ce este al cezarului”. Lui Dumnezeu, cand o sa-i dam ce este al Sau?
            Astazi, cand tara clocoteste din nou in ritm politic, v-as indemna sa avem curajul sa sfidam curentul majoritar si sa fim mai preocupati de pocainta. Sa ne intrebam cum stam cu sfintenia, cu implinirea voii lui Dumnezeu, cu iubirea semenilor, cu rastignirea firii pamantesti? Mai bine sa petrecem timp mai mult in rugaciune, in veghere si asteptarea venirii Mantuitorului decat sa ne lasam prinsi in morisca netrebnica a „certurilor de partide”. Mai bine sa reflectam la dragostea nemasurata si bunatatile dumnezeieti pe care Cel de sus le revarsa si astazi printre noi decat sa ne lasam tarati in tot felul de conflicte politice. Pe scurt, sa ne gandim mai mult la Domnul si la pocainta decat la numele efemere ale unor muritori de rand, oricare ar fi ei!
            Sa votam cu totii pentru a face din pocainta si sfintire o prioritate!
________
 
Pastor Costel Ghioancă
Biserica Crestina Baptista Nr.1 „Emanuel”
DEJ (ROMANIA)

http://www.emanueldej.ro

Un răspuns

  1. Pentru Domnul avem toata dragostea si pentru stapinire avem de spus azi doar „DA” si nu sirbim nimic din ce este al Domnului, nici din ce este al cezarului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: