Soluţia biblică pentru îngrijorare


Filipeni 4:6,7Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Este oare vreunul dintre cititorii acestui editorial care nu s-a îngrijorat niciodată ? Poate oare spune vre-un om că n-a cunoscut ce înseamnă îngrijorarea ? Această temă a îngrijorării este o temă de actualitate, mai ales în vremea pe care o traversăm astăzi împreună. În aceste vremuri tulburi în care nu mai există nici un fel de siguranţă, nici politică, nici socială, nici economică, nici religioasă chiar, nici a persoanei singure sau însoţită de cineva pe stradă… poţi fi atacat oricând… de oricine… da, în aceste vremuri de nesiguranţă, Cuvântul lui Dumnezeu este de actualitate şi ne oferă soluţia tuturor acestor îngrijorări cu care ne confruntăm zilnic. Este vorba de „ pacea lui Dumnezeu”. Acesta este darul lui Dumnezeu pentru fiecare om care se îngrijorează,  adică pentru noi toţi. Cum poţi primi şi cum poţi păstra pacea lui Dumnezeu în inimă ? Textul biblic mai sus menţionat ne oferă răspunsul. Iată-l :

1.      Stai de vorbă cu Dumnezeu.

Nu uita că El este Dumnezeul Atotputernic, Creatorul, Susţinătorul şi Ocrotitorul lumilor create de El, a tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute de fiinţa umană. El Şi-a trimis în lumea noastră pe Fiul Său, pe Domnul Isus Hristos, ca să moară pe cruce pentru păcatele noastre, să învie a treia zi, ca apoi după patruzeci de zile să se întoarcă în slava Tatălui, trimiţând pe Duhul Sfânt să locuiască în inimile credincioşilor. Cu un astfel de Dumnezeu suntem invitaţi să relaționăm  să stăm de vorbă. El rămâne în control asupra tuturor lucrurilor, chiar şi atunci când nu-L vedem acționând după mintea noastră. În ce relaţie eşti cu acest Dumnezeu ? Eşti copilul Lui ? Ai primit tu pacea lui Dumnezeu în inima ta prin iertarea pe care ţi-a oferit-o în dar ?

2.      Stai de vorbă cu Dumnezeul tău cu privire la fiecare lucru care te frământă.

Ce adevăr minunat ! Să ai acces la Dumnezeu în fiecare moment al vieţii. Orice lucru care te îngrijorează… mare sau mic, important sau mai puţin important, de valoare sau fără valoare… să îl poţi aduce la cunoştinţa Lui „ prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri”. Deci iată reţeta biblică pentru căpătarea păcii lui Dumnezeu. Roagă-te neîncetat, cere şi ţi se va da, crede şi vei primi, apoi nu uita să mulţumeşti. Nu încheia nici o rugăciune fără să-I mulţumeşti lui Dumnezeu.

3.      Încredinţează-I lui Dumnezeu inima şi gândurile tale.

În Hristos Isus avem oferită şi asigurată atât paza noastră cât şi pacea noastră. Numai în El. Apostolul Pavel spunea Filipenilor (4:13) : „Pot totul în Hristos care mă întăreşte.” Vino şi tu alături de noi „în Hristos Isus”. Mai este încă loc la Golgota pentru oricine, grăbeşte-te ! „ Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” Amin !

Pastor, Elisei Pecheanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: