Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul comunității Excelsis din data de 11 mai 2013


Informatii privind anuntul fratelui Cornel Darvasan si desfasurarea evenimentelor in cadrul comunitatii Excelsis din data de 11 mai 2013

Cornel Dărvășan (mediaseven.intercer.net - 27.05.2013)

Avand in vedere reactiile, normale, din punctul meu de vedere, cu privire la anuntul, si mai ales cu privire la forma, retragerii fratelui Cornel Darvasan si a separarii de sotie, precum si avand in vedere faptul ca am fost atat pastorul acestei biserici cat si cel care s-a aflat acolo in momentul respectiv, as dori sa fac mai multe precizari.

Fara dorinta de a ma justifica personal, avand in vedere multimea informatiilor si interpretarilor care circula, consider aceste informatii utile pentru o informare corecta si pentru a putea raspunde intrebarilor credinciosilor dumneavoastra in cazul in care va fi cazul.

Vreau sa va marturisesc faptul ca ma intristeaza in primul rand situatia dramatica prin care este nevoita sa treaca familia Darvasan. Dupa o casnicie de aproape 20 de ani, binecuvantarea acesteia cu trei copii si o evolutie aparent pozitiva, in urma unei decizii, inca nefinalizate, cinci vieti vor fi afectate in mod direct. Desi aceste probleme consideram ca ar fi putut fi / inca pot fi rezolvate prin apelarea la un ajutor specializat dar mai ales prin decizii personale luate cu umilinta si cercetare in fata lui Dumnezeu, fratele Cornel Darvasan a luat o decizie, repet, deocamdata neconcretizata, de a se desparti de sotia sa.

Desi reprezinta un ajutor infim in aceasta situatie dificila, avand in vedere faptul ca datorita activitatii fratelui Cornel Darvasan, sotia acestuia, sora Daniela, s-a ocupat mai mult de familie in aceasta perioada, s-a decis oferirea posibilitatii de a ramane in locuinta de serviciu pentru dumneaei si pentru cei trei copii pana cand isi va gasi un loc de munca si o locuinta cu chirie. Speram sa aducem putina stabilitate in aceste momente delicate pentru aceasta familie. in afara de aceasta, va fi oferit, in cazul in care se va accepta, sprijin psihologic pentru depasirea acestor dificultati.

Revenind la derularea evenimentelor de sambata, dupa demisia fratelui Cornel Darvasan de la Speranta TV din data de 7 mai 2013 acesta si-a exprimat dorinta de a veni in Sabatul urmator la Excelsis pentru a-si lua ramas bun, avand in vedere activitatea sa de aici.

Cererea acestuia a fost analizata in colaborare cu administratorii Uniunii si ai Conferintei Muntenia si, in final, avand in vedere rolul sau in formarea acestei biserici precum si a notorietatii de care se bucura, s-a acceptat aceasta solicitare cu conditia discretiei si a moderatiei in ceea ce priveste motivatia si justificarile personale.

Am vazut acest gest ca pe o dovada de transparenta fata de credinciosi dar si ca pe o oportunitate pentru fratele nostru de a-si lua ramas-bun intr-un mod civilizat, elegant, insa, in acelasi timp, pastrand discretia si moderatia, avand in vedere sfera privata, intima, a acestei decizii, nefinalizate deocamdata.

De asemenea, s-a stabilit ca a doua zi, cu ocazia anuntului, sa se ofere, la momentul oportun, un buchet de flori sotiei, sorei Daniela Darvasan, cu un mesaj de multumire si apreciere.

Din nefericire, desi nimeni nu i-a solicitat acest lucru, la un moment dat, un tanar aflat de altfel la amvon, s-a ridicat de acolo, a luat initiativa in mod personal si i-a oferit buchetul fratelui Darvasan imediat dupa ce si-a terminat interventia, ceea ce a produs pe buna dreptate extrem de multa confuzie si nemultumire.

Probabil si eu as fi fost suparat si socat daca nu as sti pentru cine era pregatit buchetul. Din pacate, orice regrete ale tanarului sau ale Comitetului pentru aceasta scapare organizatorica importanta ar fi tardiva. Pana si fratele Darvasan pare surprins si, in mod corect, a transmis refuzul buchetului. Cat despre aplauzele mai multor persoane … mi-e greu sa inteleg rostul acestora in contextul respectiv, mai ales ca multi din sala fie erau inmarmuriti, fie plangeau.

De asemenea, chiar vineri, am participat la o sedinta a comitetului Bisericii Excelsis. Impreuna cu durerea si consternarea la aflarea deciziei finale a fratelui Darvasan de a renunta la cautarea solutiilor si de a se separa de sotia sa, comitetul, exprimandu-si dezaprobarea fata de intentia de divort a fratelui Darvasan, a intarit ideea de a exprima si public dezaprobarea acestei hotarari odata cu anuntul de a doua zi.

Avand in vedere faptul ca sunt constient ca indiferent de dorinta noastra, exprimata de altfel si de fratele Darvasan, exista persoane care se ataseaza si privesc mai mult spre oameni ca modele, in loc sa-si indrepte privirea catre modelul divin, sambata dimineata am prezentat un subiect spiritual bazat pe textele din Evrei 12:2, Faptele Apostolilor 4:9,10,13 si 1 Corinteni 2:1-5; 3:1-11. Din toate aceste texte am scos in evidenta necesitatea ca fiecare membru al Bisericii Excelsis sa nu procedeze ca cei din Corint, care se atasasera mai mult de oameni (Pavel, Apolo, Chifa) ci sa-l priveasca si sa-l onoreze ca model spiritual doar pe Domnul Hristos, asa cum invata apostolul Pavel pe crestinii din Corint.

Dupa predica, l-am invitat pe fratele Darvasan sa-si prezinte anuntul, reamintindu-i de intelegerea pe care am avut-o (sa fie prezentat un cuvant de ramas bun precum si o informare scurta, discreta, cu privire la dorinta de a se retrage din colaborarea cu Biserica Excelsis pe motivul intentiei sale de a se desparti de sotia sa), acesta confirmand si asigurandu-ma ca va proceda conform acesteia.

Interventia fratelui Darvasan a avut loc in doua etape. in prima interventie, desi poate raportarea doar la propria persoana, anumite expresii, atitudinea sau atentia la sentimentele celorlalti membri ai familiei ar fi putut fi diferite, dansul a respectat intelegerea avuta.

A urmat, conform deciziei comitetului dar si a mea ca pastor, interventia mea in care am subliniat, printre altele, dezacordul meu atat ca pastor dar si ca oficial al Bisericii pentru intentia sa de a divorta. Am spus ca acest dezacord nu se bazeaza doar pe convingerea noastra, ca oameni, ci este invatatura clara a Bibliei prin care Dumnezeu ne vorbeste. in acelasi timp, am accentuat indemnul de a-i iubi in continuare pe cei care, la un moment dat, pot gresi din punct de vedere spiritual.

Desi nu am inteles inca motivatia reala din spatele acestui gest, vizibil deranjat, fratele Darvasan a inceput a doua interventie, care, din nefericire, a incalcat acordul avut de pastrare a detaliilor si al justificarilor personale pentru un cadru intim, familial. A vorbit despre o interpretare teologica a poruncilor lui Dumnezeu cu care nu pot fi de acord si a facut alte declaratii prin care a incercat sa-si justifice intentia prezentata anterior.

In sala se aflau aproximativ 300-350 de persoane printre care erau 12 persoane care se aflau in acea zi pentru prima data in Biserica Excelsis. Cei mai multi dintre cei prezenti plangeau, erau tristi si dezamagiti, chiar socati, de anuntul facut.

Trebuie sa spun ca m-am aflat atunci intr-o situatie ingrata care putea sa dea curs la interpretari. Dincolo de orice interpretari, pot declara faptul ca am incercat sa atenuez socul anuntului, atat prin subiectul predicat cat si printr-o atitudine pastorala care sa arate pretuirea fratelui Darvasan pentru colaborarea de pana atunci. Erau totusi patru ani de colaborare, o comunitate de 80 de membri infiintata, amintiri si realizari care nu puteau si nu pot fi aruncate la gunoi, dintr-o data. N-am dorit si nu doresc sa ma delimitez de lucrurile bune petrecute inainte de acest moment tragic, n-am dorit si nu doresc sa ma delimitez de rolul meu pastoral.

Ar fi fost bine daca intelegerea avuta ar fi fost respectata iar cuvintele alese mai potrivite, insa, din nefericire si spre regretul meu personal, nu a fost asa. Pe de alta parte am avut clar in minte faptul ca am datoria sa dezaprob decizia de a divorta, ceea ce am si declarat. Asa am invatat mereu si asa voi face si mai departe, indiferent cine este persoana. Prietenia si colaborarea cu cineva nu ma pot face in stare sa scuz sau sa sustin ceea ce Dumnezeu ne spune ca „uraste”.

Evanghelia ne invata ca Domnul Isus iubeste pe pacatos dar uraste pacatul si asa ne invata si pe noi sa facem. Acest lucru am incercat sa-l transmit prin ceea ce am spus si ce am facut in acea ocazie. Orice om de buna credinta si de bun simt va intelege ca atitudinea manifestata fata de fratele Darvasan a continut apreciere si recunostinta fata de trecut si dezaprobare clara fata de anuntul cu privire la intentia viitoare de a divorta.

Din nefericire, in loc de a alege discretia momentului, avand in vedere sfera privata a acestui gest si implicatiile sale, momentul respectiv a fost filmat de cineva si apoi postat chiar pe contul de YouTube al fratelui Darvasan. in plus, aceasta filmare nu continea elemente importante care au avut loc dupa acest moment dar care pot fi confirmate de cei prezenti in sala.

Astfel, dupa coborarea de la amvon a fratelui Darvasan, am mai ramas acolo cateva minute pentru a incheia pe un ton clar, de incredere in calauzirea Bisericii Excelsis de catre Dumnezeu si de indreptare a admiratiei noastre catre El si nu catre oameni.

Iata ideile pe care le-am exprimat:

– am multumit public fiecarui membru al familiei Darvasan pentru prezenta si aportul lor direct si indirect in proiectul Bisericii Excelsis, afirmand ca ei au fost, sunt si vor ramane pentru noi familia Darvasan si i-am asigurat ca nu vom inceta sa ne rugam pentru aceasta familie pe care dorim ca Dumnezeu s-o binecuvanteze.

– Biserica Excelsis merge mai departe si continua sa creada in principiile Bibliei si cele ale familiei asa cum ne invata Dumnezeu.

– Biserica Excelsis nu a fost, nu este si nu va fi dependenta de un om ci de Dumnezeu, credem insa ca Domnul a lucrat si lucreaza prin oameni. Atata timp cat Domnul Isus traieste si Biserica Excelsis va trai.

– Este timpul ca Biserica Excelsis sa stranga randurile, sa se manifeste cu maturitate iar lucrarea sa continue, si va continua.

– La final am afirmat „Dumnezeu sa ne dea simtamantul ca nimeni si nimic nu ne poate desparti de dragostea Domnului Isus”.

In ceea ce priveste motivele acestui divort, pentru ca a fost vehiculata ideea unei relatii cu o alta persoana, din ceea ce cunosc, va pot spune urmatoarele lucruri:

– Avand in vedere larga circulatie a unor acuzatii dar, in acelasi timp, lipsa unor dovezi ale depasirii limitelor unei relatii de colaborare strict profesionale, fratele Darvasan a fost intrebat direct de mai multe ori cu privire la existenta unei relatii intime in afara casatoriei si a negat intotdeauna.

– Sora Darvasan, la ultima intalnire a pastorilor din Bucuresti, ne-a declarat ca desi Cornel nu are o relatie intima cu o alta femeie, considera ca relatia lor de cuplu a fost afectata deoarece acesta a dezvoltat o relatie de prietenie stransa cu o alta persoana.

– In ceea ce priveste Biserica, din cate stiu, nu a fost niciodata in posesia unor dovezi sau a marturiilor concludente ale unor martori care sa sustina o apropiere fizica intre fratele Darvasan si o alta persoana si nici nu are intentia sau atributia de a face cercetari a vietii intime a angajatilor sau a membrilor ei.

O mica observatie la acest punct: desi Conferinta Muntenia are o adresa speciala pentru sesizari, (sesizari.muntenia@adventist.ro), de la infiintarea ei de acum patru ani nu a sosit nici-o informatie oficiala pe aceasta tema. In acelasi timp, se pare ca preferinta de a discuta si distribui informatii neverificate este mai mare decat dorinta de a rezolva si de a semnala aceste probleme.

Deoarece, aceasta adresa s-a dovedit utila pentru alte cazuri, vom continua sa o folosim si adresam oricui solicitarea de a ne trimite orice informatii serioase cu privire la problemele din acesta zona. Ne bucuram atunci cand putem lua masuri din timp si nu dupa ce problemele sau zvonurile afecteaza din ce in ce mai multe persoane sau comunitati.

Nu am dorit sa-l dezonorez pe Dumnezeu si Biserica Sa prin acest eveniment si nu consider ca am facut-o, totusi pot spune cu convingere ca am invatat din aceasta experienta ca trebuie sa fiu mai atent chiar si la cele mai mici detalii care pot fi interpretabile si pot alimenta prejudecati sau pot rani chiar si persoane oneste si bineintentionate care sunt informate insuficient. Am hotarat sa scriu aceste randuri pentru o vedere de ansamblu a evenimentului, petru transparenta si comunicare si nu pentru o justificare, de orice fel ar fi ea.

Regret si condamn alegerea total neinspirata si imatura a fratelui Darvasan de a se expune pe el si pe altii prin postarea pe internet a acelui fragment. De altfel, i-am spus-o mai intai lui, a doua zi dupa evenimentul de la Excelsis.

Nu este vorba de transparenta sau de pastrarea unor aparente de perfectiune ale Bisericii Adventiste de Ziua a saptea. Asa cum vedem in Biblie in dreptul marilor nume si cum a fost remarcat de mai multe ori la intalnirile avand ca subiect comunicarea, imaginea Bisericii trebuie sa fie autentica, nu bazata pe irealitati. Trebuie sa fim constienti ca Biserica are membri, pastori si lideri care sunt supusi acelorlasi ispite ca orice alt om. Nu este nimic ciudat in asta, ciudat ar fi sa inchidem ochii la anumite fapte sau sa ne inchidem inimile dupa ce acestia au gresit.

Domnul sa ne ajute, sa ne ierte si sa ne dea pacea si increderea ca El este la carma vietilor noastre si a Bisericii Sale.

Cu pretuire,
Nicu Ionescu

PS: Desi imi asum faptul ca acest mesaj ar putea aparea in urmatoarea perioada pe internet, consider ca este bine sa folosim aceste informatii doar pentru a intelege si pentru a putea explica mai bine credinciosilor cele intamplate in acest caz atunci cand vor aparea intrebari.

N-as dori ca prin atitudinea noastra sau prin a da apa la moara unor persoane, de cele mai multe ori anonime, sa afectam si mai mult situatia tragica prin care trece familia Darvasan. Discretia si abtinerea de la a intra in detalii personale, intime cred ca va aduce beneficii mai mari tuturor celor implicati.

http://opensourcechurch.ro

137 responses

 1. Frate draga, acest comentariu pe care il scrii acum mi se pare un fel de negare a faptului ca te-ai purtata destul de nepotrivit in momentul care s-a petrecut cu acea ocazie. De ce nu ai avut curajul sa iei atitudine in momentul cand au fost aduse florile, ca o recompensa ca Cornel isi facuse publica decizia de a divorta, si sa spui in acel moment ca s-a produs o confuzie. De ce nu ai avut spiritul de observatie de care dai dovada acum dupa ce toate s-au petrecut si sa fi pus biserica la punct, in sensul ca nu erau necesare aplauze? Dupa ce l-ai ridicat putin in slavi pe acest sarman pacatos, acum vrei sa revendici comportarea ta, nu pentru ca esti sigur ca e bine ceea ce faci, dar cu siguranta ca ai primit mustruluiala de rigoare venita de sus si acum vrei sa repari prostiile pe care le-ai facut. Vreau sa intelegi bine ca nu am nimic personal cu Cornel, imi este simpatic, am avut prilejul sa li cunosc personal, este unul dintre putinii pastori pe care obisnuiesc sa ii ascult cu mare placere.
  Ati avut o intelegere care trebuia respectata si care a fost incalcata. Scuza-ma, dar nu vad ce mari destainuiri a facut acest frate in a doua interventie.
  Lasati fratilor fatarnicia, lasati linguselile, fiti oameni ai lui Dumnezeu, nu umblati dupa cum bate vantul. Iti placea prietenia fratelui doctor Cornel Darvasan, dar acum a cazut in dizgratie, nu mai este acelasi. De ce ne tot domnim, de ce ne tot chinuim sa scoatem in evidenta doctoratele si alte functii ale inaltilor demnitari azs? Eu am trecut printr-o situatie asemanatoate, printr-o despartire si apoi un divort( nu a fost alegerea mea), dar nimeni nu mi-a adus flori sau nu a aplaudat, nici macar nu am fost intrebata daca sufar, daca am nevoie de ajutor, sau daca vreau ca cineva sa se roage pt mine in modul cel mai sincer. Stii de ce nu s-a interesat nimeni de acest aspect? Pentru ca sunt nimeni, nu sunt decat o biata oaie pierduta in multime. Dati-va jos de pe pedestalurile pe care va-ati urcat, coborati de acolo de sus de unde nu mai vedeti decat cerul, incercati sa va amestecati cu fratii vostri , sa le simtiti nevoile si pasurile. Asta este adevarata servire! In ceea ce il priveste pe Cornel, nu stiu ce l-a facut sa ia aceasta decizie. El si Dumnezeu stiu mai bine care este adevarul. Imi pare rau pentru el cat si pentru familia lui. Daca a fost sincer cand a spus ca nu exista o a treia persoana , dar ca nu mai poate merge mai departe, tot Domnul stie ce este de facut si tot El poate sa ierte si sa vindece. Mergi mai departe, roaga-te si nu inceta sa predici pe Domnul Isus si evanghelia Sa. La Domnul gasim adapost, dar si iertare. Oamenii niciodata nu ne vor ierta.
  Frate Ionescu, da jos masca, lasa-te descoperit, si nu mai predica doar din gura , ci cu inima unui pastor convertit din nou. Aviz tuturor pastorilor care predica doar cu buzele. Ati facut o meserie din pastoratie ( nu vreau sa spun mai mult).

  Apreciază

  1. Aurora faci proces de constiinta fratelui Pastor Ionescu si nu ai dreptul la asa ceva chiar daca esti sora lui in Domnul . nu stii tu ce e in spatele mastii lui si nu stie decat Isus gandurile lui .
   Faptul ca nu a luat masuri imediat sa repare cu florile si aplauzele cred ca este din cauza incarcaturii momentului omul e om nu e robot si nu face lucruile dupa algoritm …
   ar fi intelept sa iubim mai mult asa cum ne a iubit si isus…. de aia merge la biserica sa ne apropiem cat mai mult de el si sa ajungem sa fim la fel ca el

   Apreciază

  2. Draga sora, raspunsurile la intrebarile pe care le pui se afla deja in textul lui Nicu Ionescu. Mai citeste-l odata,… si inca o data, si de cate ori e nevoie… poate pana la urma vei pricepe. Cat despre a doua interventie a lui Cornel…. e la noi la romani o vorba…. ” a dat cu mucii in fasole!” asta a facut. A dat cu barosul la temelia increderii in adevarurile lui Dumnezeu asa cum sunt ele scrise in Biblie.

   Apreciază

  3. Pastorul Nicu Ionescu spune: „Am vazut acest gest ca pe o dovada de transparenta fata de credinciosi”. Cei care il laudati aici pe Nicu Ionescu dati dovada de lipsa de sinceritate. Unde e dovada de transparenta la Darvasan? Divortul este o actiune cu efecte publice, nu poate fi tainut. Deci prin faptul ca Darvasan le spune enoriasilor ceva ce oricum ar fi aflat inseamna ca e transparent cu ei? Transparent ar fi daca ar spune si de tipa aceea despre care se spune ca are o relatie apropiata si careia i-ar fi spus ca sotia sa nu are studii cum si-ar dori el. Transparenta ar fi daca ar spune si ceva ce credinciosii nu ar avea cum sa afle si care nu ii face cinste. (…)

   Apreciază

 2. Sunteți niște ipocriți, împlinindu se cu voi Rom.1: 21-22

  Apreciază

 3. avem biserici , avem si oameni(C.D) /suntem armata n civilie(!)/vorbim frumos ca sa atragem/ dar nu taxam ce e prostie / avem recomandari cu carul / ramanem tot in saracie(Apoc.3,17 p.d.)ohooo ! si ce folos ar avea omul / c o lepadare de prostie / e totul bine,adevarat si bun / de dragul pacii,o fac cu rost / curand constat ca i un cliseu…/ si eu (C.D.)raman ca si un pr…t / in lumea nstra.tracasata / chiar si cei strambi…sunt tot mai drepti…/ smeritii nstrii.mor de foame(spirituala) / si numai prostii…sunt DESTEPTI… Cum stit voi sa va aparati iesirile necontrolate pe care le aveti….

  Apreciază

 4. Cornele,ia aminte : tu ai dat cu piciorul la ceea ce DZEU.Ti a incredintat > tu te poti intoarce din calea ta,dar,ca sa mai fi vreodata pastor (!) ar fi o blasfemie >si sa mai sti ceva : calaretul fara cal,nu e calaret,in timp ce calul fara calaret…tot cal ramane >trebuie sa intelegi(dk.mai poti,ca tu le sti pe toate)ca actul de mea culpa,este admirabil,ptr.ca marturisirea nu este o cerinta impusa de cel afectat,nu,este terapia de detoxifiere,primul pas spre vindecarea propriului suflet,altfel…> poate nu ai invatat la Cernica,dar,femeia frumoasa este buna o saptamana,in timp ce femeia buba este frumoasa toata viata…> maica Tereza spunea : ” nu ne sta in putere sa facem lucruri uriase,ci numai lucruri mici cu iubire uriase(referitor la fam.ta) .. > eu sant convins ca precuvioasa nstra.conduc.se poarta bland cu tine…na..(esti de al lor!)…dar eu mai stiu ca porumbul nu se poate astepta la dreptate,cand judecatorii sunt …gaini…>Cornele,tu ai stiut bine ca pacatul are multe unelte,dar,ai uitat ca MANERUL la toate este MINCIUNA , tu minti cum clipesti Cornele,si dk.ne ai minti pe noi cei care te cunoastem,nici o problema,DAR,atentie : TE MINTI PE TINE…> ai uitat ca adevarul exista intotdeauna,numai minciuna se inventeaza…> Vasile Ghica spunea : conteaza foarte mult la ce inaltime se deschide parasuta…aloo! esti pe faza ? > acum e sti plecat de acasa,dar,iti vei da seama mai tarziu(dupa 50 de ani)ca cel mai trist lucru in dragoste,e sa fi IN PLUS acolo unde odata erai TOTUL…> istoria Cornele,NU ARE ALZHEIMER ! nu,nu…>voles-noles,ea consemneaza tot,dar TOT > omule,TREZESTE TE,marile iubiri nu sunt acelea care au gasitceea ce au cautat,ci acelea care au fost gasite de cei ce cautau…> doctore,tu ai o cifoza sentimentala,mergi la doctor(DZEU) si vei scapa,altfel…> mai citeste odata Maleahi 2,15-16 si mai gandeste te…> vad ca ai si NOI(!?) viziuni asupra interp.poruncilor lui Dzeu(!) > doctore,in viata de rugaciune,mai bine sa ai inima plina,chiar dk.nu ai cuvinte,dk.sa ai cuvinte si inima sa ti fie goala…> cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale,ptr.ca dragul meu,inima are doua incaperi,nicicum doua fete…> caracterul fara intelepciune(tie nu ti lipseste) poate mult,dar,atentie : INTELIGENTA FARA CARACTER este ZERO(esti acolo ?) > esti tanar,dar la radio Erevan s a pus o intrebare : toate ciupercile sunt comestibile ??? DA(!) DAR,unele numai o singura data…ai in grije…> te rog frumos reciteste cu atentie Eclesiastul 7,16 si Prov.25,16 > ma rog lui DZEU.ptr.tine,ptr.ca tu comiti o nebunie acum,Prov.26,5 > as dori sa aud ca te ai intors si,ptr.asta ti as multumi din suflet.

  Apreciază

  1. Scuze ca ma bag, Nu sunt de-al vostru dar va simpatizez (si sper ca intr-o zi sa fiu cu voi). Nu te cunosc, insa pe Cornel il stiu (sau cel putin asa credeam). Il simpatizam. Ninele faci o mare greseala, nu peste 50 de ani, peste 5 ani isi va da seama de prostia facuta. Daca nu e asa, inseamna ca ori a trait in minciuna pana acum (nu cred) ori e idiot (nici asta nu o cred). Ispita e mare, restul e minciuna de ochii lumii. Imi pare rau de naivitatea sorei Darvasan. Nu divortezi asa ca iti dai seama dupa 15-20 qni ca relatia nu e OK. O fi acolo o relatie de prietenie, dar fara sa fi cazut la asternut, nu se divorteaza asa. Saracul Cornel si-a prins rau urechile sa dai cu piciorul in tot, dupa ce ai muncit sa construiesti (poate aici s-a uitat scopul, poate Cornel a muncit prea mult pentru cariera lui si prea putin pentru lucrarea Domnului) dai cu piciorul in tot. Si mai presus de toate in familia ta pe care stiu ca ai iubit-o (poate mai presus chiar pe tovarasa ta). Cornele draga ai luat-o razna rau, dar iti vei da seama candva,ca nimeni nu iti va inlocui tovarasa ta de viata care este mama copiilor tai. E clar ca ai scapat lucrurile de sub control. Toti gresim, dar sa te intorci cu 180 grade e groaznic. Si pentru ce – pentru cateva clipe de placere. Dupa ce va ramane.
   Scuza-ma Ninele, era o observatie la ce scriai si am inceput sa ii dau sfaturi lui Cornel. Oricum nu il vor ajuta prea mult acum, mintea lui e prea intunecata. Dar intr-o zi se va trezi. Mult mai repede decat zici tu Ninele. Din pacate va spun din propia mea experienta.

   Apreciază

 5. ptr.pastorul Nicu Ionescu : as dori dk.vrei sa mai recitesti din cartea MARTURII SPECIALE PTR. PREDICATORII EVANGHELIEI editia 1994 pag.92 jos 93,94 ; pag.135-137sus ; pag.196-197sus ; pag.295-297sus > fapta recunoscuta este (la azs niciodata) pe jumatate iertata…

  Apreciază

 6. Cornele,cred ca ai confabulatii ! , sa spui de la un anvon ca : dk.trebuie sa salvezi viata unui om,chiar dk.minti nu e pacat(?!) ca a sa a facut si Rahav si mai mult ,ca,si Domnul Isus ne invata asa,cred ca cei care te au hirotonit sunt tot atat de vinovati ca si tine,dk.nu chiar mai mult, > si toate aberatiile astea sub mana calda a secretarului Conf.Muntenia ! BRAVO ! BRAVO ! din nou aplauze , dar de data asta pe bune ,crede ma , eu te indepartam de la anvon in secunda doi , > dar, ce sa i faci – un popor de oi,naste conducatori lupi, > ma intreb si va intreb fr.conducatori : mai este anvonul (si casa lui DZEU)un loc sfant ??? , > sa spui ca a minti intr un fel sau altul,ptr.ceva sau altceva nu este pacat (!) asta i chiar o blasfemie ,si,ma intreb : rusine mai aveti? > adica D zeu. este afacerist ?!,scopul scuza mijloacele ??!!, > va astept pe la Ploiesti sa ma lamuriti si pe mine in directia asta , > deci,nu mai tineti cont de Romani 12,3,probabil la Cernica nu s a studiat acest sfat (HMM!) dragutilor ce mult regret ptr.voi .

  Apreciază

  1. ninele ninele…..câtă bunatate arati tu cand zici: eu te dateam jos de la amvon in secunda doi……..si Domnul nostru stiind ca iuda era tradatorul ar fi putut sa il dea afara in secunda doi dar nu…l-a numit prieten si ia spus chiar sa se duca sa faca ce avea de gand………lasa tu ce fac altii si priveste la tine si la relatia ta cu Dumnezeu ca nu stii ce se va intampla mai tarziu…pacea sa fie cu tine

   Apreciază

 7. va promit ca voi reveni cu alte aspecte pe care cond.comf. le trece cu vederea

  Apreciază

 8. Fratilor pastori,ati uitat de IACOV 2,17.18 ? oare ?

  Apreciază

 9. foarte corect

  Apreciază

 10. Dle.Ionescu,eu sunt ortodox,dar va intreb : dece oare si voi adventistii(din cate inteleg de mai sus sunteti conducator) ati imprumutat exprimarea mai putin pertinenta,anume – imi asum ceeace spun …sau cumva sunteti parlamentar sub acoperire ??!!

  Apreciază

 11. domnilor,sunt uluit ! ce se intampla la tv.vostru ? se aude ca una din fete de acolo i a sucit mintile ,daca nu este adevarat dece ati dat o afara ? televiz.voastra face mai mult politica,mai ales cel chelos de la ora 20 , dece nu va spuneti aici punctul de vedere ,sau credeati ca noi cei de alta conv.religioasa nu o sa aflam ? nu este bine nici ptr.credinta voastra,nici pentru noi ceilalti care va vizionam ,

  Apreciază

 12. Alina-violeta | Răspunde

  si tacerea i un raspuns, omul cu frica de Dumnezeu reaspunde in orice imprejurare, dar la voi la adventisti, se poarta tacerea, dar vinovatia va apartine, am prieteni dintre voi, si imi spun ca cei din conducerea voastra stiau de C.D. ,. sau lasitatea v a infrant?

  Apreciază

 13. […] <b>Informații</b> privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea <b>&… […]

  Apreciază

 14. GIGI,nu dk.esti ortodox asa cum te prezinti,dar,sa stii ca cel la care faci referire este un om cu mult,mult bun simt si,mai mult,un om temator de DZEU. > in vorbirea curenta se foloseste des asemenea exprimare(adica ceea ce spun , o spun cu responsabilitate > cat priveste parlamentarismul , te asigur ca nici vorba nu e de asa ceva(probabil altii cu suflete de alt calibru(ca sa nu spun altfel) da,s au facut parlamentari ,astept o cu totul alta opinie din partea ta , cu bine Ninel

  Apreciază

 15. Daca ati fi crestini adevarati, crestini si atat, v-ati ruga pentru cei care gresesc si se afla intr-o situatie urata si nu ati mai sari atat sa criticati, sa va bagati in vietile altora si sa aratati cu degetul… Oricine stie ca divortul nu e ceva dorit de Dumnezeu iar gestul lui Cornel Darvasan nu va avea niciun efect asupra celor cu o tinuta morala adecvata. Vedet-va de vietile voastre si rugati-va pentru cei cu probleme! Faceti mai mult bine asa…

  Apreciază

 16. GIGI,tu

  Apreciază

 17. SA JOCI TEATRU E USOR CU MASCA SI FARA MASCA ,DAR MASTILE AU CAZUT SI A IESIT TOTUL LA IVEALAMAI AVETI DE GIND SA JUCATI FALS MULT TIMP/??. ATENTIE CU POSTU TV SPERANTA CA MULTI SE CRED VEDETE DAR SA NU UITE CA DOMNUL VA SCUTURA CUIBUL ASA CUM FACE VULTURUL SI UITE CA A INCEPUT.GINDITIVA LA COPII LUI CD SARACUTI CE DRAMA TRAIESC ALATURI DE MAMA LOR POATE CA LA MASA CIND SA MANINCE INCEP LLACRIMILE SI NUMAI MASA NU MAI ESTE ,TREZITIVA VINE IMPARATUL SI NOUA NE ARDE DE PROSTII NEAM FACUT DE RIS RID ORTDX DE NOI SI CELALANTE CULTE SCUTURATI CUIBUL DE SUS CARE SUNT NISTE CONSUMERISTI DE BANI DIN BUZUNARUL MEU SI AL TAU STIMATE CITITOR ,AJUNGE CU VEDETELE NEAM SATURAT ,AM VRUT SA VORBESC O DATA CU UNUL CARE SE OCUPA CU MUZICA DE VINERI SEARA LA ORELE 22 SI MIA DAT CU FLIT SI SE CREDE MARE CRESTIN DAR NU STIU DACA NU CUMVA NU A GRESIT BISERICA UNUL CA ACESTE PERSONAJE..ATENTIE CA NE TRAGETI DUPA VOI CEI CARE STATI IN FATA SI FLUIERATI CINTUL DOMNULUI.

  Apreciază

 18. „Din nefericire, desi nimeni nu i-a solicitat acest lucru, la un moment dat, un tanar aflat de altfel la amvon, s-a ridicat de acolo, a luat initiativa in mod personal si i-a oferit buchetul fratelui Darvasan imediat dupa ce si-a terminat interventia, ceea ce a produs pe buna dreptate extrem de multa confuzie si nemultumire.”
  Cred ca indiferent de deciziile pe care le-a luat, merita un buchet de flori si aplauze pentru ce a facut in biserica aceea, n-am inteles de ce au fost oamenii atat de nemultumiti si indignati.

  Apreciază

  1. Nu cred ca Darvasan merita aplauze. E mai important cum o sfarsesti nu inceputul sau miezul lucrarii ….

   Apreciază

 19. Domnule pastor Ionescu……Cu mahnire , ma simt obligata sa raspund : ati facut o mare gresala cu acest articol. Sunt sigura ca Dumnezeu personal conduce si are grija de Biserica Lui . Nimeni nu este chemat sa scoata ” neghina din grau” ; nimeni nu are voie sa judece in locul lui DUMNEZEU si sa creada ca trebuie sa-L ajute pe DUMNEZEU . Adevarul va iesi foarte curand la iveala . Si asta prin grija DOMNULUI. Nu sunt o apropiata a familiei , dar, trebuie sa scriu : problema (daca eu o vad?) este transparenta ; tu , prieten fiind cu d-nul Darvasan , trebuia sa-ti dai seama ca in familie era o ” tensiune” greu de suportat . In calitate de pastor , trebuia sa intervii de mult si sa-i consiliezi ( ai invatat la seminar ; nu?-deci stii asta ) , sa asculti ambele parti, sa nu sustii nici una si sa ajuti la ” rezolvarea prioritatilor”. Adica sa faci cum a facut Isus .In nici un caz sa se ramana doar cu ” sfaturi „.Toti pastorii spun ( de la anvoane-deci stiu psihologie cat sa consilieze) ca intr-o familie , daca sotia este casnica ( mai ales sotie de pastor ) sa fie „prevenita” ca va fi ispitita , daca nu se ocupa decat de gospodarie . Majoritatea sotiilor de pastor se ocupa si cu o munca ( dupa studiile pe care le are) care sa aduca un venit in familie , altfel femeia poate ajunge de la nemultumire- cicaleala permanenta si suparatoare-pana la anturaj ( prietene de cele mai multe ori rau intentionate si invidioase, care o vor influienta cu siguranta) nedorit de sot si in final la deceptie si……lipsa de comunicare= cauza divortului. E asa de simplu………..si le stiai. Deci, trebuia degraba sa o lamuresti pe sotia d-nului Darvasan sa-si ia un serviciu ( daca e capabila – chiar in anturajul colegial al sotului.).Astfel nu se ajungea aici. Ai lasat sa se inteleaga ca , de fapt l-ai sfatuit pe Cornel Darvasan sa nu divorteze- cu asta ai pus o greutate si mai mare pe inima lui incorsetandu-l. Rau ! Stii ce ai de facut acum? Mai bine i-ai rezolva un loc de munca sotiei d-nului Cornel Darvasan . Si ,cum spuneai , ca inca divortul nu este inregistrat, de unde stii ca familia nu se va reface cu voia DUMNEZEULUI CELUI VIU?

  Domnului Cornel Darvasan : Chiar daca nu te cunosc , DUMNEZEU te cunoaste si ne cunoaste pe toti . In fata oamenilor e o gresala sa spui gata! ; pana aici ! Stii de ce nu te condamn ? pentru ca nu pot da cu ” pietre ” ca nu ma consider sfanta ; si apoi ai gresit in fata oamenilor pt. ca ai fosi sincer si deschis ; in plus ai facut o lucrare grandioasa si ai pus suflet in ea , pentru care chiar ai fi meritat florile acelea ( nu vad de ce ar fi meritat sotia ta – ca sunteti la fel de vinovati amandoi ). Siu ca tot ce ai facut a fost din inima si ca ai avut curajul sa spui : nu vreau sa devin un ipocrit . DUMNEZEU TE IUBESTE SI NU TE VA PARASI! De la inceputul carierei tale ai fost luat si pus in varful unei piramide construita de oameni. Si , cand ai fost luat de-acolo , treunchiul de piramida ramas a fost socotit instabil. Toti se te ca se va darama , pt. ca nu au pe cine pune in loc . Ei stiu ca DOMNUL va trebui sa aleaga ( si nu ei ). Momentan nu au pe cine. Acum te invinuiesc toti , dar DUMNEZEU nu doarme ; va aduce la lumina adevarul . Trebuia sa treci prin asta ca sa-ti cunosti ” prietenii” si sa ie increzi doar in DUMNEZEU. E atat de limpede totul ca ma mir de cei ce au ochi si nu vad si au urechi si nu aud. Cer scuze ca vorbesc chiar daca nu te cunosc ! Si stiu ca , in ziua de azi ……cine mai crede in viziuni ? ( nici tu ,nici altii). Nici nu vreau sa te cunosc acum. Dar , in ziua cand va iesi la lumina tot adevarul ( zi socotita de DUMNEZEU), am sa-i cer DUMNULUI sa te intalnesc pe tine , sotia ta si copiii tai. Pana atunci voi mijloci si eu pentru voi , asa cum fac multi. Imi pare rau de fata aceea Ana-Maria ….. ; spune-mi de ce a fost data afara , doar pt. ca sotia ta crede ca tu petreci prea mult timp in anturajul ei- ai dat voie sa-i fie intunecat viitorul…….. Asta trebuie sa refaci . Ai dreptul si la DUMNEZEU la o adoua sansa.!

  Apreciază

 20. mai potoleste-te mai pastore cu atata „fratele cornel darvasan”, doar cornel darvasan ce are? atata ne place sa mai pupam in fund
  Mare problema, o familie care divorteaza, au divortat atatia, mai terminati cu atata tristete,

  Apreciază

  1. Vere Silviule… vezi-ti de treaba ta, ca dupa pacatele tale… n-ar trebui sa fii neam cu nimeni :))

   Apreciază

   1. : ))

    Apreciază

    1. cand mustra pe cei din Corint,apostolul Pavel pentru curvie spune ca omul acela sa fie dat pe mana satanei pentru ca sufletul lui sa fie mantuit…dar ne si invata ,,dati afara raul acela,,…biserica Lui Dumnezeu trebuie sa ia atitudine fata de pacat..generatia moderna vine cu,,filozofia,, de tipul:cine esti tu sa judeci..nu putem noi cunoaste ce e in mintea lui..etc..imi cer scuze daca nu cade bine…dar astea sunt teoriile lui satana…pacatul se tine dupa tine dar tu sa.l stapanesti ii spune Domnul Lui Cain..Dumnezeu nu vrea sa ne balacim in pacat ci trebuie o atitudine corecta si ferma impotriva lui…ce e in mintea lui Cornel..nu stiu…dar sigur nu e calauzita de Duhul Sfant..s.a lasat tarat in pacat…iar consecintele vin..Dumnezeu inca il iubeste iar daca se va pocai cu o inima umila Domnul are mila de El..dar momentan e pe drum gresit si biserica trebuie sa il sustina dar asta nu inseamna ca nu ia atitudine..nu putem lasa sa decurga lucrurile ca si cum nu s.a intamplat nimic in astfel de cazuri pentru cei din afara bisericii ne privesc si studiaza atitudinea noastra si inca cum!!Domnul sa ne ajute sa fim lumini acum cand e cea mai mare nevoie…sunt sigura ca daca aii vointa aricat ar fi de destramata o casnicie,prin harul Domnului se poate remedia..daca cauti sa ii ramai credincios..dar daca nu..se ajunge unde vedeti…

     Apreciază

    2. ,,LĂSA-ȚI NEGHINA SA CREASCA IMPREUNA CU GRÂUL,IAR LA SECERIS VOR FI SEPARATE SI FIECARE VA MERGE UNDE II ESTE LOCUL,, ZICE DOMNUL……….LASA-TI FRATILOR VORBELE GOALE SI DEZBATERILE PE ACEST SITE CARE NU DUC LA MANTUIREA NIMANUI,SI FITI NISTE LUMINI IN VIATA VOASTRA DE ZI CU ZI ,IN FAMILIA VOASTRA,INTRE VECINI SI INTRE COLEGI DE MUNCA…..IUBITI SI NU JUDECATI CACI CU CE MASURATI ACUM CU ACEEA VI SE VA MASURA

     Apreciază

 21. ce usor e sa criticam si sa judecam!!!!!fantastic…!!!!–-dar nu stim carora ne va veni randul…nu cunoastem viitorul…..si ce gura mare avem toti…atat criticii cat si CRITICATII!!!!pacat…mare pacat…!

  Apreciază

 22. si eu am ramas uimita cand am auzit prin ce trece fam. Darvasan ,nu-mi vine sa cred ,aveam toata stima si respectul pentru cornel darvasan dar( ,sa nu uitam ca si el este om …supus greselilor ,nu mai aruncati cu pietrii…..cine poate sa spuna ca este fara pacat?

  Apreciază

  1. Nu e vorba de dat cu pietre, e vorba ca putem sa ne exprimam dezacordul in legatura cu interpretarea aberanta a scripturii(poruncilor) pe care o vehiculeaza acest ordinar.Nu stiu unde se gaseste in Biblie paranteza pentru porunca a 9-a si a 10-a sau de unde a inteles Darvasan ideile astea…
   Si nu in ultimul rand, pentru tine: nu se spune „pietrii”, se spune „pietre”.

   Apreciază

 23. voi toti cei care comentati sunteti ,,draguti” , dar cred ca si tineri in gandire > nu-l acuza nimeni pe darvasean , insa , atat de multe lucruri stia (teoretic) incat a uitat de Proverbe 16,18-19 ; Romani 12,3 ; Ioan 13,17 > f.adevarat nimeni nu este desavarsit , dar,voi dupa caate vad eu vreti sa fiti ,,avocatul” d……ui > in rest numai de bine (cu precizarea ca pe unii din voi care ,,chipurile comentati „…va cunosc )

  Apreciază

 24. oameni buni nu mai criticati si nu mai aruncati cu vb urate nu se stie adevarul si chiar daca ati sti adevarul nu sunteti in masura sa vb urat sau sa judecati…doar DUMNEZEU poate judeca pe toti…atat va mai place sa faceti tam tam ..de asta suntem vazuti noi adventisti cum suntem vazuti …in lok sa fim unu langa altul si sa ne ajutam noi vb mult si prost….fiecare om va da socoteala in fata lui Dumnezeu…nu este obligat nimeni sa dea socoteala in fata voastra……mare pacat ca nu este unitate …hai oamnei sunt oameni dar pastori ar trebui sa fie mai cat de cat si sa nu critice si sa nu vb aiure……chiar sunt uimita de ce se intampla in religia noastra …oameni buni revenitiva si hai in lok sa cristicam sa ne rugam pt aceasta familie care are nevoe de ajutor…ca trec prin un moment critic…hai sa dam davada de crestini adevarati si de oameni buni care ne ajutam si la bine si la rau….imi pare rau ca vb asa dar ma cutremura cand vad atat rautate…..haideti sa ne rugam si pt iei si pt noi sa fim mai buni …chiar avem nevoe…..o seara frumoasa

  Apreciază

  1. Hai sa invatam sa scriem corect inainte de a lasa comentarii…Tu scrii „iei” in loc de „ei” si „nevoe” in loc de „nevoie”.

   Apreciază

 25. sigur ca ne place de cele mai multe ori sa despicam firul in patru, probabil ca firea pamanteasca „in ascuns” se bucura de astfel de situatii, totusi crec ca cel mai bine ar fi sa ne punem fiecare pe genunchi pentru a cere iertare pentru noi ai a mijloci pentru oamenii care trec prin astfel de situatii. S-a amintit mai sus ca viitorul nu-l stim si nu se stie cine urmeaza, de asemenea sa ne rugam sa nu mai privim atat la oameni si sa nu ne punem toata increderea in ei. Este important sa recunoastem greselile (atat la nivel individual si cand este cazul si de Biserica – oricare ar fi aceasta) si n-are rost sa tot aruncam cu noroi ca ne vom improsca la un anumit moment dat si noi. Cel mai bine ar fi daca am trage invatamintele corecte din aceasta situatie si calauziti de Dumnezeu si cu un simtamant al nevredniciei si al totalei dependente de El sa ne ducem viata cu frica si cutremur. Domnul sa aiba mila de noi toti!

  Apreciază

 26. Marcel Pircalabescu | Răspunde

  „Prea multe vorbe acopera muzica astrelor.Prea multi limbuti si prea putini ascultatori”

  Apreciază

 27. Costel Bardan | Răspunde

  In privinta lui Fratelui Darvasan nu ma pronunt , inca, dar, acest articol, blog, sau ce-o fi el, cu siguranta nu trebuia postat pe facebook. Este o situatie care priveste strict Biserica si pe cei care sunt indreptatiti pt a actiona in consecinta. Intr-adevar multe nu sunt corecte in cazul respectiv, insa acest caz nu este un subiect pt ”evanghelizare”. Ca dovada, chiar unele declaratii de mai sus! Nu aceste aspecte negative din Biserica conduc pe oameni la Hristos. Cum bine se stie, oamenii, mai ales in privinta minoritatilor, vaneaza greseli pt a combate adevarul cu propriile conceptii despre religie. Si tot atat de bine se stie ca in orice Biserica de orice confesiune sunt oameni care gresesc, mai mult sau mai putin. Acestea trebuiesc scoase in evidenta in cadrul Bisericilor respective, pt exemplu negativ avand in vedere atentionarea celor din jur de a nu cadea in aceeiasi greseala, celor din interior care sunt pregatiti pt a gandi si ierta pacatul asa cum a facut-o Hristos.Cei care nu sunt inradacinati in contextul si adevarul Bibliei, ma refer la cei din exterior, nu pot face altceva decat sa arunce cu pietre…si…pe buna dreptate. Acest caz nu este un caz pt mediatizare pe retele de socializare, precum facebook, si asta cu siguranta! Total gresit pt cei care au procedat asa..si de ce nu…rusine!

  Apreciază

 28. Bravo Pastor Nicu Ionescu!
  Felicitari pentru ca ai avut curaj sa dai piept cu realitatea, sincer apreciez gestul, bine ar fi sa mai fie si alti pastori care sa mai dea câte-o dare de seama asa cum stau lucrurile, indiferent ca e de bine sau de rau, succes în continuare!

  Apreciază

 29. Dida , pe 10.06.cand incerci sa comentezi(?!) si tu ceva ,si cand spui ca nu intelegi nemutumirea si indignarea oamenilor , si probabil iti mai pui si alte intrebari , ar fi cazul sa te mai gandesti > de exemplu : dk.sotul tau(poate esti necasatorita – de aici si lipsa intelegerii tale) ti-ar face 2-3 copii si apoi s-ar uita dupa alta , ti-ar conveni ? scrie undeva in Biblie(cartea crestinilor) sau mai bine zis se recomanda o asemenea atitudine ? si inca ceva : florile (de regula) se ofera cel mai adesea partii feminine , cat despre aplauze (?!) ce sa mai vorbim –– oriunde, numai in biserica NU > mai reflecteaza

  Apreciază

  1. Sunt total deacord cu parerea ta despre aplauzele din Biserica. Condamn total aceasta forma de manifestare! NU au ce cauta aplauzele in Biserica. Unde suntem,la spectacol??? Dar,din pacate, Excelsis-ul are niste metode contestate de foarte multe persoane. Atmosfera de Biserica Adventista lipseste in cea mai mare parte a programului. Sa nu mai vorbim de concertele care se tin in aceasta Biserica. Ma opresc aici!

   Apreciază

 30. Povestea mea.
  Era in primavara anului 1997, cand eu si cu sora mea cea mica fusesem de un an separati de celelalte doua suruori, fiind transferati la una din scolile generale din orasul natal al tatalui meu, care se afla pe atunci inca in Israel, aflandu ne sub supravegherea dragilor nostri bunici, din partea tatalui. Intr’una din zile, spre seara, in timp ce eu ma jucam cu masinutele pe care mi le trimisese mama, care si ea se afla tot in Iseael, bunica care raspundea de regula la telefon, primeste un apel. Raspunde si dupa cateva schimburi de vorbe mi am dat seama ca era tata. Cuprins de un fior obisnuit, cautam sa ma joc mai departe cu aceeasi pasiune. Dar n am putut. Pentru ca ganganitul bunicii mele de aprobare sau mirare, imi distragea atentia tot mai mult. Si, ca sa un risc sa fiu dat afara, am incercat sa simulez mai departe ca sunt captivat de joaca. De regula un obisnuiau sa discute in prezenta noastra lucruri care nu ne priveau ca si copii, dupa obceiul srbun. Nu a durat mult si bunica aseaza telefonul in furca, dupa care, incercand sa isi revina din soc, mi a spus ceea ce niciodata urechea mea de copil un ar fi vrut sa auda: ¨Tata divorteaza de mama…¨ N a apucat bine sa termine ca am si izbucnit in plans. Simteam ca inima ca de un prapad, se curma, Si un vroiam nici sfat, nici mangaiere din partea nimanui. Pe panti, nu i am avut mai deloc langa noi. Dar ma si ne mangaiam cu dorul de mama si tata, ca sunt sanatosi, ca le mergea bine si ca in curand vom fi impreuna. Iar pozele din albumele lor pe care le primisem de la ei, pareau sa fie singura noastra amintire cu mama si cu tata. Numai ca, speranta ca parintii mei sa mai fie impreuna si totodata garantia ca albumul amintirilor frumoase, avea sa ramana nestirbit in inimile noastre, incepeau sa fie amenintate.
  Presiunile au inceput sa se intetese, cand talal meu avea sa se intoarca in curand, hotarat sa divorteze si sa se recasatoreasca cu cea mai buna prietena a mamei mele, careia mama ii incredintase muuulte din intimitatile ei, vreme de cativa ani. Asa s a si intamplat. Tatal meu a venit in tara, a divortat de mama in lipsa ei, dupa care s a recasatorit, fara ca sa ne intrebe absolut nimic.
  Cu siguranta atitudinea noastra i ar fi inmuiat inima si poate ca s ar fi lasat de raul acesta. Dar, tata a vrut sa aleaga destinul si in dreptul nostru, consolandu se cu gandul ca noi o vom accepta pe acea straina si astfel, mama va disparea cu totul din tablou. La inceput, intimidati de felul lui de barbat integru, sever si hotarat, am inceput, fara sa realizam, sa conturam noul tablou de familie in care el se chinuia nespus sa ne inrameze. Numai ca eu nu puteam sa o sufar pe straina aceea si am inceput tot mai mult sa o urasc. Iar ea, incercand pe cat posibil sa mi intre in gratie. Asta s a intamplat dupa ce s a recasatorit si a venit cu ea in casa unde noi am adunat niste amintiri ca familie, cu doi parinti foarte tineri. Fireste ca nimeni din partea tatalui nu a fost de acord cu hotararea fulgeratoare a tatalui meu. Si nimeni nu i spunea mai nimic de dragul pacii. aa
  N a durat mult timp de la cele intamplate si tata a facut recurs, angajand un avocat cunoscut care sa i demareze si sa i finalizeze petitia. Lucru care s a desfasurat cu succes, dupa ce eu si cu surioara mea am fost dusi in fata tribunalului pentru declaratii care aveau sa o puna in umbra pe… mama noastra. Culmea ne a fost sa constatatam ca, de fapt, avocatul tatalui fusese si avocatul mamei, in casa caruia picioarele mele, din pacate au calcat. Dar, sa trecem cu vederea. In Romania coruptia este o normalitate. Justitia insa, a fost si este un lucru mare! Procesul a avut castig de cauza, dupa ce hotararea s a tinut in lipsa mamei(dupa cum si recursul mamei s a tinut in lipsa tatalui). Era o zi insorita de vara. Si, imi amintec ca dupa ce am venit de la tribunal, matusa mea, care venise din USA, mi a facut cadou un tricou si m a trimis la joaca pe mine si pe sora mea. Avand muti verisori de teapa noastra care se jucau care mai de care, am incercat sa uit cele intamplate, dar n am putut. Un simtamant launtric imi apasa constiinta. Si ma tot intrebam in sinea mea; ¨de ce e atata bunadispozitie, in urma unei sentinte judecatoresti care ne a separat de mama si de cele doua surori ¿ ¨ Incepeam sa mi dau seama incet incet ca nu mai eram un copil normal. Iar unele intrebari imi fortau constiinta sa gaseasca raspunsuri si mai profunde. Si in felul acesta sa realizez usor usor ca rana care m a lovit in seara aceea cand bunica mea mi a spus tragedia, avea sa imi schimbe in mod dramatic si radical, copilaria si apoi adolescenta pntru totdeauna. Fiind singurul baiat, imi dadeam seama ca prietenul cel mai apropiat mie, eram eu. Si in felul acesta am inceput usor, usor sa ma inchid fata de cei din jur. Desi baiat fiind, ca fire eram foarte sensibil. Iar tragedia din familia mea s a hartuit cu mine cu multa cruzime. Eram tot mai vulnerabil iar faptul ca semanam mai mult cu tata, a adus asupra mea o oarecare antipatie, daca pot spune, de la unii din partea mamei. Urmand ca aceste asemanari sa faca mai apoi unele diferente si usoare partiniri. Dar cel mai remarcabil lucru care se intamola frecvent in familia mea erau divergentele urmate de acuzatii din ambele parti. Iar eu trebuia sa stau in fata acestor grozavii, un copil si sa le iau apararea parintilor mei. De partea mamei cand eram la tata si de partea tatalui cand eram la mama sau la familiile amandurora.
  Atat de uzate incepusera sa fie disputele acestea si atat de inritabile incat, de multe ori simteam ca, pur si simplu imi explodeaza creierul, ca pur si simplu innebunesc.
  A trecut ceva timp cand noi am fost o vreme cu tata si femeia care ne a distrus fericirea. Apoi a venit mama pentru o scurta vreme si s a judecat din nou ca noi sa trecem iar in custodia mamei. Lucru care s a si intamplat. Am avut cativa ani linistiti in care am resusit in sfarsit sa fim toti fratii, impreuna, iar bunicuta, de data aceasta din partea mamei ne a fost mama si tata o buna bucata de vreme pentru mine si sora mai mica. Iar pentru sora mijlocie si cea mare, le a crescut de mici.
  I-am vazut atat de rar pe parintii nostrii in timpul copilariei noastre. Atat de rar! Si ne au lipsit enorm de mult. Chiar daca nu simteam atat de mult lipsa lor. Plamgeam care mai de care cand vedeam ca mama si cu tata se intorc dupa ani de zile. Plangeam de bucurie. Imi amintesc ca ne ascundeam de ei si trebuiau sa ne caute si sa ne strige. Ii vroiam atat de mult si totusi ne ascundeam de ei. Oare de ce ¿ Pentru ca ne era rusine de proprii nostrii parinti.
  Un zid invizibil avea sa se inalte incet incet intre dragostea de mama si de tata, intre dragostea dintre parinte si copil . Insa parintii nostri un au vazut. Si despartirile treptate si nevazutul cu anii, au facut ca zidul dintre ei si noi sa creasca vertiginos pana acolo ca, ne obbisnuisem sa ne alinam dorul cu pozele lor si alintul de a fi langa noi cu vorbitul la telefon. Apoi am crescut mai repede decat parintii nostri s ar fi gandit. Si odata cu anii si instrainarea noastra s a marit fata de ei. Asa se face astazi dragul meu cititor, ca de multe ori fac eforturi mari sa pun mana pe telefon si sa i sun ca sa i intreb de sanatate. Dar un pentru ca vreau sa ma port astfel cu mama si cu tatal meu. Ci pentru ca asa m a format viata pana acum. Sa imi aud parintii de dupa zidul inalt de cateva mii de km.
  Vreau sa va marturisesc ca durerea de a nu avea parintii langa tine, sau de a sti ca vrei sa mergi si tu acasa si nu poti sa mergi si tu la parintii tai, pentru ca desi traiesc, un i poti vedea impreuna, desi sunt in viata si totusi, ai ajuns sa te nveti sa traiesti si sa te hranesti cu aminirea lor fara ca sa i vezi niciodata acasa, este mai dureroasa decat cea a unor orfani. Cand sti ca un i mai ai, ai o certitudine si incepi sa infrunti viata de unul singur. Dar cand ai ambii parinti si nu poti sa te bucuri de nici unul pentru ca mereu sunt despartiti si nu poti niciodata sa te bucuri de amandoi in acelasi timp, MACAR O DATA, e sfasietor, dragii mei. E sfasietor…
  Mama obisnuia sa ma imbrace in ¨purpura si in subtire¨ si tata mereu o gelozea, reprosandu mi ca eu fac diferente intre ei si ca eu o iubesc mai mult pe ea pentru ca ea¨ma cumpara¨. Asta in urma multor discutii in care, eu ii luam apararea de fiu si legitima in urma feluritor acuzatii.
  Vazanduse singura la treizeci si ceva de ani, cu patru copii pentru care s a luptat din rasputeri sa i reintregeasca, a ales ca 17 ani sa locuiasca in Israel, de unde putea sa ne asigure cele mai bune conditii pe care orice mama si le ar fi dorit pentru copii ei. In tot timpul acesta noi am crescut si mai mult. Si odata cu anii, ce a mai ramas strans intre pumnii inimii noastre, a inceput sa se prelinga incet incet printre degete. A urmat nunta celei mai mici. Unde mama s a simtit obligata sa vina cu orice chip. Pe atunci eram la tata in Spania de cativa ani. Dar dezacordurile intre noi , tata si femeia aceea, erau constante si imprevizibile. Mama un putea sa vorbeasca CU BARBATUL ei pentru ca respectiva era geloasa. Si nu puteau sa discute decent in lucrurile care tineau de COPIII LOR. Ei bine, toate aceste sageti, si multe altele pe care un vreau sa le mentionez aici, s au stans mereu si mereu in inima unor suflete de copiii, sfasiate si uneori mai continua, pana cand iubirea va triunfa. In tot acest timp, draga noastra mama castiga putin si pierdea enorm. Castiga siguranta zilei de maine pentru ea si noi, care aveau sa o coste cele mai frumoase momente pe care orice mama si le ar fi dorit cu orice pret.Mai cu seama, a pierdut si mama, am pierdut si noi si a pierdut si tata. Dorinta materna de asi vedea odraslele crescand sub ochii ei. Placerea de ai alinta, satisfactia de ai vedea satui, odihniti si in siguranta, LANGA EA. Satisfactia de a observa rodul ostelnelilor in materie de educatie, orientare si disciplina s.a.m.d. Toate acestea i au si le’au lipsit cu mici exceptii, cu desavarsire.
  Au trecut multi ani de atunci si multe rugaciuni au fost inaltate la cer de a lungul timpului. Dar nu rugaciuni pe care suntem obisnuiti sa le auzim frecvent. Ci rugaciunile unor copii care cu lacrimi in ochi si cu inimile indurerate.
  Ori de cate ori intram intr o casa si ma izbeam de tabloul acela al familiei pe care l am pastrat ca pe o icoana nestirbita in inima mea, dorul nemangaiat din sufletul meu se izbea puternic in furca pieptului meu tinjind atat de greu dupa mama si tata.
  Am trecut cu pasi fugari si peste copilarie si peste adolescenta si am ajuns un adult. Imi doream o familie model . O familie careia sa i ofer tot ceea ce un am avut noi. Dar nu stiam cum si cu cine as putea sa ating acest ideal. Mai apoi am ajuns sa constat ca nu imi dorea din toata inima o familie. Si analizandu ma putin, am ajuns sa constat ca frustrarile si teama de a un trece si eu prin acelasi esec, ma faceau sa fiu tot mai indiferent fata de acel ideal atat de frumos, dupa care dorul meu suspina, dar care parea sa fie tot mai departe de mine. Asa se face ca dupa ce am ajuns sa inchei legamant cu Dumnezeu., in urma unei perioade in care totul imi era posibil cu bani la dispozitie, cu moda in sange, cu fiarele in vene (culturism), anturaje periculoase s.a.m.d., am hotarat sa nu ma casatoresc niciodata. Avusesem si cateva ganduri de sinucidere. Iar unul ma urmarea mai mereu soptindu mi sa ma arunc de la etaj (9- lucru pe care un il stiu parintii mei nici acum). Ce vreau sa spun cu aceste sublinieri, este ca, daca l as fi avut pe tata langa mine, ce bine mi ar fi prins. Insa tata, asa dupa cum poate ati sesizat din cele relatate, era langa mine. Dar nu aveam curajul sa ma deschid sa i spun pasurile mele, framantarile sau sa i cer o povata cu privire la unele orientari familiale. Si asta pentru ca legatura intre tata si fiu, se rupsese de mult. Iar fapta lui nu putea sa treaca de constiinta mea care o vede si acum o uraciune. Nici chiar in ziua cand ma voi casatori, daca va fi vreodata, nu pot spune ca voi cere si sfatul tatalui meu.
  In urma celor vazute si traite, pot sa confirm ca DIVORTUL odata infiltrat in familie, nu se va rezuma niciodata doar la destinul celori doi parinti, ci va avea grija ca ma tarziu, daca va fi cu putinta toti copiii sa calce pe urmele acelora care au adus blestemul divortului in casa. Satana isi va da toate silintele sa instaureze haosul si necazul in lantul desfraului, in care sa prinda generatii de-a ranul. Si un uitati, ca sa si instaureze imparatia haosului si a desfraului a trebuit sa loveasca in cei doi stalpi ai familiei. Tot asa si astazi. El loveste in unul, apoi celalalt fiind singur, slabeste si dupa multe munci si eforturi indelungate, prabuseste casa pe cel de al doilea invins, distrugand totul. Daca pune mana pe capul unei familii, acea familie e pe jumatate distrusa.
  Dar Dumnezeu S a indurat de mine si am capatat trecere inaintea Lui. A fost cu mine mereu si a pus un duh in mine de a cerceta Scripturile cu toata sarguinta. Asa se face ca, daca sunt astazi ceva, sunt prin harul Aceluia care a avut mila de mine si nu m a lasat prada frustrarilor si complexitatilor care cautam mereu sa ma incatuseze in lanturi de arama, pe vecie.
  Ma intorc si vreau sa mai precizez in treacat anumite evenimente care s au succedat in decursul relatiei noastre de dupa divort si respectiv, de dupa recasatoria tatalui, nu pentru altceva, ci ca sa ma asigur ca am adus destule dovezi, noilor familii care vor sa recurga la DIVORT, crezand ca acesta va aduce rezolvarea problemelor, cand DE FAPT SI DE DREPT DIVORTUL ESTE GENERATORUL TUTUROR PROBLEMELOR POSIBILE SI INCREDIBILE!
  Pot spune in dreptul tatalui, in urma celor vazute si auzite de proprii mei ochi si de proprile mele urechi, ca noua relatie a tatalui meu nu a decurs deloc dupa asteptarile niciunuia dintre ei. Ci doar o spuza de pretinsa fericire a sedus toata realitatea sa creada intr’o minciuna alba, care asa cum a aparut, asa a si disparut. Cat priveste relatia dintre mine si el, pot spune ca a fost destul de delicata.
  Mai sunt multe lucruri care s au petrecut in toti acesti ani de suparare si nu de putine ori, de groaza. Dar, ma opresc aici din dragostea si respectul paritilor mei pe care le o port prin vietuirea mea si felul meu oriunde ma duc in lumea asta. Insa va pot asigura ca un toti copiii aleg sa si cinsteasca si sa si iubeasca parintii, sau cel putin isi dau silinta. Sunt copiii care un vor sa si mai vada parintele care, prin decizia pe care a luat o, a despartit pentru totdeauna o familie intreaga.
  Tatal meu drag, incerca atunci cand considera ca poate fi influient si destul de dominant ca sa inabuse reactile si intrebarile mele de multe ori incomode, sa imi explice ca alegerea lui de a divorta fusese ultima solutie si ca el nu avea cum sa mai vada o viata frumoasa si linistita cu mama. Insa lucrul care il lovea cel mai mult lasandu l fara cuvinte, se producea atunci cand aduceam in ecuatie aspectul COPIILOR.
  Am adus sirul discutiei si pe aici, deoarece foarte multe familii cand aleg sa hotarasca in dreptul lor propriul destin, NU IAU IN SEAMA DREPTUL COPIILOR, care ar trebui sa aiba ultimul cuvant de spus si de care nu se tine cont aproape niciodata.
  Si acum pentru ca tot ceea ce am insirat aici, vizeaza in primul rand declaratia publica a fratelui Cornel Darvasan, urmata de decizia dumnealui, decizie care vrand, nevrand, va infruienta drastic si destinul sotiei, pe langa al dumnealui. Iar aceasta hotarare, iubitii mei, va lovi cel mai mult in copiii dvs. Puneti va cei trei copilasi in mijlocul vostru si uitati va atent in ochii fiecaruia dintre ei. Daca inima va va lasa sa dati frau hotararii care are in vedere distrugerea acestei familii, care l a avut pana acum ca Domn pe Hristos si ca Parinte pe Tatal luminilor, si daca nu veti simti nici o remuscare in urma celor citite mai sus, sa stiti si sa intelegeti ca aveti inima impietrita. Sunteti in mare pericol! Insa decizia de a va opri sau de a merge mai departe, ca Saul si Balaam, va sta si acum inainte.
  . Samuel a zis: „Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decat ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor.
  Caci neascultarea este tot atat de vinovata ca ghicirea, si impotrivirea nu este mai putin vinovata decat inchinarea la idoli si terafimi. Fiindca ai lepadat cuvantul Domnului, te leapada si El ca imparat.” (1Sam.15:22’23).

  Ca sa ajungi sa rupi un legamant pe care Dumnezeu l’a legat pe vecie, trebuie mai intai sa te desparti de Dumnezeu ca sa poti sa te desparti de sotia sau de sotul tau. Si nimeni un poate sa faca ceva importiva Cuvantului daca un se leapada mai intai de el.

  ¨Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta,¨ (Deut.30:19).
  ¨Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine.¨ (Rom.12:21).

  Dumnezeu sa va ajute!

  Tare mi as dori sa stiu cate Biserici si cati aceea care au varsat lacrimi in umma celor auzite, au rostit un post in Israel si au chemat ostirea la lupta pe genunchi in rugaciune.

  Apreciază

 31. am citit tot ce sa scris. nu ma convinge nimic.Pe C:D.nu il cunosc personal dar sint de parte lui. Nu in privinta divortului , sint de parte lui in privire anuntului de divort. El cel putin a avut curaj sa o faca public , chiar daca la costat mult. Sint altii pastori care toata viata ne-au mintit de la amvoane , ne dadeau sfaturi , dar ei faciau s-au fac invers . Cind o familie divorteaza vina este 50 al sotului si 50 al sotiei. Noi nu putem sa stim viata lor intima de familie, si de aceia nu trbuie sa ii judecam. NU sintem mimeni sa o facem, sintem persoane normali ce avem fiecare probleme mici s-au mari dar nu avem curaj sa vorbim de elle.La noi in biserica divortul e un tabu, mai ales cind divorteaza un pastor. Cunosc un pastor roman din italia Isub Robert care a divortiat, si este in continure pastor. Numai in Ro nu mai voie sa lucrezi ca pastor dupa divort. Alti pastori care fura ca in codru nimeni nu ii vede s-au se fac ca nu vad. Past . Roman care acum este in Belgia cind era responsabil cu ADRA a furat totul , a furat mobila cu TIRul . Cind au venit de la uniune sa il controleze acest domn a dat foc la toate hirtiile in birou. Avem pastori mai rai decit camatarii. Fostul presedinte al Conferintei Moldova – pastorul Pauliuc , pastorul pensionar Vrinceanu Aurel , past Morhan dau bani cu camata si au dat afara fam.Butnaru de la Botosani di casa ca sa vinda casa . Niste BANDITI care trebuie sa stea in puscarie nu in biserica, sa ne predice de la amvoane. Pastorul Apostol Alin si cu toata familia Apostol de la Iasi vor sa construiasca un liceu pe banii bisercii dar sa il comande dinsiii. RUSINE. In Elvetia un pastor a fost suspendat pentru sase luni numai pentru ca si-a permis sa intrebe un menbru de ce nu mai da zecimea la biserica. (past Giampiero Vasallo- biserica din Lugano ). LA noi nimic. Totul roteste in jurul banilor. Daca toti membri din Ro nu ar mai da zecime toti acesti sfinti ar ramine fara obiectul munciii. CE sa mai vorbim domnul pastor VALY PETRESCu , nu pot sa scriu ce mitocariii a facut acest individ si acum este seful lui C.D. Fara cuvinte.

  Apreciază

  1. Nicu, nu cred ca esti bine pus in tema cu cele intamplate si pe care le pomenesti cu atata ardoare in comentariul tau.

   In ceea ce priveste divortul, sa nu facem ca oamenii, ci asa cum spune Scriptura: ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta. Noi, oamenii, putem gresi in interpretari.

   Cat despre Robert Iosub, stiu ca sotia lui a fost cea care nu a respectat porunca a saptea cu privire la viata de familie, iar in cazul acesta el poate sa divorteze, sa ramana membru si pastor, si sa se recasatoreasca.

   Apreciază

   1. pe Robert il cunosc personal si sint foarte bine informat , stiu amanunte care nu se pot scrie aici. multumesc

    Apreciază

  2. Si mai stiu un lucru, deoarece si eu sunt casatorit de 12 ani… Oricate probleme ar aparea in familie, cei doi soti au puterea sa treaca peste neintelegeri atata vreme cat nu apare in viata unuia dintre ei, o a treia persoana. Cand apare o a treia persoana, sansele de a fi bine in acea casnicie sunt nule.

   Apreciază

 32. N.Ionescu , te contrazici singur …………Din nefericire, in loc de a alege discretia momentului, avand in vedere sfera privata a acestui gest si implicatiile sale, momentul respectiv a fost filmat de cineva si apoi postat chiar pe contul de YouTube al fratelui Darvasan. in plus, aceasta filmare nu continea elemente importante care au avut loc dupa acest moment dar care pot fi confirmate de cei prezenti in sala.

  Apreciază

 33. Regret si condamn alegerea total neinspirata si imatura a fratelui Darvasan de a se expune pe el si pe altii prin postarea pe internet a acelui fragment. De altfel, i-am spus-o mai intai lui, a doua zi dupa evenimentul de la Excelsis.

  Apreciază

 34. Unde este adevarul Ionica ???

  Apreciază

 35. Oare Domnul ce spune acum? Sunt sigur ca nu radiaza de bucurie. Pacat.

  Apreciază

 36. Vlad Draculea
  Catre boierul Nicu Ionescu Maria ta,sa traiesti vesnic!Cum se face ca abea acum apari si
  maria ta cu o astfel de precizare?Si cum se mai face ca maria ta nu stie cine a pus inregistrarea pe contul de youtube
  al lui C D,cand maria sa,personal l-a rugat pe fiul sau sa filmeze?(asta o stiu de la martorii oculari,chiar si de la
  doi dintre cei care erau musafiri)Nu e clar ca daca fiul mariei sale a filmat,tot cineva din cadrul familiei a postat
  inregistrarea,iar apoi a sters-o a doua zi?
  Inteleg bine”mea culpa”mariei tale,dar ce te faci ca pe la urechile
  domniei mele au sosit vesti din sursa sigura,cum ca de circul asta, mariile voastre (pastorii si cei din conducerea
  conferintei si a uniunii)stiati de multa vreme,cel putin de 3 ani.Sursa de care am pomenit fireste e sus pusa si nu vrea
  sa-si pricinuiasca singura necazuri,insa minimalizarea cazului pe care ati facut-o e fara precedent,a spus in
  incheiere.
  Si mai e ceva maria ta.Tot in vremea aceasta cand apari cu articolul acesta,apare si maria sa boierul
  Florin Laiu la comentariile de pe youtube,de care sunt sigur ca esti la curent.Ce se intampla?Cumva oficialitatile se
  simt prea incoltite si s-au gandit sa scoata artileria grea sa calmeze spiritele?Il vad pe maria sa acolo,pe
  youtube,cica vrea sa se razboiasca in numele pacii si al indreptarii celor rataciti,iar pe maria ta aici,pe
  adventomania.ro,unde vrei sa lupti in numele minimalizarii si al mea culpa,cu scopul inchiderii gurii celor mai artagosi
  care au scris ce-au stiut si auzit.
  Maria ta,nu asa stau lucrurile,stii destul de bine(mult mai bine decat mine),nici
  boierul Laiu,nici maria ta,si nici un alt personaj de prin conducere n-aveti ce cauta pe aici sau pe youtube cu
  comentarii,ca va faceti singuri de ras si nimeni nu va crede nici doua vorbe,fiindca ne-ati tradat increderea.Mariile
  voastre aveti nu doua greutati in traista,ci mai multe pe care le adaptati la orice situatie si cantariti asa cum va
  convine.Daca era altul in locul lui C D cum ati fi procedat?Stiu si eu destule cazuri maria ta,sa nu incerci sa-mi dai
  vreo explicatie,ca nu tine.Am vazut multe si am participat la multe comitete cu cazuri de adulter si deciziile erau
  luate tot de boierul pastor,care numai el stie dupa ce manual sau biblie se inspira,asa ca maria ta,faceti bine si stati
  in banca in care sunteti pentru o vreme ca e mai bine asa.
  Va sta bine cand apareti pe net,doar cu explicatii
  teologice la anumite texte din Sfanta Scriptura,ma refer in mod special la boierul Laiu,cat si la altii pe care ii
  apreciez si ii stimez caci i-am avut ca profesori.Insa daca va pretati la asemenea lucruri,si anume de a incerca o
  diluare a situatiei de fata,va asigur ca va veti atrge tot oprobiul comunitatii adventiste.
  De ce nu aveti curajul sa
  spuneti lucrurilor pe nume intr-un comunicat fie pe net sau de transmis prin viu grai de catre pastori,pentru ca poporul
  e-n vanzoleala,nu stie ce sa mai creada.Si sa nu va imbatati cu apa rece ca de treaba asta se stie doar prin Bucuresti
  si imprejurimi,a cuprins toata suflarea adventista din toata lumea pe unde sunt romani adventisti cat si din alte culte
  protestante.Si nu numai de asta se vorbeste prin diaspora maria ta,sunt altele la fel de spumoase si de care mai marii
  nostrii nu iau nici o atitudine.

  M-as bucura tare mult daca tot balamucul asta ar inceta cat mai repede,si fiecare sa inteleaga ca mantuirea e
  individuala si ca face parte dintr-o biserica ce are o solie de dus,si ca trebuie sustinuta in rugaciune,financiar cat
  si moral.Iar cei care o dirijeaza acum sa inteleaga ca Dumnezeu i-a pus acolo pentru o vreme si ca trebuie sa faca tot
  ce pot mai bine in conditiile date,doar spre slava si inaintarea cauzei lui Dumnezeu.

  Apreciază

 37. Mai taceti , ca din cati scrieti aici si dati sfaturi nu aveti curajul sa spuneti in fata.

  Apreciază

 38. Domnule Ionescu sunteţi păstor, cum puteţi spune” că se va oferi sprijin psihologic pentru depăşirea dificultăţilor”(bineînţeles nu dumneavoastră personal) nu aţi pomenit de sprijinul lui Dumnezeu,înţeleg că dumneavoastră optati mai mult pe ajutorul omenesc decat pe cel divin,ştiind că psihologia lucrează în mintea omului,când doar Duhul Sfânt are voie acolo

  Apreciază

 39. Doamnelor , domnisoarelor ! nu mai ,,bociti ” C.D. se intoarce (?!!!)(o mare rusine) > uitati-va pe programul speranta tv ce se afla pe lectiunile din trim.urmator > ,,in numele dragostei & viata la superlativ continua (?!!!) (lipsa de bun simt gasesti la azs > dar,stati , ar mai fi ceva , ,,marele director” Iacob Pop(cel mai slab pastor pe care l-am auzit vreodata) ne face (ca de obicei) o noua farsa > cand plecati de la editura dl.Pop ? v-as recunoscator dk.ati demisiona(ar fi un gest de bun simt)(?!)chiar de maine…

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Faptul ca emisiunea apare in grila de programe a postului Speranta TV nu inseamna ca realizatorul acesteia este Cornel Darvasan cu exceptia faptului cand este mentionat in mod expres acest lucru.

   Apreciază

 40. Dl.Marius Silvesan,te rog uita-te cu atentie ,,in grila” , emisiunea este data in direct (?!) , dar,fi fara grije acolo vegheaza ,,MARELE IACOB POP „(!!!)

  Apreciază

 41. in atentia dlui.Nicu Ionescu secretarul conf.muntenia > in calitatea pe care ati dobandit-o , si avand in vedere demisia dlui.C.D. ,(post vacant) , va rog sa interveniti(sa propuneti) pe langa dl.George Pirlitu(presedintele conf.muntenia) si sa-l cooptati si pe dl.Dan Nedelcu care a absolvit odata cu burebista institutul cernica ,si,care nici pana azi(nu stim motivele) nu a fost angajat in slujba de pastor > om cu bun simt,realmente UN FAMILIST CONVINS , destul de pregatit(fata de multi altii) si gata oricand sa slujeasca > unii dintre noi stim ce stim , dar ar fi bine sa va mai ganditi > sau , poate nu l-ati auzit niciodata predicand Evanghelia(?) > oferiti si altora o bucata de paine , nu numai ptr.dv.si apropiatii DOMNIILOR VOASTRE … nu de altceva,dar ,este pacat sa-l tineti atat de mult timp in afara lucrarii…mai ganditi-va… cu prietenie NINEL Moisescu

  Apreciază

 42. referitor la comentariul facut mai sus, anume de ce i s-au dat flori dlui.Darvasan , cand de fapt nu trebuia , vreau sa spun (desigur subiectiv) ca ers indreptatit sa le primeasca > la un ,,mort” spiritual poti merge oricand cu flori … asa ca gestul taanarului este explicabil …

  Apreciază

 43. dl.ninel moisescu am crezut ca m am inselat cu privire la nume ; vad ca comentezi mult(n as zice ca e rau) dar,daca esti sincer spune azs ca in perioada 1976-1981 ai lucrat in structurile securitatii cu grad de capitan , si cand te au descoperit ca esti adventist te au trecut in rezerva , dar poate te ai pocait ,dar dupa cate se vede te cam iei de toti

  Apreciază

 44. Dle.Daniel,te rog sa comentezi situatia de mai sus , nu te ocupa de lucruri trecute , 3) am tot dreptul sa – mi spun punctul de vedere , 4) nu raspund la provocari , ceea ce spui este neinteresant 5) ti-as fi recunoscator dk.ai invata sa scri… iti multumesc

  Apreciază

 45. MONICA,dk. asa te chiama,felul cum te exprimi , arata o micime in gandirea ta , > nu ma deranjeaza modul in care ,,arunci ” niste expresii …ca la piata…ori esti prea tanara , (si atunci pretentiile nu sant prea mari) ori esti spre varsta a treia… si deci tot o forma de viata esti…

  Apreciază

 46. Vlad Draculea | Răspunde

  Pentru Ninel(capitanu’)
  Maria ta,cu un trecut ca al tau,eu as baga capul in nisip,si mi-as vedea de treaba.Stai in banca ta acolo si mai lasa-ne in pace,ca fiecare scrie ce vrea si ce crede.Nu mai suntem pe vremea cand maria ta facea pe seful.Daca ai fost informator al securitatii,sa stii maria ta ca ce a facut boierul Darvasan,e mizilic.Maria sa,n-a bagat pe nimeni in gheara militiei si poate(mai mult ca sigur)in puscarie.
  Fa bine si nu te mai baga in seama,crezandu-te un arbitru,vezi-ti de constiinta incarcata de pe vremea…

  Apreciază

 47. Dl.Vlad , ma bucur ca ai invatat sa scrii ,dar,ce ma bucura cel mai tare este faptul ,, ca sti sa citesti ” , ceeace nu e rau de loc > eu nu raspund neobrazarilor tale , ci , as vrea (dk.as putea)sa te rog sa inveti cei sapte ani de-acasa > ca sa mai fi si crestin (!) nici vorba > dk.tot ai invatat sa citesti , deschide la Prov.26,4.5(pag.663) , fi mai atent (te vizeaza) la vers.5 > in rest numai de bine

  Apreciază

 48. Daniel , eu am iesit la pensie din MAI(minis.afaacer.interne.)si am cunoscut credinta azs in 2009 , vreau sa ti spun ca faci o mare confuzie (pe care un individ ca Vlad D, a crezut-o , repezindu-se sa admonesteze si el pe cineva) , in primul rand tu poate nici nu esti din localitatea de unde este acest N.Moisescu , 2) dk. tu erai sincer inainte de a scrie o prostie (ptr.ca ce ai scris e o prostie infantila) trebuia sa sti ca nu numai un caine este scurt de coada , adica , dk. pe neinspiratul de Vlad D. il chiama asa , nu inseamna ca nu mai exista si un alt V.D. 3) eu cred ca tu ai incercat sa fi atotcunoscator , dar ,noi cei care am avut de-aface cu oameni ca tine si ca V.D. , nu ne azardam sa comentam niste confabulatii , te rog pe viitor (dk.poti) nu te mai lansa pe teme pe care nu le cunosti – si – ti multumesc pentru asta ; si un ultim lucru : dk.esti din Ploiesti (ceeace nu cred)(eu de aici sunt) sa sti ca aici de unde am iesit eu la pensie ,a lucrat odata un OCTAVIAN – IRINEL MOISESCU cu grad de lct.colonel , si imi cer scuze si iertare ceea ce iti spun ce de fapt spune un proverb romanesc : nu te baga in tarate , caci porcul te mananca si pe tine si taratele (Vlad D.) iti multumesc ptr.intelegere si dk.vrei sa-mi raspunzi(sunt sigur ca nu o vei face niciodata , ptr.ca am avut dreptate tot ce ti-am scris) as dori sa-mi spui de unde esti , ti-as fi recunoscator , VIOREL MAZILU

  Apreciază

 49. Vlad D.(tu sti cum te chiama) , Daniel in 17.06.13 ti-a servit o momeala si tu (se vede fara experienta) ai incasat-o(ca sa nu spun altfel) , te rog pe viitor fi mai atent cu ceeace vrei sa iesi in evidenta , sa sti ca ceeace ai scris dlui.Nicu Ionescu si mai curand dlui.Ninel M. face din tine un om cu o moralitate usoara , tu cu astfel de exprimari nu poti deveni niciodata credincios , sau poate vrei sa te autoapreciezi (!) si aasta se poate , inainte de a le scrie celor doi te intreb cunosti pe vreunul dintre ei ? , probabil pe Nicu Ionescu daa(vazandu-l pe la tv. , dar pe celalalt N.M. de unde il mai sti ? dar, asa cum am spus tu prinzi din zbor ceva (de multe ori o prostie) si gata sa scri si tu ceva , scrie o carte mai baiatule ( aici nu-ti trebuie prea mult talent)… in rest sa fi sanatos …Viorel

  Apreciază

 50. oameni buni opriti va si observati ca se pregateste ,,o mica afacere ” , lasati -l pe darvasan cu ale lui , peste putin timp ,,ciocoii „azs ,(un triumvirat) pe numele lor : cristescu lucian ; gabriel dumitrescu si (marele) iacob pop ,pregatesc o noua serie de carti de cantari ; dupa ce au luat un vagon de bani de la adventisti , acum vor recidiva ,pentru ca peste 2,3,4 ani alti bani alta afacere ; pentru primii doi e mai usor , ei fiind si ,,LAUTARI ” de profesie isi pot suplimenta veniturile ; putin mai greu pentru ,,MARELE DIRECTOR IACOB POP ” ca in afara de a fi popa , nu stie de nici o culoare nimic ; ,, smecherasilor ” cati bani veti mai incasa si pe astea ? sa va fie rusine . Silviu Bradisteanu – Cj.

  Apreciază

 51. …. bine spunea cieva si adevarat : ,, de iubiti branzica / veniti la cernica / sa aveti LICEU(!) / si mare TUPEU / sa nu comentati / sa stati aplecati / si in patru ani…./ va facem CIOBANI… aurora Bv.

  Apreciază

 52. haoleooo mariuta ca deja ma doare capu de ce am citit……….stau si ma gandesc oare DUMNEZEU ce zice de acolo de sus cand se uita noi si vede cu ce ne ocupam noi timpul….!!!
  Daca omuletul acesta nu ar fi fost o vedeta sigur ar fi trecut nevazuta fapta lui …….altceva m.-ai bun oare nu avem ce face decat sa ne pierdem timpul cu lucruri care nu ne privesc.!!
  Dumnezeu este singurul care are dreptul sa-l traga de urechii nu noi….

  Apreciază

 53. Dle. Lucian Cristescu , am inteles de la un prieten ploiestean ca nu mai aveti nici un amestec in privinta cartilor de cantari(!) , dar si ce banuti ati luat pe cele actuale…Eheeeeee ! dar o intrebare ptr. domnia vstra. > cu vreo aprox.doi ani in urma ati luat din NEW YORK suma de 10.000 de $ ptr. ca sa traduceti o carte din limba germana si eventual si sa o editati (?) timp de doi ani nu ati facut nimic ,dar,banii ?! surprinzator cand a venit dl.din NEW IORK sa va intrebe i-ati imanat plicul cu 10.000 $ si buna ziua… curiozitatea mea este : CATA DOBANDA ATI PRIMIT DELA BANCA PTR.EI TIMP DE DOI ANI ???… ce baiat bun sunteti , si, CE PRINCIPII FRUMOASE AVETI ( de altfel cum predicati ) …> NU E BINE NEA CRISTELE , ca banii sant ochii d…….lui > astept sa motivezi orin a da un raspuns tot aici pe aceasta pagina , ca dk. nu o sa va intreb pe alta retea… retineti un lucru : cel ce se scuza , SE ACUZA…

  Apreciază

 54. Dle.Cristescu , nu doresti sa dai o explicatie ,cel putin spune ca nu e adevarat , esti doar ,,un MEMBRU” cu blazon , si atunci voi da si mai multe amanunte , esti un om curajos , tatal dumitale ofiter al securitatii ceausiste , cu grad inalt…astept sa ai o reaactie…ca la noi ca presedinte de conferinta (cat ai fost) aveai numeroase reactii…( unele mai nastrujnice ca altele) …

  Apreciază

 55. s a lasat liniste ! e bine ! ptr.ce va atacati unii pe altii ? , sa nu mi spuneti ca sunteti crestini (?!) , in special vlad , stimati-va unii pe altii , (probabil)(?) Biblia asa invata…imi place > numai bine pentru toti !

  Apreciază

 56. mai oameni buni voi stati bine la toate capitolele si acum despicati firu in 4 despre viata altora?vedeti-va de ale voastre mai fratilor lasati lumea sa isi urmeze cursul si fiecare va da socoteala la sfarsit…..

  Apreciază

 57. ptr.marian24(dk.te chiama asa) prietene , dk. ma cunosti ,fata de cele scrise de tine in data de 12.07. ,(eu acum am vazut) te invit la o stare de vorba cu mine , ptr. ca vad cata ,,viziune”(?!) ai tu in ce priveste relatia mea cu Dzeu. dar ma tem ca nu ai proprietatea cuvintelor si de aceea nu poti beneficia de atentia mea din cateva motive : 1) nu te numesti asa 2} esti o persoana fara curajul raspunderii 3) eu intotdeauna am spus omului in fata (cf.cu Prov.26,5 ; 27,5) 4) banuiesc cine te ascunzi cu acest nume ,iti spun ca ma compromit dandu-ti atentie 5) nu te urasc si ma rog ptr.tine , chiar acum cand vad infailibilitatea ta ….(!)

  Apreciază

  1. Da ninele ma cheama marian si la momentul cand am facut contul aveam 24 de ani…acum am 27…Vad ca esti de o gandire care se bazeaza pe logica,pe explicatii,pe motive.Adica bazaconii…Mi-ai dat niste explicatii despre tine pe care nici nu ti le-am cerut nici nu ma intereseaza(ca spui omului in fata,ca nu ma urasti,si ca te rogi pentru mine). Eu nu stiu relatia ta cu Dumnezeu,doar am spus ca ar fi mai bine sa te ocupi de ea si sa lasi pe altii sa faca ce vor.si te contrazici cand spui ca pentru mine te-ai ruga,si pe Darvasan l-ai fi indepartat de la amvon…Tot ce am vrut eu sa spun a fost ca a fi crestin inseamna a iubi,lucru de care nu ai dat dovada in comentariul tau.Si pe deasupra te-ai șifonat singur.

   Apreciază

 58. citeste cu atentie punctul 4 > altfel imi pare bine ca sti sa scri (!) …

  Apreciază

 59. n-avem de unde sa ne cunoastem si nici nu ma ascund dupa acest nume🙂🙂 vad ca esti cam speriat de vreo persoana anume….stai linistit sunt de-al casei hahhaha

  Apreciază

 60. promit, nu am sa mi mai pierd timpul cu un specim (forma de viata) ca tine , insa , iti dau dreptate : esti de al casei…(de corectie)(!) ,cat priveste speriatul(si aici iti dau dreptate,nu ma cunosti)(!!!) ,marturisesc ca pana acum nu am apucat sa sa traiesc un asemenea sentiment ; dar, gata ca PIRD prea mult timp cu tine ; ptr.tine e mai indicat sa citesti o carte , eventual sa exersezi o semnatura proprie…ceva care sa te aeriseasca …esti insa o forma de viata interesanta…

  Apreciază

 61. lipsa literelor complementare al unor cuvinte de mai sus , sunr intentionate (aici te regasesti)

  Apreciază

 62. îți complici existența mai mult decât ar trebui frate…vorbesti mult,dai explicatii fara sa iti fie cerute,esti gata sa contrazici,te simti superior….Toate astea nu vin din intelepciunea care o da Dumnezeu.Umilința îți lipsește cu desăvârșire….Cauta pacea și indelunga rabdare,bunatatea si servirea….Tine minte ce ti-am zis: a fi crestin nu inseamna nimic altceva decât A IUBI

  Apreciază

 63. ptr.marian24 omule eu sunt plecata din tara in M… de 11 ani, am venit pe 01.aug. si am inceput sa citesc cate ceva, nu vreau sa crezi ca sunt subiectiva, dar in contrele astea cu N.M. tu nu sti cu cine stai de vorba, eu ….. , stiu bine ce hram poarta, este putin ingamfat dar sa stii ca „rupe” sapte predicatori, nu e om rau (are cca. 60 de ani) a fost de cateva ori in SUA, il auzi si pe la Speranta TV vorbind. A fost si … in Madrid si a conferentiat, dar ti am spus este ingamfat, cunoaste cateva limbi (se descurca adica) asa ca pana nu l cunosti, nu sti cu cine te contrezi, au fost multi conducatori azs care au renuntat sa poarte o disputa cu e. Eu una nu vreau sa am de-a face cu un astfel de om si de aceea iti spun nu sti cu cine ai de-a face, eu am fost la biserica unde activeaza el si fiind la usa m am strecurat aproape nevazuta numai ca sa evit a da mana cu el, in adevar cum spui tu nu da dovada de umilinta dar doxa are cat sapte, …… si eu doresc sa aiba o iubire mai mare si o intelegere pe masura cunostintelor lui fata de fratii sai si judecata sa o lase in seama Domnului. Luminita (din PL.)

  Apreciază

 64. Vai ce de comentariiiii,nici nu am rabdare sa citesc,am vrut sa citesc printre randurii,eram curioasa de ce divorteaza,abia abia am dedus de ce? Ce sa zic,din pacate nu e singurul,mai sunt cazurii dar din pacate copiii au de suferit.

  Apreciază

 65. supa supa vrea friptura

  Apreciază

 66. mai valy eu sunt ortodox,dar citesc cu interes ……., dar nu i bai,spargeti va capul sfintilor , insa , altu i baiul : cand iti va …… sa mi dai si mie un pui sa l dresez ca tare destept(?!) esti , cred ca si tu tot adventist esti ( lucru care e curios)….

  Apreciază

 67. ai dreptate ivor, eu am mai frecventat pe azs , dar (vai,vai) ce vezi intre ei iti este frica sa fi de al lor,ingamfati(desi multi,foarte multi poseda cunostinte elementare) barfitori, cu un tupeu nemaiantalnit in alte biserici,cu alura de sfinti(doar sambata ,ca in restul saptamanii demoni %) care cauta sa te atraga intre ei , nu ,nu eu nu am ce cauta intre asemenea specimene , cred ca Dzeu ma va connduce intr o biserica care L reprezinta mai bine , citeste toate comentariile de sus pana jos si observa spiritul de cearta care este intre ei , o ura mascata dar impardonabila , m am intrebat pot ajunge astfel de ,,sfinti”(!?) sa fie cu Dzeu in cer ?! OOO!! nu,nu niciodata , ar strica pacea cerului , vor avea si ei un loc – IN SMOALA ! cu bine Ivor te mai astept sa comentezi Ianos Zolt Tg.Mures

  Apreciază

 68. un om din zilele noastre un oportunist pana la urma sa demonstrat (…) afara vopsit gardu inauntru putregai

  Apreciază

 69. supa supa s a fript vali(putregai) mai vali ,tu esti plecat de acasa , tu nu sti dk.esti sau nu viu si vrei sa ne arati ca rata mpunge , secretosule,i a mingea si te joaca sau i a primul tren spre tg.mures ca te invatam noi…aici fiecare spune ce vrea no , nu i bai ca mai apare si un ,,copilas”printre noi…

  Apreciază

 70. toti cei ce L iubesc pe DOMNUL , sa reciteasca cuvintele sublime di Plang.lui Ieremia 3,21-26 ,iar mesajul meu pentru voi este : FITI BINECUVANTATI DE DOMNUL ,VOI SI FAMILIILE VOASTRE !

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Mulțumim Ninel pentru acest mesaj plin de speranță și de îndurare.
   Textul la care ai făcut referire și care se găsește în Ieremia Cap. 3:21-26 este următorul:
   „Iată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! „Domnul este partea mea de moştenire”, zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El. Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”

   Apreciază

 71. Multumesc Marius ca esti la post > asa cum spuneam si la Speranta tv.intr o seara,in vulcanica nstra.viata pe care Stapanul ne a harazit o fiecaruia dintre noi ,voles – noles ,trebuie sa o acceptam > pana vom ajunge sa beneficiem de promisiunea din Apoc.7,17 ,as fi bucuros ca toti fratii si semenii nstr.care cred in Dzeu. sa spuna cu hotarare ce spunea si Moise odata : ,, Daca nu mergi TU insuti cu noi , nu ne lasa sa plecam singuri(zic eu)” > cel putin ptr.mine , sunt miscatoare cuvintele caline ale regelui David , din Ps.27,4 : ,,Un lucru cer dela DOMNUL , si l doresc fierbinte : as vrea sa locuiesc toata viata mea in CASA DOMNULUI , ca sa privesc frumusetea DOMNULUI , si sa ma minunez de Templul Lui ! ” > asa doresc tuturor ,chiar si celor care n u reusesc sa intru in gratia lor intotdeauna > dar , DOMNUL stie tot si consemneaza tot ! > la noi in popor este o zicere : ,, ura se preface rareori in iubire ,DAR(!) iubirea se preface deseori in ura ” , si tare mi as fi dorit ca cel putin ,,…intre noi , sa nu fie asa „… ptr.ca istoria(fie ea scrisa si de oameni) nu are altzameir , ea consemneaza tot,bine sau rau ; > este adevarat noi vrem sa fim filotimi cu toti , dar , de multe ori nu reusim, un lucru insa,putem face ; sa zambim prietenos la toti… e drept , zambetul e ca un stergator de parbriz,nu opreste ploaia ,dar, te ajuta sa poti continua drumul , > dragii mei, care cititi acest (hai sa i spun)raspuns ptr.Marius , vreau sincer sa va indemn sa cititi cu multa speranta Sfanta Scriptura , ptr. ca FURTUNA se apropie, si mai ar fi ceva : scapareanu este decat in corabie , dar, nu orice corabie , nu , numai in corabia ascultarii , ptr. ca dintr un punct de vedere(poate din mai multe)nu exista decat doua corabii – corabia lui Noe si Titanicul > o corabie poruncita de DZEU. si una scornita de oameni > o corabie a ascultarii si una a trufiei > o corabie a SALVARII si una a PIERZARII > ma rog Bunului DZEU. ca toti care ati citit cele de mai sus, sa aveti parte de prima corabie , voi si familiile voastre , DZEU. SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI ! cu pretuire ptr.tine Marius . cu deferenta ptr.toti

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Intr-adevar daca oamenii care sunt lumitati in timp si spatiu, subiectivi, cu afinitati fata de o persoana sau alta consemneaza si aspectele pozitive si pe cele negative cu atat mai mult face Dumnezeu. El care este drept si sfant. Si tocmai fiindca este in judecator drept cred ca trebuie sa ne uitam cu bagare de seama la umblarea noastra ca dupa ce am propovaduit altora Adevarul sa avem si noi parte de El. Desi multi spun ca totul depinde de om eu cred ca in toate este harul lui Dumnezeu care ne-a ales si ne da putere sa ramanem statornici pe cale, sa calatorim in corabia ascultarii.
   Desi nici un om nu stie cand va fi sfarsitul, maslinul inverzeste sub ochii nostrii. Sa fim buni unii cu altii si sa incercam sa i iubim pe toti asa cum ne iubeste si ne accepta Cristos care s-a jertfit pentru noi.

   Apreciază

 72. cu toata dragostea frateasca , o mica erata : textul citat mai sus de mine se gaseste unde l am specificat , dar , nu asta i problema , doar am dorit ca aceia dintre DV.care l cautat sa stiti ca el este la pag.800 in trad,cornilescu cu multa pretuire Ninel

  Apreciază

 73. sa poti sa crezi cand unii te inseala / sa te ridici cand altii te doboara , /sa poti pastra cand altii vor sa alunge , / sa razi chiar dk. sufletul iti plange , /ramai tot cald chiar dk.afara ninge, / ACEASTA–I ARTA DE-A–NVINGE ! >” ,, e admirabil de a face mea culpa” , marturisirea nu este o cerinta impusa de cel ofensat ; dimpotriva , este TERAPIA de detoxifiere,primul pas spre vindecarea propriului suflet…. o femeie a cumparat un papagal, l a dus acasa si apoi in ziua urmatoare l a adus inapoi la magazinul de animale de casa. „aceasta pasare nu vorbeste” , i a spus proprietarului ; are oglinda ? a intrebat o proprietarul ; papagalii adora oglinzile (!) , asa ca f emeia a cumparat o oglinda ; a doua zi s a intors la magazin > pasarea tot nu vorbeste(!) > ce ziceti de o scarita ? , papagalii adora sa urce si sa coboare pe o scarita , un papagal fericit probabil va vorbi(?!) > ca de obicei , a doua zi a returnat o ; pasarea tot nu vorbea … papagalul dv. are leagan ? dk. nu are , asta e problema , se va relaxa si va vorbi fara oprire…(!) > femeia a cumparat un leagan plina de reticenta si a plecat.. > cand a pasit in magazin ziua urmatoare , aspectul ei era schimbat…,,A MURIT PAPAGALUL”, a spus ea … > proprietarul magazinului a ramas socat (?!) > imi pare rau ,dar spuneti mi a scos vreun cuvant ? DA ,chiar inainte de a muri a spus : ,,LA MAGAZIN NU SE VINDE SI MANCARE ?!”…… ei bine ,dragii mei , morala acestei povestiri este urmatoarea : POTI SA TI PETRECI VIATA IN FATA OGLINZII , CONCENTRANDU TI ATENTIA PE APARENTA ; SA PE SCARI , PREOCUPANDU TE DE O CARIERA DE SUCCES ; PE LEAGANE , TRAIND PTR. DISTRACTIE – SI POTIMURI SPIRITUAL…maica tereza a spus ca cele mai dificile cazuri cu care s a confruntat in calcuta au fost a celor care si au pierdut complet apetitul sau care erau atat de satui incat nu se mai puteau hrani sau nu mai puteau digera mancarea… > vom muri spiritual dk. nu ne vom hrani cu Cuvantul lui DZEU. in fiecare zi ! Ieremia (15,16) spunea : ,, CAND AM PRIMIT CUVINTELE TALE, LE AM INGHITIT ; CUVINTELE TALE AU FOST BUCURIA SI VESELIA INIMII MELE ” ! fie binecuvantarea TA DOAMNE pestenoi toti cei ce te credem pe Cuvant i saptamana in care deja am intrat(este ora 1) , constienti fiind ca ziua de ieri este un cec anulat ; ziua de maine este o polita, nu conta pe ea ; ZIUA DE AZI(22 sept) oferita de TINE IUBITE TATA , este o suma cash > Ne ai dat o sa o folosim > si ptr. asta iti multumim din toata fiinta noastra > Ps.50,23 cu prietenie si consideratie ptr.toti cei de mai sus Ninel M.

  Apreciază

 74. Un video de la Excelsis cu Cornel Darvasan http://www.youtube.com/watch?v=8gTvX6qqRY0

  Apreciază

 75. ptr. Ninel M (?) imi place cum vorbesti , cum scri , esti bine documentat, dar , am o intrebare ptr.ca tot le sti asa de bine : cand a fost potopul lui noe , s au inecat si ratele si gastele ?! dar pestii au murit si ei ?! ia sa vedem ce mi spui

  Apreciază

 76. Cami , eu nu stiu daca esti baiat sau fata(?) dar,daca esti fata ,la intrebarile tale,iti raspund(si te rog iarta ma) cu o zicere : femeia…poale lungi si minte s………ta…. acum daca tu cami(care mi scri) esti baiat(poate ceva mai matur)(dar dupa cum se vede!) iti raspund invitandu te sa iei pentru tine cuvintele din Ps.92,6 si Prov.17,28 > totusi , ca sa nu fi suparat, eu iti recomand sa citesti mai serios cele scrise in genesa 7,21–23, deci, evident ca TOT ce raasufla ,ssi aveaa viata si se misca pe pamant ; cu privire la pesti ,tot vers.22&23 te edifica > pestii erau sub pamant , mai precis in apa ,nu se miscau pe pamantul uscat > si , ar mai fi ceva : incearca si nu mai fi IRONIC si nici ZEFLEMIST , mai ales cand vorbesti de lucruri sfinte si mai citeste sfatul lui pavel din 2Timotei 2,23 p.p. > in rest Iacov 1,5 > iti doresc numai bine 3Ioan 1,2 Ninel M.

  Apreciază

 77. va rog frumos si dk.sunteti si crestini , nu va mai folositi de numele meu la sfarsitul a ceea ce considerati Dv. ca e bine sa scrieti ; va sunt recunoscator pte. intelegere NINEL M.

  Apreciază

 78. imagineaza ti ca asta ti se intampla tie… intr o dimin.in timpul unei slujbe religioase,cei peste 500 de credinciosi au fost surprinsi sa vada doi oameni intrand in biserica … amandoi imbracati in negru din cap pana n picioare si avand la ei pistoale automate… unul din ei veni in fata si spuse : ,, cine este dispus sa incaseze un glont ptr. Hristos sa ramana pe loc „… imediat cea mai mare parte a credinciosilor(!?) , au fugit care incotro fara nici o ezitare… din 500 au ramas zece…barbatul care vorbise(amenintase) si a scos gluga , s a indreptat catre pastor si a spus : ,,parinte te am SCAPAT de toti necredinciosii „…, acum poti incepe slujba > o zi buna parinte…si cei doi s au intors si au plecat > pe strada isi vorbeau unul altuia spunand : ,, e curios cat de usor iL arunca oamenii pe Dzeu. la gunoi…si apoi ne intrebam dece lumea este astazi asa cum e…e foarte curios, credem cspun ziarele…dar ne indoim de ceeace scrie si ne descopera Biblia…>e curios cum poate cineva spuna ca virgula crede in Dzeu…dar , inca il urmeaza pe cel rau,care aproape si el crede in Dzeu… > e curios cum poti trimite mii de glume prin email care apoi se raspandesc ca un foc salbatic…dar,cand e sa trimiti un mesaj Biblic, te gandesti de doua ori dk. sa l impartasesti si altora sau nu…e curios cumdezmatul,cruzimea si obscenul trec nestingherit prin SAIBAR SPEIS(spatiul cibernetic) , in timp ce discutiile publice despre Mantuitorul ISUS sunt suprimate in scoli si la locurile de munca…curios nu i asa ???> e foarte curios cum cineva poate fi aprins ptr. Hristos doar la biserica ,in Sabat,la slujba,…dar,in restul saptamanii este un crestin cu totul invizibil ?! …CE ZICI,tu care citesti acum,ar mai fi ceva de ras …?! > e foarte curios cum sunt mai ingrijorat de ce cred altii despre mine…dk. ce crede Dzeu despre mine ! POATE AI CEVA DE INVATAT !

  Apreciază

 79. hai sa ne rugam impreuna : ,, BINECUVANTAT SA FI DOAMNE PTR.SAPTAMANA CARE S A SCURS > LAUDAT SA FI DZEUL NOSTRU PTR.NOIANUL BINECUVANTARILOR TALE REVARSATE PESTE NOI, COPIII TAI > TATAL NOSTRU , GRIJI SI BUCURII AU TRECUT PRIN VIATA NOASTRA SAPT.ACEASTA > DUREREA INIMII NOASTRE ISUSE , E CA NU A STIUT CUM SA TE IUBEASCA MAI MULT > SUFERINTA TRUPULUI NOSTRU A PUS DE MULTE ORI HOTAR TRUDEI > LAUDAT SA FI , DOAMNE, PENTRU CA NE ESTI LUMINA , AJUTOR SI CALAUZA ATUNCI CAND NELINISTEA NE APASA > ITI MULTUMIM DOAMNE , PTR. CA NE INSOTESTI PE CARAREA STRAMTA A VIETII NOASTRE NESIGURE > MARIT SI BINECUVANTAT SA FI PTR. CREDINCIOSIA TA , PTR. DRAGOSTEA SI INDURAREA CARE NE INSOTESC IN INCERCARI , CARE NE INDULCESC NECAZURILE SI NE INTARESC CREDINTA > TATA IUBIT , ARATA NE CALEA , DA NE IUBIRE , MARESTE NE CREDINTA ,INSUFLETESTE LUCRAREA , SI , FA DIN NOI UN LOCAS PRIN DUHUL SFANT ” ! AMIN .

  Apreciază

 80. doersc tuturor azs un SABAT PLIN DE BUCURII SFINTE SI multe BINECUVANTARI CERESTI ! ptr.voi si familiile voastre , iar ptr. semenii nostri dragi(neadventisti), cu toata dragostea ptr. voi ,SI NU UIATATI : SAMBATA ESTE ZIUA DE ODIHNA , O ZI SFINTITA SI BINECUVANTATA DE DZEU > asa cum spune la pag.81 din BIBLIE LA VERSETUL 8 : ,,ADU TI AMINTE DE ZIUA DE ODIHNA „…aceasta fiind traducerea de Cornilescu , cu multa pretuire ptr.toti NINL M.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Mulțumim pentru urări! Cred că fiecare zi ar trebui să fie una de odihnă în Domnul.

   Apreciază

 81. marius , cred ca ai dreptate > noi ar trebui sa ne numim biserica adventista de SAPTE zile ! oricum e o parafrazare , noi ca si crestini ,membrii ai acestei biserici ar trebui sa fim de sapte zile, ca ,dk. numai in a 7 a zi suntem….

  Apreciază

 82. Cineva stie,ca te doare inima si totul s a intoes spre rau > Cineva stie,ca tristetea se alunga cu cantec > Cineva stie,ca esti singur , obosit,fara curaj si trist > Cineva vrea,sa L cunosti,si sa stii ,ca te iubeste > Cineva iti poarta grija,cand esti ispitit,cand lumea te ameteste si ti intuneca vederea > Cineva iti poarta de grije,cand esti cel mai slab si ai ajuns foarte departe de EL > Cineva este trist cand cazi , dar nu te pierde din vedere > Cineva asteapta venirea ta si te scapa din intunericul noptii > Cineva si atunci te iubeste cand esti slab , si atunci cand esti tare > Cineva asteapta sa ti ajute , EL te vede si in multime > NEVOIA PRIETENIEI LUI este foarte SFANTA ! > NEVOIA GRIJII LUI , este foarte ADEVARATA ! NUMELE LUI ? noi spunem ISUS > POPORUL LUI ? cu siguranta esti ,,tu” si ,,eu” , suntem noi !

  Apreciază

 83. mi am format un obicei , si , parca va simt mai aproape de inima mea si toti de ISUS , si va doresc un Sabat plin de binecuvantari ceresti , atat voua celor de mai sus cat si pretioaselor voastre familii > binecuvantarea Domnului sa fie peste voi – fiti binecuvantaati in NUMELE LUI ! cu pretuire ptr.toti acelasi Ninel M.

  Apreciază

 84. Dumnezeu iubeste si pe adventisti! Mantuitorul a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut. Recomand tuturor adventistilor, ascultati 58 minute o predica a unui om care are experienta intoarcerii la Dumnezeu: http://www.youtube.com/watch?v=CY2mk2Swop8

  Apreciază

 85. Fratilor, ascultati-ma!!!
  Sunt om trecut de 65 ani,tata a 7 copii,si bunic de aproape 10 nepoti.
  Daca privim in „Istorie”,vedem cum cei mai mari barbati au fost inselati de „pofta sexului” si au cazut.(patriarhul Avraam,marii preoti Hofni si Fineas, imparatul David,fiii lui,Amnon,Absalom,Solomon…). Nenorocire mare cand cada un barbat(desi nu cade singur,ci si femeia).Dar si mai mare nenorocire,dupa ce omul cade,urmeaza imediat a doua cadere care este si mai mare.
  Vedem in „Istorie” cum:
  1) Omul pierde prilejul mantuirii prin ne-pocainta si intoarcere la Dumnezeu!
  2) diavolul niciodata nu pierde prilejul sa insele pe om ca sa-l piarda!
  3) Dumnezeu da prilejul omului,pana in ziua mortii,sa se pocaiasca,de pacatul lui si sa se intoarca la Dumnezeu,ca sa-l ierte.
  Pe omul acesta nu-l cunosc,nu merg cu el la aceeasi biserica,dar sunt incredintat; daca omul acesta isi recunoaste vina inaintea lui Dumnezeu, daca are prieteni buni langa el, vor plange impreuna cu el. Acesti oameni trebuie sa-i arate singura scapare desi nu este deloc usor.
  1) Recunoasterea pacatului inaintea oamenilor si a lui Dumnezeu.
  2) Pocainta adanca cum vedem la imparatul David.
  3) Intoarcerea la Dumnezeu.
  4) Intoarcerea la sotia lui,cu care a facut legamant si are 3 copii.
  5) Renuntarea la indeletnicirile care le-a avut in Biserica,la televizor,cel putin 25 de ani pana va veni generatia care nu-l cunoaste. Apoi el va putea fi de mare folos in slujba lui Dumnezeu,ca batran,explicand tinerilor pericolul sexului…..Cu toata dragostea Calin.

  Apreciază

 86. In trenul cu care calatoream era mare aglomeratie. Coridorul vagonului era ticsit de oameni si bagaje. O fetita incerca sa-si faca loc spre usa. Mi se parea o incercare aproape zadarnica.
  – Vrei sa cobori si tu? o intreba cineva.
  – Nu, eu cobor la urmatoarea statie.
  – Ai fost in vizita la bunici?
  – Nu. L-am vizitat pe tata, pe primul meu tata, si acum ma intorc la mama si la al doilea tata, zise fetita cu o umbra de durere in glas.
  Sinceritatea si sensibilitatea acestei fetite mi-au dat de gandit. Divortul inseamna intotdeauna distrugerea unei familii. Copiii sufera prin pierderea tatalui sau a mamei si adesea a mediului cunoscut de ei. Pentru copii, ranile se aduna cat un munte, insotite adesea de amaraciune si disperare. Va reusi oare fetita din tren – si ca ea muuulti alti copii – sa se strecoare prin viata fara sprijinul unui adevarat camin?
  Regele englez, George al V-lea, spunea: „Temeliile gloriei nationale se pun in caminele oamenilor si raman nezdruncinate atata vreme cat viata de familie este puternica si curata.”
  Sa luam seama la marele pericol al divortului!
  Dumnezeu spune prin gura profetului Maleahi 2.16: „Caci urasc despartirea in casatorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel…”

  Apreciază

 87. O intamplare incredibila!!!
  Dar C.D.impreuna cu sotia lui au adus pe lume 3 copii…..
  Click:

  Apreciază

 88. Nimicitorul , diavolul isi face LUCRAREA lui cu SUCCES tocmai printre cei ALESI deoarece STIE ca mai are PUTINA VREME Si pentru slabiciunea lui Cornel D a murit Isus Mult va depinde de decizia nevoii lui de a fi iertat sau nu Domnul NU OBOSESTE IERTIND dar NU va lasa NEPEDEPSIT pe cel care a PACATUIT Pedeapsa cand omul pacatuieste din stiinta si’o ia inca pe acest pamint IERTAREA vine tot dela ISUS daca Cornel va sti sa se INCREADA pe DEPLIN in Dumnezeu daca tinjeste cu adevarat dupa EL dupa FAGADUINTELE Lui Biserica trebuie sa fie TARE prin staruinta in RUGACIUNI astazi mai mult ca oricind RUGATI-VA unii pentru altii si IUBITI-VA cu aceeasi DRAGOSTE DESAVIRSITA cu care Domnul Isus ne IUBESTE IMENS pe TOTI

  Apreciază

 89. Prea multa otrava de moarte pe limbile noastre vezi iacov 3; 8 prea mult judecati pe frati oare nu ne-a lasat Dumnezeu invatatura dupa cum putem identifica pastorii cei buni ? Sta scris in evrei 13 ; 17 ziua in care-i vom auzi ” suspinand” pentru oile lor aceia sunt cu adevarat ucenici ai lui Dzeu Lasati pe El sa lucreze noua pana la revenirea Sa nu ne ramine decat sa cautam pacea , sfi.tirea fara de care nimeni nu va vedea pe Dzeu asa sa ne ajute pe toti amin !

  Apreciază

 90. Incriminat este numai Cornel, dar sotia lui nu are nici o vina ? eu stiu ca femeia inteleapta isi zideste casa…etc, crede aceasta sotie ca numai ea a suferit? multe femei crestine au suferit in fel si chip dar prin credinta si indelunga rabdare si-au pastrat casnicia. Este mai bine pt. ea acum ? cand era dna. Darvasan era cineva, acum este doar o divortata care va ramane asa mereu. (Vorbesc din experienta a 42 ani de casnicie) . Oare in biserica din care face parte nu a fost nici o sora inselata de sotul ei si care putea sa o sfatuiasa pe dna. Darvasan sa mai indure si ea putina vreme de dragul Domnului ISUS, de dragul copiilor si chiar al sotului ei Cornel ?
  Ma rog bunului Dumnezeu pentru aceasta familie scumpa sufletului meu sa se impace si cred lucrul acesta. Iubesc familia Darvasan ca un intreg nu ca o persoana. Cu dargostea Domnului Hristos , astept vesti bune de la aceasta familie. Maria din Craiova

  Apreciază

 91. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul comu… […]

  Apreciază

 92. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul comu… […]

  Apreciază

 93. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul comu… […]

  Apreciază

 94. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul comunității Excelsis din data de 11 mai 2013 […]

  Apreciază

 95. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 96. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 97. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 98. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 99. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 100. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 101. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 102. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 103. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 104. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 105. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 106. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 107. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 108. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 109. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 110. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 111. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 112. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 113. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 114. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

 115. […] Informații privind anunțul lui Cornel Dărvășan și desfășurarea evenimentelor în cadrul com… […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 1,151 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: