Fotografii înmormântare pastor Leric Ioan


Duminică, 15 ianuarie 2016, la Cimitirul Bellu Evanghelic din București a avut loc serviciul de înmormântare a pastorului Leric Ioan.

Vezi o biografie a acestuia AICI.

Am participat la serviciul de înmormântare și am realizat câteva fotografii pe care le-am încărcat pe pagina de Facebook Istorie Evanghelică.

Image may contain: 2 people, people standing, tree, crowd and outdoor

*

Image may contain: people standing and flower

*

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and outdoor

*

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing, crowd, tree and outdoor

*

Image may contain: 2 people, tree, crowd, sky and outdoor

*

Image may contain: 2 people, outdoor

*

Image may contain: 7 people, people standing, tree, crowd and outdoor

*

Image may contain: 6 people, crowd and outdoor

*

Image may contain: 5 people, outdoor

*

Image may contain: 3 people, people standing and text

*

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

*

Image may contain: 8 people

*

Image may contain: 1 person, standing, hat and outdoor

*

Image may contain: 5 people, tree, crowd and outdoor

2 răspunsuri

 1. S-au spus prea putine lucruri despre despre un asa mare OM!De aceea as vrea sa scriu si eu cate ceva despre pastorul Leric.Cand a venit ultima data in partile Bihorului,tatal nostru ne-a zis;”mai baieti.vedeti voi pe omul asta?uitati-va bine la el si ascultati-l pt ca nu de multe ori in viata intalnesti un astfel de om”! El e pastorul care a avut curajul sa incalce directivele regimului si a botezat in 2 ani aprox 300 de pers. dubland nr. membrilor bisericii din Tulca BH.fiind la acea vreme cea m mare bis baptista din tara.Facea vizite pastorale acasa,mergand prin gradini nu pe usa din strada si zicea dansul cu umoru-i specific;”toti cainii ne cunosteau”.Cand era sapatul porumbului,intreba pe enoriasi;”unde sapati maine?la ce ora mncati de amiaza?” si la ora si locul stabilite el lua acordeonul in spinare se urca pe bicicleta si mergea la enoriasi se rugau,cantau 2 ,3cantari mancau si se desparteau fiecare la ale lui.Cand a fost ultima data in BH ne-am dus dupa dansul prin toate bis. prin care a predicat.Cand predica te facea sa plangi si sa razi dar cand termina te aducea la punctul unde trebuia sa iei o decizie.{La o inmormantare a predicat cu o paine mica in mana plimbandu-se printre oameni si vorbind dsp.”PAINEA VIETII”}Predica simplu pe intelesul tuturor dar nu puteai uita predica lui multa vreme.Dupa ce predica nu se grabea sa plece,statea pana ultimul lamurind fel de fel de lucruri cu cei interesati.Cand a fost atunci la noi l-a luat pe tata si impreuna au parcurs o strada intreaga intrand in fiecare casa vorbind oamenilor dsp Dumnezeu si invitandu-i la biserica.Noi zicem ca pleaca OMUL care duce cu el in mormant{poate}secretul cresterii numerice si calitative a unei biserici. Oare i-a preluat cineva „stilul”?Oare i-a „furat” cineva mesaeria? Oare a avut cineva „urechi de auzit?”Oare l-a intrebat cineva:”cum ai reusit pastore o asemenea performanta?”A fost o onoare pt mine si cativa din fratii mei sa te insotim pe ultimul drum frte Leric si vrem sa iti multumim pt tot ce ne-ai invatat dar in mod special multumim ca am vazut in tine ce inseamna un adevarat duhovnic ce inseamna un adevarat pastor! Vei ramane vesnic in amintirea noastra! LA REVEDERE PASTORE,LA REVEDERE! „IN ASTEPTARI TOT CAUTAND,SI-N RUGI SPUNANDU-SI DORUL,CU OILE PIERDUTE-N GAND,A ADORMIT P A S T O R U L!Cu deosebit respect fam Iagher Tinca BH.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Foarte impresionantă și interesantă mărturia dvs. Mulțumesc că ne-ați impartasit-o.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: