Central European University (CEU) Burse de studii pentru programele de masterat şi doctorat pentru anul universitar 2013–2014


Ce oferă: Burse de studii pentru programele de masterat şi doctorat pentru anul universitar 2013–2014 pentru studenţii aflaţi în ultimul an de studiu sau absolvenţii care au obţinut diploma de licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior acreditate. Cursurile, cu predare în limba engleză, se vor ţine la sediul universităţii din Budapesta.

Domenii de interes: economie (MA, PhD), politici şi ştiinţele mediului (MS, PhD), studii de gen (MA, PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relaţii internaţionale şi studii europene (MA, PhD), studii juridice (LLM, MA, SJD), matematică (MS, PhD), studii medievale (MA, PhD), naţionalism (MA), filosofie (MA, PhD), ştiinţe politice (MA, PhD), sociologie şi antropologie socială (MA, PhD), științe cognitive (PhD).

Înscrierea se va face online prin adresa http://www.ceu.hu/admissions/apply până la data de 24 ianuarie 2013. Dosarul de înscriere va fi de asemenea completat online şi va cuprinde:

 • formularul de înscriere disponibil pe pagina web a CEU:https://apply.embark.com/Grad/CEU/68/
 • două scrisori de recomandare pentru programele de masterat şi trei scrisori de recomandare pentru programele de doctorat în limbă engleză, trimise de preferință electronic (via Embark) sau prin poștă nu mai târziu de 24 ianuarie 2013 data primirii;
 • curriculum vitae şi lista lucrărilor publicate (dacă este cazul);
 • versiunea electronică (scanată) a diplomei de licenţă sau a adeverinţei de student pentru cei în ultimul an de studii

  Biblioteca CEU. Foto: personal.ceu.hu/students

  (în limba engleză);*

 • versiunea electronică (scanată) a foii matricole/Supliment la Diplomă în limba engleză);*
 • un eseu/plan de cercetare, alte cerințe departamentale pecifice fiecărui departament – informaţii disponibile la adresa: http://www.ceu.hu/academics/schools-departments.
 • Taxa de înscriere cu valoare de 40 USD pentru fiecare persoană, se achită prin card bancar sau cec electronic înaintea trimiterii aplicației.
 • Certificat de limbă engleză agreat de CEU. În cazul în care candidatul nu întrunește condițiile minime privind scorile obținute la testele agreate, va susține un test de tip TOEFL organizat de CEU.

*Copiile după diplomă şi foaia matricolă trebuie traduse în limba engleză de către un traducător autorizat.

Candidaţii care vor trece de etapa de preselecţie şi nu au un certificat de limba engleză agreat de CEU (http://www.ceu.hu/admissions/requirements#language) vor susţine un test de tip TOEFL organizat de către CRDE Cluj şi Centrul Educaţia 2000+ Bucureşti în martie 2013.

În aceași dată se va organiza și testul de Writing Ability pentru candidații la MA în stiințe politice.

În data de 16 februarie 2013 se organizează teste departamentale pentru următoarele departamente: economie, studii juridice, matematică și studii medievale.

CEU oferă de asemenea posibilităţi de studiu şi în cadrul CEU Business School. Detalii puteţi obţine la adresa business.ceu.hu.

Informaţii suplimentare se pot obţine:

 • de pe pagina de web a CEU: www.ceu.hu, pagina de web a CRDE: www.edrc.ro;
 • prin e-mail de la adresa zskovacs@edrc.ro (Zsuzsanna Kovács), mcaluser@edrc.ro (Monica Călușer);
 • de la sediul CRDE din Cluj (str. Ţebei nr. 21, tel. 0264-420490), program de relaţii cu publicul: luni-joi: 10.00-14.00.

CRDE organizează prezentări despre bursele CEU în următoarele oraşe:

Cluj  -9 ianuarie 2013, ora 15.00
Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (CRDE), corp C, str. Ţebei nr. 21

Sursa: www.granturi.ro.

Ca unul care am fost la CEU, am beneficiat de resursele lor și m-aș întoarce cu drag în capitala Ungariei, recomand tuturor celor interesați să aplice pentru o astfel de bursă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: