Iosif Ton – 32. Stadiile uceniciei (2)


Înainte de a trece la concluzii mai generale din modul în care procedează Domnul Isus cu ucenicii Săi, apropiem acum reflectorul și ne uităm mai atent la câteva faze speciale din viața lui Petru.

Trecuseră mai bine de trei ani de când Petru era în școala lui Isus. Învățătorul îi duce pe ucenicii Săi  la o retragere în sudul Libanului, într-o mică stațiune numită Cezarea lui Filip. Acolo, în liniștea și grandoarea Munților Liban, Domnul Isus i-a întrebat pe ucenici ce zice lumea despre El și apoi i-a întrebat direct: ”Cine ziceți voi că sunt Eu?”  Petru a dat năvală cu răspunsul: ”Tu ești Mesia (grecește ”Cristos”), Fiul Dumnezeului celui viu”. Domnul Isus l-a asigurat că această cunoaștere i-a venit prin revelație directă de la Dumnezeu și l-a asigurat că va fi o piatră de temelie  pe care El Își va zidi Biserica (Matei 16: 18 ).

La acest punct urmează cel mai mare șoc pe care l-au trăit ucenicii în școala lui Isus. Ca să-l înțelegeți, țineți cont că ei toți înțelegeau că Mesia va fi cel care va zdrobi pe romani, se va instala ca Rege la Ierusalim și va instaura o Împărăție mondială a lui Israel. Dar iată că Învățătorul îi anunță că vor pleca de aici la Ierusalim și acolo va fi arestat, va fi bătut și batjocorit, iar apoi răstignit, dar că a treia zi va învia. O asemenea veste contrazicea tot ce credeau și așteptau ucenicii. Trebuie să mai știm că apăruseră, cu câteva zeci de ani înainte, câțiva care au pretins că sunt Mesia, au adunat armată de eliberare , dar au fost prinși repede de romani și au fost pedepsiți cu răstignirea, care era pedeapsa pentru răscoală împotriva dominației romane. Concluzia era evidentă: Un Mesia răstignit de romani era un fals Mesia, un impostor. Și așa suna pentru ei vestea că Isus urma să fie răstignit de romani! De aceea Petru este îngrozit și exclamă: ”Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ți Se întâmple așa ceva!” (Mat. 16:22).

Citeste mai departe…

Articole similare

Pagina Cazul Iosif Țon –Străjerii

Cazul Iosif Țon- listă articole pe Istorie evanghelică.

Cele 25 de mesaje ale pastorului Iosif Țon apărute după asocierea sa cu Mișcarea Străjerilor, prin intermediul cărora își prezintă teologia, se regăsesc listate cronologic aici

Mesaje ale pastorului Iosif Ton in care scrie despre ceea ce crede si gandeste (1) Mesajele 1-25

Iosif Ton – 26. Isus din Nazaret si Duhul Sfant

Iosif Ton – 27. Cu Domnul Isus in Sfanta Sfintelor (1)

Iosif Ton – 28. Cu Domnul Isus in Sfanta Sfintelor (2)

Iosif Ton – 29. Cum ramanem in El

Iosif Ton – 30. Teodorescu Ionel

Iosif Ton – 31. Stadiile uceniciei (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: