Google lanseaza un serviciu de management al reputatiei online


Utilizatorii isi vor putea controla mai simplu reputatia pe internet multumita unui nou serviciu oferit de Google. Functia „Me on the web” (Eu pe Internet) este integrata in profilul Google al fiecarui utilizator si permite setarea de alerte atunci cand un set de cuvinte cheie, cum ar fi numele sau adresa de email, sunt postate undeva pe internet.

Noul serviciu este disponibil tuturor celor care folosesc un cont Google la adresa www.google.com/dashboard și permite stabilirea mai multor termeni care sunt căutați periodic, iar când unul dintre ei este găsit, utilizatorul este avertizat printr-un email. Implicit, motorul de căutare oferă avertizări atunci când numele sau adresa de mail a utilizatorului sunt menționate pe o pagină de internet.

Conform unuia dintre blogurile oficiale ale Google, serviciul a fost lansat pentru că “reputația unui utilizator nu este afectată doar de lucrurile pe care acesta le pune pe internet, ci și de lucrurile postate de alții, fie că este vorba de o mențiune pe un blog, o etichetă adăugată unei fotografii sau un răspuns la un mesaj de status public”. Me on the Web oferă utilizatorilor și sfaturi privind înlăturarea conținutului nedorit de pe alte pagini. Noul serviciu vine la scurt timp după ce Google a criticat rețeaua de socializare Facebook pentru invadarea intimității utilizatorilor și oferirea de măsuri insuficiente de protecție a datelor personale.

http://www.stylereport.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: