Președinți americani asasinați


Deși Statele Unite ale Americii (SUA) este o țară relativ tânără, a cărei independență datează din secolul XVIII, aceasta s-a confruntat cu tentative de asasinat și asasinate la cel mai înalt nivel. Astfel, de-a lungul timpului au fost asasinați patru președinți americani, fapt care arată nu numai beneficiile acestei poziții, ci și riscurile ei.

1. Abraham Lincoln (1865)

A fost cel de-al 16 presedinte al Statelor Unite (1861-1865), fiind asasinat la data de 15 aprilie 1865 la Petersen House, Washington, D.C.

Abraham Lincoln (wikipedia.org)

2. James Garfield (1881)

În anul în care România devenea regat peste ocean era asasinat cel de-al 20 președinte american, James A Garfield (4 martie – 19 septembrie 1881). Acesta a fost împușcat în iulie 1881 în the Baltimore and Potomac Railroad Station in Washington D.C. Spre deosebire de Lincoln acesta a murit datorită infecților apărute în urma împușcăturii care nu au fost trate corespunzător de către medici.

James Garfield (wikipedia.org)

3. William McKinley (1901)

A fost cel de-al 25 președinte al Statelor Unite, exercitând această funcție între anii 1897-1901. A fost împușcat de două ori în abdomen pe data de 6 septembrie 1901 la Buffalo, New York. A murit pe 14 septembrie 1901.

William McKinley (wikipedia.org)

4. John F. Kennedy (1963)

A fost cel de-al 35 președinte al Statelor Unite (1961-1963) fiind asasinat la Dallas, Texas în noiembrie 1963 la vârsta de 46 de ani. Asasinarea președintelui Kennedy este în continuare un mister pentru că nu se cunoaște cu exactitate cine a tras, câți asasini au fost și ordinul cui l-a/ l-au executat. Interesant că președintele anterior care a fost asasinat, mai exact a murit în urma complicațiilor apărute în urma împușcăturilor, a fost cel de-al 25 președinte, iar Kennedy cel de-al 35.

John F. Kennedy (wikipedia.org)

Dintre cei patru președinți ameticani asasinați, doi au fost asasinați în secolul XIX și doi în secolul XX.

Am scris aceste informații pentru a cunoaște trecutul cu speranța că astfel de lucruri nu se vor mai repeta.

57 răspunsuri

 1. Reagan a fost doar ranit la cap… dar daca era la inceptul sec XX era mort. La ora actuala, presedintii ajung repede la spital si se intervine rapid. Desigur, Reagan n-a murit. … Cineva din anturaj a saritt pe presedinte.,,, care nu0si dadu-se seama ca fusese impuscat. Asistentul a urlat la sofer: ‘inapoi la Casa Alba…. ba, nu, repede la primul spital”… Aceasta schimbare i-a schimbat viata. Iar acum masurile de protecctie sunt ridicole. … n-ai cum sa-i omori,… nu ca mi-as dori, Doamne fereste.

  Apreciază

 2. […] Despre James Garfield am scris în cadrul articolului Președinți americani asasinați […]

  Apreciază

 3. […] informații despre Biblia editată de Patriarhul Justinian Marina în 1968Președinți americani asasinațiCuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi – 31 martie 2023Absolvenții Institutului Teologic Baptist […]

  Apreciază

 4. […] (27.05.2023)Noul Comitet Executiv al Uniunii Creștine Baptiste din RomâniaCe este cesaționismul?Președinți americani asasinațiSitemapsMesajul pastorului Sorin Bădrăgan după alegerea sa în funcția de președinte al […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: