62% dintre americani spun: casatoria este definita doar ca uniune intre bărbat si femeie, nimic mai mult


casatoria - uniunea intre barbat si femeie - spun americanii in sondaj 2011

Rezultatele unui sondaj recent, publicate în urmă cu câteva zile, probabil cel mai extins sondaj american de cercetare de acest gen, arată că 62% dintre americani cred că nu se poate vorbi despre căsătorie decât ca fiind „definită drept uniune între un bărbat şi o femeie”. 53% dintre americani sunt în mod ferm de acord cu acest lucru.

Studiul ştiinţific, sponsorizat de catre Fundaţia de Apărare a Căsătoriei şi completat de Opiniile de Strategie Publică 16-19 mai 2011, este parte a unei analize cuprinzătoare a atitudinii americanilor faţă de căsătorie.

„Americanii recunosc că, prin căsătorie, se va asigura o bază solidă pentru o societate prosperă”. „Uniunea dintre soț şi soție este în beneficiul societăţii – în special al copiilor – într-un mod unic, neputând fi înlocuită de nicio altă relaţie de-a lungul istoriei, de diverse culturi sau credințe, recunoscându-se acest ideal universal definit ca fiind cea mai bună cale de a promova familii sănătoase, naturale, spre binele generațiilor viitoare”, conform declaraţiilor unui specialist implicat în acest studiu.

„Aceste cifre nu sunt surprinzătoare”, a declarat directorul sondajului, Gin Olm. „Mai mult de 63 de milioane de americani, din 31 de state, au votat amendamentele constitutionale privind mariajul. 40 de milioane de americani – 63% din totalul alegătorilor – au votat în favoarea căsătoriei, ca uniune între un bărbat şi o femeie”.

„Americanii afirmă cu fermitate uniunea pe tot parcursul vieţii, credincioasă, între un bărbat şi o femeie, ca piatra de temelie fundamentală a civilizației”.

http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: