Poze postate pe Facebook doar cu aprobare


Foto: Adevărul

Cu ajutorul noilor setări, utilizatorii Facebook pot evita momente penibile

Noile setări de securitate le permit utilizatorilor Facebook să selecteze imaginile în care apar, înainte ca acestea să fie postate. Oficialii Facebook vor să elimine neplăcerea pozelor postate fără acordul protagoniştilor. Utilizatorii vor putea bloca publicarea unor fotografii nedorite.

Reprezentanţii reţelei de socializare au prezentat deja o setare de securitate nouă, care le permite utilizatorilor să selecteze pozele postate la profilul lor, astfel încât surprizele neplăcute să fie eliminate. Opţiunea le va oferi celor care au cont pe Facebook un control mai mare asupra imaginilor postate în care apar şi, astfel, poate împiedica apariţia unor situaţii nedorite: partenerii sau angajatorii nu vor mai găsi pe internet fotografii incriminatoare sau umilitoare.

În plus, setările, disponibile din această lună, împiedică apariţia acelor poze nedorite făcute în glumă, în nopţile de beţie. Până acum, o poză în care utilizatorul era identificat („tăguit”) apărea instantaneu la profilul acestuia şi rămânea acolo până când el ajungea la un calculator şi putea să o şteargă. Specialiştii în securitate pentru calculatoare şi utilizatorii îi sfătuiesc pe toţi cei care folosesc Facebook să activeze noua setare. „Există o nouă opţiune pe care chiar trebuie să v-o activaţi imediat ce va deveni disponibilă: profile review (revizuirea profilului, trad.)”, scrie Jason Sattler de la F-Secure, o companie de software, antivirus şi securitate pentru calculatoare, pe blogul AllFacebook.com. „Această opţiune este importantă pentru că îţi oferă control asupra profilului tău”, mai spune el.

„Dacă un potenţial angajator sau o organizaţie care te are în vedere pentru o bursă îţi vede profilul, nu vrei ca alţii să aibă posibilitatea de a posta imagini compromiţătoare direct pe pagina ta de profil”, concluzionează specialistul.

Aplicaţia permite de asemenea utilizatorilor să afle când sunt menţionaţi de alţii în postări. Opţiunea „de-tag” s-a extins, astfel încât utilizatorii pot cere eliminarea unei poze, pot reclama postări abuzive şi chiar pot bloca alţi utilizatori.

Schimbările erau de mult în plan

Reprezentanţii Facebook afirmă în anunţul făcut cu privire la îmbunătăţirile de securitate că schimbările erau de mult timp în plan. „Una dintre schimbările solicitate cel mai des a fost posibilitatea de a aproba identificarea în poze înainte ca ele să-ţi apară la profil”, au spus reprezentanţii companiei. Această nouă modalitate de securitatea este pusă în balanţă cu nişte opţiuni mai puţin restrictive, care ar permite utilizatorilor să identifice („tăguiască”) pe oricine în postările lor, chiar dacă sunt sau nu prieteni cu acea persoana. Facebook afirmă că utilizatorii vor primi mesaje de averizare înainte ca pozele să fie postate, dacă au fost „tăguiţi” de cineva străin. O altă aplicaţie va permite celor care au cont să vadă dacă profilurile lor au fost vizualizate de anumite persoane.

Ghidul utilizatorului privind schimbările de securitate poate fi găsit online, la adresa http://www.allfacebook.com/facebook-profile-review-2011-09.

„Una dintre schimbările solicitate cel mai des a fost posibilitatea de a aproba identificarea în poze înainte ca ele să-ţi apară la profil.”

oficial Facebook

http://www.adevarul.ro via http://romaniaevanghelica.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: