Meditatia zilei – 11 octombrie 2011 FII PLIN DE PASIUNE


„Am zidit zidul” (Neemia 4:6) 

Neemia a reclădit zidurile Ierusalimului în mai puţin de două luni. Cum a reuşit? Prin pasiune! A renunţat la o slujbă bună şi a lucrat plin de pasiune. „Am zidit zidul… şi poporul lucra cu inimă” (Neemia 4:6). Dar mai întâi citim: „Ei mi-au răspuns:”… zidurile Ierusalimului sunt dărâmate, şi porţile sunt arse de foc.” Când am auzit aceste lucruri, am şezut jos şi am plâns” (Neemia 1:3-4). Să remarcăm:

1) Pasiunea este primul pas spre a realiza ceva. Dorinţa ta, nu coeficientul de inteligenţă sau ADN-ul tău, îţi hotărăşte destinul. Cu cât îţi doreşti mai mult, cu atât mai mare este potenţialul tău.

2) Pasiunea va mări puterea voinţei. Doar când îţi doreşti ceva suficient de mult vei plăti preţul pentru a-l avea. Dumnezeu dispreţuieşte atitudinea lipsită de entuziasm: „O, dacă ai fi rece sau în clocot!” (Apocalipsa 3:15). O persoană nehotărâtă nu ajunge nicăieri, „este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale” (Iacov 1:8).

3) Pasiunea te va schimba. Când dorinţele tale sunt în armonie cu voinţa lui Dumnezeu şi le urmezi cu pasiune, vei deveni o persoană mai eficientă.

4) Pasiunea va face ca imposibilul să devină posibil. Fereşte-te de „experţi”. Uneori ceea ce ei prezintă drept înţelepciune este doar o orbire. În 1895, Lord Kelvin, preşedintele Societăţii Regale din Anglia, a spus: „Maşinile zburătoare mai grele ca aerul nu sunt posibile”. În 1905, preşedin­tele Graver Cleveland a spus: „Femeile sensibile şi responsabile nu îşi doresc să voteze”. În 1923 câştigătorul premiului Nobel pentru fizică, Robert Millikan a spus: „Nu există nici o probabilitate ca omul să poată desface atomul”. Domnul Isus a spus: „toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu” (Marcu 10:27). Când devii plin de pasiune pentru scopurile lui Dumnezeu, El îţi va arăta ce este posibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: