Meditatia zilei – 25 DECEMBRIE 2011 O ISTORISIRE NEMAIPOMENITĂ. NU-I ASA?


 „l-au adus daruri” (Matei 2:11) –

Din povestirea de la Naşterea Domnului aflăm că:

1) Dumnezeu va folosi oameni pe care nu-i cunoşti pentru a te binecuvânta. Magii nu erau nişte iudei sau creştini devotaţi, ci nişte privitori în stele persani. Nu fii selectiv! Deschide-ţi inima şi-L vei vedea venind şi apropiindu-se de tine prin cei mai interesanţi oameni.

2) Dumnezeu se va îngriji de ziua de mâine, Iosif şi Maria au fost nevoiţi să plece de acasă şi să meargă în Egipt. Din ce aveau să trăiască? Aur, smirnă şi tămâie; daruri pe care numai cei bogaţi le pot face. Când eşti în voia lui Dumnezeu, El se va îngriji de tine. O poate face prin locul tău de muncă sau prin generozitatea altora, dar o va face. Nu trebuie să stai treaz toată noaptea şi să te îngrijorezi despre cum o vei scoate la capăt. Psalmistul a spus: „Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea” (Psalmul 37:25).

3) Dumnezeu nu va ţine seama de sistem şi îţi va da ajutorul de care ai nevoie. „Steaua pe care o văzuseră în răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul”. În istoria sistemului solar nu a mai existat ceva asemănător. Dumnezeu a mutat o stea aşa cum noi mutăm un pion pe tabla de şah, şi aceasta pentru că El „face toate după sfa­tul voiei Sale” (Efeseni 1:11). Textul spune aşa: „Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pământ, şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile, şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă”. O istorisire nemaipomenită, nu-i aşa?

www.misiune.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: