Meditatia zilei – 5 ianuarie 2012 CUM SĂ-TI ÎMBUNĂTĂTESTI CĂSNICIA


„Dragostea nu va pieri niciodată”

(I Corinteni 13:8)

Iată cinci idei prin care să aduci un suflu proaspăt căsniciei tale.

1. Mai întâi, reînnoieşte-ţi anga­jamentele. Frecusurile sunt normale într-o căsnicie. La ce te poţi aştepta de la doi oameni imper­fecţi? Hotărăşte-te: „îmi voi recuceri partenerul”. Începe cu un act de voinţă, nu cu un sentiment în stomac. „Da, voi face ce trebuie să fac pentru cel mai mare bine al partenerului meu”. Este greu când numai unul din parteneri îşi ia un angajament. Dar când o faci, ajungi din nou pe calea Domnului, iar El este liber din nou să lucreze în partenerul tău. Orice căsnicie va merge când cei doi spun: ‘.’Doamne, spune-ne ce să facem”. Dumnezeu poate face o schimbare în căsnicia ta, dar este nevoie de muncă. Sentimentele vor reveni, dar sentimentele nu pot fi factorul determi­nant al deciziei tale.

2. În al doilea rând, daţi-vă întâlniri din nou. Nimănui nu-i place să fie pus în­tr-un tipar, aşa că adoptă atitudinea: „Voi continua să-l curtez şi să-l câştig din nou”.

3. În al treilea rând, renunţă la ceva pentru partenerul tău. Trimiţi un semnal bun când spui: „Da, ştiu că mi-am planificat să fac lucrul acesta, dar prefer să fiu cu tine”.

4. În al patrulea rând, ia aminte la lucrurile mărunte. Lucrurile mărunte se uită prea uşor, cum ar fi să faci complimente soţiei sau să-i cumperi o felicitare şi să-i spui „Te iubesc”. Sau surprinde-ţi soţul purtând rochia lui prefe­rată şi gătindu-i ceva special.

5. În ultimul rând, accentuează lucrurile pozitive. Oricine poate fi cri­tic. Nu mai scormoni să găseşti ceva rău pentru că, lucrurile care nu sunt perfecte la partenerul tău nu se epuizează niciodată. Încearcă să te uiţi cu băgare de seamă la lucrurile bune, spune-i ce ai descoperit şi aşteaptă să vezi ce se întâmplă!

www.misiune.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: