Meditatia zilei – 8 ianuarie 2012 CITESTE BIBLIA!


Cuvântul Tău este o lumină pe cărarea mea”
(Psalmul 119:105)

Când sunt întrebaţi: „Ce carte v-a influenţat cel mai tare viaţa?”, majoritatea oamenilor spun că Biblia. Totuşi, sub 14% dintre noi o citim în fiecare zi. Cum aşa? Iată câteva din cele mai obişnuite scuze.

1) „Nu am timp”. Chiar aşa? Multe din cărţile Bibliei pot fi citite între 10 şi 45 de minute, altele în mai puţin de 20 de minute. Dacă citeşti un capitol pe zi din cartea Proverbe o poţi termina în-tr-o lună, iar epistola lui Iacov în 5 zile.

2) „Nu ştiu de unde să încep”. Dacă ţi se pare copleşitor să începi cu Geneza şi să citeşti treptat, împarte-o în porţiuni mici. Alege o evanghelie şi citeşte viaţa lui Hristos. Dar trebuie să începi!

3) „Nu este interesantă”. Îţi plac povestirile de dragoste? Citeşte cartea Rut. Cauţi aventură? Încearcă Judecători sau Faptele Apostolilor. Îţi place poezia? Citeşte Cântarea Cântărilor a lui Solomon. De la istorie la cum să facem asta…, totul este în Scriptură.

4) „Nu e suficient că merg în fiecare săptămână la biserică?” Billy Graham spune: „Biblia este harta rutieră a vieţii, iar când pastorul accentuează care este cea mai bună cale pe care să o alegi, înveţi că navighezi prin întorsăturile şi încurcăturile vieţii”.

5) „Mă face să mă simt stingherit”. Când nu ştii ce spune de fapt Cuvântul lui Dumnezeu, este uşor să-l identifici cu expe­rienţe negative şi cu ipocrizia pe care ai observat-o, şi apoi să arunci totul deoparte. Fără îndoială, Biblia te confruntă cu adevăruri grele: „Cuvântul lui Dumnezeu … judecă simţirile şi gândurile inimii” (Evrei 4:12). Îţi face o cercetare pe de-a-ntregul. Dar vei descoperi cine eşti, ce eşti chemat să faci şi primeşti putere pentru aceasta!

www.misiune.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: