Povestea Beatricei Gavril Puiu, campioană la heptatlon, mamă, soţie şi baptistă


Beatrice Gavril Puiu (28 de ani), campioană la heptatlon, baptistă, soţie şi mamă a doi copii, este modelul perfect al femeii eroine. Visul ei cel mare este de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), de unde promite să vină acasă cu o medalie. Beatrice Gavril Puiu este un nume de referinţă în atletismul românesc, nu neapărat prin prisma performanţelor pe care le-a obţinut până acum, cât datorită sportului la care concurează. Atleta de 28 de ani este heptatlonistă, fiind printre puţinele femei din România care practică acest sport. Totul a început la Sibiu, când ea era în clasa a V-a, sub îndrumarea antrenorului Liviu Maier. Deşi este un sport suprasolicitant, Beatrice a rămas consecventă ideii de a deveni prima heptatlonistă din România care câştigă o medalie olimpică. Acesta este, de altfel, visul care o animă în fiecare zi şi o ajută să depăşească orice obstacol ivit în carieră.  (…)

Beatrice nu s-a abătut nicio clipă din drumul ei şi nu le-a dat prea mare atenţie. „Am fost învăţată să răspund la răutăţi cu zâmbet şi bunătate. M-a ajutat enorm educaţia creştină, baptistă, primită în familie. Unii oameni din sport mi-au spus lucruri deosebit de urâte şi neadevărate atât direct, cât şi pe la spate. Dar toate cuvintele urâte le-am oprit cu această atitudine. Pe mulţi i-a deranjat că o mamă cu doi copii poate face performanţă, încercând să-mi pună un soi de etichetă de handicapată din acest motiv.”

Beatrice se simte o femeie împlinită: are doi copii şi un soţ înţelegător, care o susţine în tot ceea ce face, însă îşi doreşte ca familia ei să fie mult mai numeroasă în viitorul apropiat. “Familia pentru mine înseamnă enorm. Am o fetiţă, Jessica, de 5 ani, şi un băiat, Raphael, de 4 ani. Cu soţul meu, Daniel, mă cunosc de 13 ani, iar de 6 ani suntem căsătoriţi. Este fanul meu numărul1, îmi dă sprijin şi siguranţă. Iar creşterea copiilor este o pasiune a mea. Sunt binecuvântată că sunt mamă, este un dar de la Dumnezeu. Îmi doresc să mai am încă patru copii.”

Ce este heptatlonul?

Heptatlonul este un concurs atletic combinat, care reuneşte şapte probe, pe durata a două zile: 100 de metri garduri, săritura în înălţime, aruncarea greutăţii, 200 de metri plat, săritura în lungime, aruncarea suliţei şi 800 de metri. Heptalonul este sport olimpic din anul 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles fiind înscris pentru prima dată în programul olimpic. La Jocurile Olimpice de la Londra (2012), 39 de atlete au participat la cursa de heptatlon, însă doar 32 au reuşit să termine întrecerile.

Articolul integral pe adevarul.ro

2 răspunsuri

  1. Unisor Cornelia | Răspunde

    Bravo, Dumnezeu sa-si ia slava din lucrarea pe care tu ai inceput-o cu pasiune!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: