Constantin Adorian (2)


În acest fragment din biografia lui Constantin Adorian sunt prezentate informații despre convertirea acestuia și începutul lucrării evanghelistice. Inițial ca și cântăreț, apoi ca persoană care împărțea pliante celor care veneau în Biserica Baptistă Germană din București. Ulterior acesta va merge la studii teologice în Germania, la Hamburg, având susținere financiară din partea Bisericii Baptiste Germane din București.

Romania Evanghelica

constantin-adorian-180

Constantin Adorian: un lider baptist român vizionar – Daniel Marius Mariș, Teodor-Ioan Colda, Carmel Print, Arad, 2015, 192 p.

“În biserica baptistă, aşa cum istoriseşte în biografia-manuscris, Constantin Adorian a fost atras de muzică. Își cumpărase un harmoniu și căuta un profesor de muzică. Otto Strobel, un baptist german, se oferă să-i dea lecții de harmoniu la orga Bisericii Baptiste Germane din București. După ce aude mesajul Evangheliei într-un mod nou, diferit de cel pe care l-a auzit de la bunicul său, în Școala Luterană sau în Liceul catolic, se convertește în biserica baptistă germană în același an 1902. “Comunitatea de credincioși a privit acest lucru ca pe un semn din partea Domnului.” În anul 1903, la Paște, Adorian primește botezul nou-testamental în aceeași biserică. Prima activitate pe care a avut-o în cadrul bisericii a fost cea de cântăreț sau corist. Apoi a început să împartă tractate clienților vorbitori de…

Vezi articolul original 124 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: