Cu tableta la biserică


Aspectele pe care Dyo le aduce în atenție prin intermediul acestui articol sunt complexe, dar de actualitate. Cu tableta la biserică încercăm să cumpărăm un moment de liniște în condițiile în care copiii deranjează serviciul religios la care uneori chiar și părinților le este greu să fie atenți. Dar articolul nu dorește să culpabilizeze, ci mai degrabă să atragă atenția asupra faptului că procedând astfel comunitatea își pierde autoritatea de disciplinare a copilului când acesta va crește mare.
În final doresc să accentuez întrebările puse de autor referitoare la rostul mersului la biserică și să căutăm a oferi un răspuns bun.

Cu drezina

By Viktor Hanacek (sursa) By Viktor Hanacek (sursa)

Copilul fără tabletă – încă de la vârste fragede – e ca o albină fără floare, ca o curte fără împrejmuire și ca un câine fără lesă. Cu tableta îl poți distra, cu tableta îl poți dresa, cu tableta îl educi practic, fără alte pedepse.

Nu mănâncă? Ia-i tableta! Nu vrea să învețe? Ia-i tableta! Nu se poartă cum vrei tu? Ia-i tableta! Pare cel mai eficace mijloc pedagogic. Atât de eficace, încât până și în biserică copilul șade cuminte cu tableta. Sau cu telefonul smart.

Am văzut că începe să devină un trend liniștirea copilului în biserică cu un „divais” electronic. Evident că primi răspunzători sunt părinții. Dar nu voi cânta în corul acuzatorilor. Mai degrabă aș vrea doar să ridic câteva întrebări.

Evident că cei care n-au copii sau au copii mari vor ridica sprânceana încruntați spre părinții care folosesc gadget-urile pentru…

Vezi articolul original 641 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: