Avortul, subiect de dezbatere în campania prezidențială din SUA dintre Hillary Clinton și Donald Trump


HotNews.ro menționează în cadrul unui articol faptul că „unul din subiectele cele mai fierbinți ale celei de-a treia dezbateri electorale dintre Hillary Clinton și Donald Trump l-a constituit tema „dreptului la avort al femeilor”

„Declarații pe tema avortului:

Clinton: Sunt pentru acest drept al femeilor. Decizia de a întrerupe o sarcină este foarte dificilă pentru o femeie. Nu cred că guvernul SUA ar trebui sa se implice și să ia aceste decizii mai degrabă personale. Este doar o treabă de sfat medical, iar statul nu trebuie sa intervină. Avortul poate fi reglementat, atâta vreme cât se ține seama de viața și sănătatea mamei. (…)

Trump: Eu susțin dreptul la viata. Dacă voi ajunge președinte, voi nominaliza la aceasta instanta un judecător „pro-viata” ( termen asemănător cu „anti-avort”).

Trump: Nu sunt de acord și mi se pare groaznic ce susține Clinton. Ea zice practic că este în regulă să smulgi fătul din pântecele mamei. Este doar o treabă de sfat medical în a interveni asupra unui făt cu doar câteva zile înainte de naștere?”

Sursa: http://www.hotnews.ro

 

3 răspunsuri

 1. Ati vazut probabil ca d-na Clinton a mentionat Romania la interzicerea avorturilor… pacat ca era o stire nou de 26 de ani.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Da, am observat acest lucru chiar din titlul articolului. Poate că era o noutate pentru echipa de campanie a d-nei Clinton.

   Apreciază

 2. Trist. Si ca sa fim sinceri catolicii au fost mai activi anti-avorturi (in protejarea vietii) decit am fost noi baptistii romani din comunism. Nu, nu ma dau in vint dupa sexologia catolica (teologia familiei) dar la capitolul avorturi am invatat de la ei. Desigur, din motive politice comunistii au interzis drastic avortul de prin ’65 (cu restrictii severe). Paradoxal era ca mediile baptize (penticostalii aveau oricum rezerve anticonceptionale) erau mai tolerante decit comunistii dar nu pueau incalca legea. Desigur, astazi exista mai multa cunostinta/educatie familiala dar nu avem o scuza nici noi pt trecut. Merita totusi sa invatam din greseli; cultura din jur ne poate influenta invatatura (chiar si teologia)…. Desi sunt categoric anti-avorturi, problema unei sarcini nedorite la baptistii romani se trata cam fubdanebtalist. Oprobiul de-a avea copii “din flori” era mare atit in societate cit si mai mult in biserica. Bietele fete –daca greseau- era… vai de capul lor. Fratii din conducere erau oameni seriosi- ii tratez cu respect- dar puneau fata intr-o situatie cvasi-imposibila…. Iata de ce si “ale noastre” recurgeau la avort cladestin cu toate riscurile medicale/legale. Ce-am fi putut face? Pacatul este pacat… dar trebuie sa oferim pacatosului sansa de-a se pocai si a-si regasi respectul in comunitate. Desigur, am cunoscut cazuri si de avort la casatoriti ce nu doreu un copil in plus… situatie care n-are nicio scuza. Iar copilul din flori? Dar mama? Potrivit doctrinei severe contra recasatoriei, mama unui copil din flori nu se putea nici macar casatori cu altineva decit tatal biologic pt ca … era “lasata de barbat” –impropriu spus. Iar tatal biologic putea fi casatorit sau sa refuze macar recunoasterea paternitatii, si mai putin o casatorie… Inca odata: sunt complet anti-avort. Sa fim insa siguri ca dam pacatosului sansa pocaintei/reabilitarii –cu consecintele de rigoare- altfel il facem pe bietul pacatos sa se adinceasca si mai mult in pacat. Desigur, astazi exista mijloace de contraceptive mai multe/accesibile si o mai mare acceptare a lor. Cu atit mai mult trebuie sa respingem avortul… chiar si in cazul unei sarcini pre sau extra maritale. Orgoliul de-a nu ne pocai ne poate duce la …avort.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: