Mediafax – Aproape jumătate dintre tinerii din SUA ar prefera să trăiască într-un stat socialist – studiu


Potrivit studiului, efectuat de Institutul de sondare a opiniilor YouGov şi de Fundaţia memorială a victimelor comunismului, cu sediul în Washington, D.C., 44% dintre tinerii americani cu vârste de până în 35 de ani ar prefera un sistem socialist, 42% unul capitalist, 7% ar vrea un sistem comunist, iar alţi 7% unul fascist.
Comparativ, la nivelul populaţiei totale din SUA, 59% dintre cetăţeni preferă un sistem capitalist, 34% ar vrea unul socialist, 4% ar vrea un sistem fascist, iar 3% unul comunist, conform sondajului realizat în intervalul 28 septembrie – 5 octombrie pe un eşantion reprezentativ de 2.300 de persoane cu vârste de peste 16 ani. (…)
La nivelul populaţiei generale, rugaţi să spună pe cine consideră „eroi” din punct de vedere personal, ai naţiunii americane sau ai ţărilor din care provin, (…) 26% dintre respondenți l-au menţionat pe fostul lider revoluţionar marxist argentinian Ernesto Che Guevara, 25% pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, 18% pe teoreticianul socialist german Karl Marx, 17% pe ideologul comunist rus Vladimir Ilici Lenin, 16% pe fostul lider revoluţionar comunist chinez Mao Zedong, 13% pe fostul lider comunist sovietic Iosif Stalin, 13% pe Kim Jong-Un, preşedintele autoritarist al Coreei de Nord, şi 12% pe Nicolas Maduro, preşedintele socialist al Venezuelei.

http://mediafax.ro/externe/aproape-jumatate-dintre-tinerii-din-sua-ar-prefera-sa-traiasca-intr-un-stat-socialist-studiu-16807653

Este interesant acest studiu pentru că relevă concepția celor care trăiesc în America despre valori, dar și despre ce a însemnat comunismul și genocidul comunist. Pot remarca în acest context că nazismul a avut parte de procesul de la Nuremberg unde au fost judecate crime împotriva umanității, dar comunismul nu a avut parte de un asemenea proces. Germania a fost condamnată pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial (1 septembrie 1939- 2 septembrie 1945), dar nu și Rusia. Să nu uităm că înainte de declanșarea războiului se semnase Pactul de Neagresiune Germano-Sovietic Ribbentrop – Molotov, semnat la 23 August 1939 cu o saptamana inainte de declanșarea războiului. De asemenea, este uitat faptul că la scurt timp de la începerea ostilităților, respectiv la 17 septembrie 1939, Uniunea Sovietică se alătură Germaniei prin atacarea  și ulterior împărțirea Poloniei. 

Să învățăm din istorie lecțiile trecutului ca să nu mai facem aceleași greșeli ale căror consecințe pot fi de asemenea foarte dureroase. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: