Întâlnirea “Desculți” ediția XV – Hickory NC, Romanian Baptist Church, 11-13 octb. 2019


Istorie contemporana -“Desculti” homecoming, editia XV. Daca putem sa parasim trecutul -si nu e cu suparare- am copiat un anunt de la Florian Guler (mentorul descultilor): Doamnelor Domnișoarelor si Domnilor.

Dragi frați si surori – s-a pornit numătoarea inversa pentru Sărbătoare.

11-13 oct 2019 la Hickory NC, Romanian Baptist Church, intalnirea “Desculți.”

Programul se desfasoara dupa ora ET USA (ora este in urma cu 7 ore decat Romania adica 12 PM Ro – 5 AM usa).

Incepem vineri la ora ET- 7 PM.

Sâmbătă de la ora ET-10 AM- 9PM vor fi 3 sesiuni la mijloc este sesiunea tinerilor ( engleză).

Duminică incepm la ET-10:00 AM (la 10:30 AM incepe transmisia in direc in Europa pe canalul CREDO-TV.

Transmiisiile vineri sambata pe Facebook si Iternet la Credo TV..

Daca este sa vorbim despre cantarea si poezia creștină – prin muzica si versuri ele trebuie sa tulbure, sa producă in cantaret ca și in ascultători, nelinisti, intrebari, căutări si doruri.

Fiecare dintre noi este un înger cu o singură aripă; așadar numai îmbrăţişându-ne unul pe celălalt vom fi in stare sa zburăm.”

“Domnul sa vegheze asupra ta si asupra mea, cand ne vom pierde unul pe altul din vedere” (Gn.31:49)

Informație primită de la Doru Radu

4 răspunsuri

 1. Multumesc frumos. Am incercat fara succes sa copiez si logo.

  Apreciază

  1. Marius Silvesan | Răspunde

   Nu i problema. Informația in sine este importantă.

   Apreciază

 2. […] Întâlnirea “Desculți” ediția XV – Hickory NC, Romanian Baptist Church, 11-13 octb. 201… […]

  Apreciază

 3. Anul acesta intilnirea a atins un maxim de 29 mii vizionari pe Credo TV; din Romania, Europa, USA. “Credo” a obsevat:” tot ce transmitem noi e regizat, pregatit. Voi sunteti ceva ce se produce in fata oamenilor, nepregatit, ceva natural, pe moment”. Geneza “desculti” e intr-o experienta din RO. As adaoga un incident de-acum 10 ani. In Alabama unde sunt multi evanghelici; cineva a dat un simplu anunt la ziar: “cine vrea sa cinte cintari comune sa vina Simbata la ora 10 la biserica X”. Au venit 3000 oameni si au cintat 8 ore cintari comune. Ce se intimpla? Citeva din sloganele “desculti” spun: “descultii sunt o experienta, nu un show”; sau “nu exista spectatori si actori ci doar participanti”. Evident, cind cineva transmite un mesaj, ceilalti asculta… dar in rest toata lumea participa. S-a ajuns in multe biserici din post-modernism la o disconectie intre cei ce conduc inchinareea si cei din sala. Fie batrinii dau cintari care nu-i implica pe “moderni” fie grupul de inchinare e atit de contemporan incit cinta de unul singur; sau sala urmareste doar pastorul si “grupul” ca pe un spectacol. Daca adaugam ca multe biserici Americane au eliminat si rugaciunea comuna si scoala biblica… a rezultat o lipsa de partasie intre ”podiu” si sala. Un pastor din Ro mi-a spus: “m-a sunat pastorul unei biserica ultramoderne si m-a rugat sa-i gasesc un grup ca sa cinte la o inmormintare. De ce? Pt ca muzica lor de inchinare e mult prea ritmata si nu merge la inmormintari, iar comunitatea lor nu stie sa cinte”. E un argument…morbid. Dar subliniaza aceeasi prapastie dintre inchinarea post-moderna si viata. Nu sunt contra muzicii cotnemporane si nici a retelelor de secularizare. “Descultii” sunt membri in biserici, integrati in lucrarea din biserica si nu au nimic impotriva ei. Miscarea “descutli” nu este o reactive impotriva nimanui ci o chemare la partasia crestina, ca experimentare in comun a relatiei cu Iisus Hristos. Bierica este si metafora un “trup”. Deci nu pot exista madulare fragmentate si in final amputate. Modernismul a creat individualismul, iar PoMo a creat izolarea virtuala, adica separati desi visual impreuna. “Domnul vine in mijlocul cintarii de lauda “ este un alt motto de la “desculti” care se vrea o “sarbatoare in cinstea Domnului”. “Descultii sunt creatori de comunitate” dr. Sorin Sabou. “Desculti inseamna sa cintam si sa ne inchinam fara masca si fara inhibitie”- dr. Puiu Caciora. ://www.facebook.com/credotv/videos/2436999686512118/UzpfSTUyNjc3ODAyNzM1MDkyNjoyOTQyNTI3ODI1Nzc1OTIy/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: