Biruitor sau biruit ?


Ioan 16:33 “ … În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.”

Sfînta Scriptură ne prezintă pe paginile ei o serie întreagă de exemple de oameni care au gustat din paharul amar al înfrîngerilor de tot felul în viața lor, și în același timp o altă serie de oameni care au jubilat şi au înălţat paharul izbăvirilor şi al victoriilor asupra problemelor vieţii. Trăim şi noi în aceeași lume. După mii şi mii de ani, experimentăm acelaşi fel de probleme, ba poate unele şi mai groaznice… Nici un om, credincios sau necredincios, nu doreşte experienţa „biruitului”, a „celui ce plăteşte bir”, şi nici „să dea bir cu fugiţii”, ci bineînţeles, toţi ne dorim victoria, biruinţa, bucuria adusă de slobozenia adevărului. „…veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi” (Ioan 8:32). Întrebarea care se ridică este următoarea: suntem gata „să facem faţă”, adică să biruim problemele cu care ne confruntăm, sau facem „feţe, feţe”, dovedind înfrângerea noastră ?

În armată, pe vremuri, era un soldat bine instruit, care a fost supus unui test din partea comandantului său, verificându-se astfel pregătirea militară a soldatului.

„Soldat … dacă vine inamicul din faţa ta, faci faţă ? Facem tovarăşul comandant ! Dar dacă vine din spatele tău, faci faţă ? Facem tovarăşul comandant ! Măi soldat, dar dacă inamicul vine şi din faţă şi din spatele tău, faci faţă? Facem feţe, feţe, tovarăşul comandant !”

Cu siguranţă, soldatul din relatarea aceasta a dorit să raporteze comandantului său că face faţă inamicului, care poate veni din orice direcţie. El era bine pregătit din punct de vedere militar, mai puţin însă din punct de vedere al limbii române. Constatăm cu durere că sunt unii creştini care sun slab pregătiţi spiritual pentru confruntarea cu inamicul sufletelor noastre, adică cu diavolul. În loc să facă „faţă”, ei fac „feţe, feţe”. Şi ce este mai dureros este faptul că omul care face „feţe, feţe”, adică omul care are mai multe feţe, este catalogat de Biblie ca fiind „făţarnic”. Făţarnicul este un învins, unul care plăteşte bir. Tu, dragul meu cititor al acestor rânduri, cum eşti, biruitor sau biruit ? Dacă vrei să fii biruitor, iată soluţia dată de Domnul Isus :

”Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămânea în voi…Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” (Ioan 15:4,5)

„Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

„ Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” (Ioan 14:27)

„Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” (Matei 5:8)

„ Fii credincios până la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii.” (Apocalipsa 2:10)

„ Iată, Eu vin curând (repede); şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” (Apocalipsa 22:12)

Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi să împlinim Scripturile spre binecuvântarea noastră şi spre slava Lui veşnică.

Pastor, Elisei Pecheanu

Un răspuns

  1. Silvesan Ioan | Răspunde

    Cu credintă şi încredre vom fi biruitori,ajutati de DUHUL SFÂNT.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: