Mesaj de Advent al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România


Prin intermediul unui mesaj semnat de către Prof. Dr. Otniel Bunaciu, președintele Cultului Creștin Baptist din România, credincioșii și bisericile membre ale Uniunii Baptiste sunt invitați să celebreze Adventul, ”perioada de patru săptămâni de pregătire spirituală înainte de sărbătoarea nașterii Domnului”. Remarc și eu alături de Dănuț Mănăstireanu, Adrian Neiconi și alții, deschiderea Uniunii Baptiste către biserici și credincioși, precum și implicarea tot mai mare a bisericilor locale în actul decizional conform spiritului baptist. Îndemnul la rugăciune, post și meditație pe care l-am primit din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România este următorul:

 

C U L T U L  C R E Ş T I N  B A P T I S T

UNIUNEA BISERICILOR CREȘTINE BAPTISTE din ROMÂNIA

 

București, 26 noiembrie 2010

 

Iubiți frați și surori în Hristos,

Primiți vă rog un salut frățesc cu ocazia apropierii sărbătorii nașterii Mântuitorului nostru. În această perioadă sărbătorim cu mulțumire dragostea Tatălui care l-a trimis pe Fiul pentru a ne elibera din robia păcatului. Ne dăm seama că o asemenea dragoste ne cheamă pe noi, cei credincioși, la un timp de pregătire și de reflecție personală înaintea lui Dumnezeu. Într-un an în care lumea întreagă trece printr-o criză severă, speranță noastră ca și credincioși rămâne întemeiată în Dumnezeu care domnește asupra lumii noastre şi a întregului univers. Lui îi mulțumim și spunem împreună cu Ieremia: bunătăţile Domnului nu s-au sfârșit,  îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

În săptămânile care ne stau înainte şi care sunt considerate de creştini ca o perioadă de aşteptare a venirii Domnului (Advent) să căutăm să ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune, post, meditație asupra Cuvântului şi în comuniune frățească. În unitatea Duhului să fim împreună martori ai puterii de transformare a lui Dumnezeu în viețile noastre şi în mod deosebit în comunitățile noastre. Prin împlinirea poruncii Mântuitorului de a ne iubi unii pe alții să demonstrăm că iubirea lui Dumnezeu ne-a cucerit şi ne-a schimbat eliberându-ne din robia păcatului pentru a trăi ca niște copii a lui Dumnezeu. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu. (Evanghelia după Ioan 15:12)

Ca şi credincioși baptiști dorim să rămânem lângă învățătura Scripturii pe care o înțelegem prin călăuzirea Duhului Sfânt, prezent în mijlocul celor credincioși, adunați la închinare. Fie ca viețile noastre astfel inspirate prin Cuvânt şi Duh să fie aducătoare de lumină şi speranță într-o lume amenințată de întuneric şi deznădejde. Pentru cele patru duminici şi săpămâni care anticipează sărbătoarea nașterii Mântuitorului sugerez, în cele ce urmează, câteva teme pentru reflecţie şi textele din Sfânta Scriptură folosite de credincioșii din lumea întreagă pentru inspirație în acest sezon de aşteptarea a venirii Mântuitorului.

Cu stimă şi preţuire frăţească,

Otniel Ioan Bunaciu,
Preşedinte,
Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România

Împreună cu scrisoarea președintelui UBCBR, anexată în format pdf se găsesc pe lângă documentul menționat, ”temele și textele de reflecție pentru perioada de așteptare a nașterii Mântuitorului (Advent) 2010”

Mesaj Advent 2010 pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: