Cateva dovezi cu privire la invierea Domnului Isus


1. În primul rând, mărturia apostolului Pavel. Avem 13 scrisori scrise de el. El a fost contemporan cu Domnul Isus. Susține că L-a văzut pe Cristos viu. A vorbit cu alţii care susţin că l-au văzut pe Domnul Isus înviat, chiar 500 de oameni în același timp şi mulţi mai erau în viaţă când Pavel îşi scria epistola (1 Cor. 15:5). Toate acestea îi oferă lui Pavel, ceea ce se numește “credibilitate istorică” ceea ce înseamnă că avem toate motivele să credem ce spune Pavel pentru că era înconjurat de atâția oameni care puteau să-l confrunte dacă ceea ce afirma el era fals!

2. În al doilea rând, mormântul gol în care Domnul Isus a fost îngropat şi se află la Ierusalim. Lucrul acesta este relevant pentru că vestea că Domnul Isus a înviat s-a răspândit prima dată într-un context ostil, oameni fi făcut orice să distrugă acel adevăr, să-i aducă la tăcere pe cei care îl susţineau şi să vină cu dovada că Domnul Isus este mort: aici este trupul şi este mort! Nu au putut şi mormântul este gol!(Fapte 5:30-33)

3. În al treilea rând curajul neaşteptat al apostolilor şi dorinţa lor să-şi pună viaţa în pericol pentru a predica pe Cristos cel viu. Toate acestea la câteva zile după ce au fugit, s-au lepădat de El şi au spus: Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel, dar… Ce anume i-a făcut din fricoşi curajoşi? De ce s-au băgat în afacerea asta riscantă, numită creştinism? Îţi pui viaţa în pericol pentru o minciună? L-au văzut pe Cristos viu!

4. Multitudinea şi diversitatea mărturiilor: Matei, Marcu, Luca, Ioan, Petru, Iacov, autorul cărţii Evrei. Citeşte-i şi vezi dacă sunt credibili. Mergi acasă şi vorbeşte cu fiecare. De ce înghiţim mai repede o gogoaşa de-a lui Brown, Codul nu ştiu care… şi nu ne dăm votul de încredere martorilor oculari?

5. Şi apoi perspectiva biblică asupra lumii. Vă întreb: Toată aceste lucruri: de la Dumnezeu şi existenţa Lui, la creaţia, la răscumpărare, la Cristos, la înviere nu oferă cea mai bună perspectivă asupra lumii în care trăim decât orice altă filozofie umană, pesimistă, bacoviană sau utopică? Un om de ştiinţă a fost întrebat: De ce credeţi Noul Testament? Pentru că el explică cel mai bine viaţa şi existenţa omului, mai bine decât orice altceva am studiat. Atât de simplu? De la un om de ştiinţă? Da, trebuie să fie atât de simplu, pentru ca nu trebuie să fi om de ştiinţă să înţelegi lucrurile acestea.

Un material de Faur Iosua.

Un răspuns

  1. […] Textul acestei prezentări a fost publicat sub titlul  Câteva dovezi cu privire la invierea Domnului Isus […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: