Înscrieri la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră din Bucureşti


Aleluia! Lăudaţi-l pe Domnul în lăcaşul său sfânt!
Ps. 150,1

Vă informăm că au început înscrierile pentru anul academic 2011-2012 la Institutului Ecumenic de Muzică Sacră la Bucureşti, cu sediul la Institutul Teologic Romano-Catolic, str. G-ral Berthelot, 19. Institutul funcţionează ca asociaţie cu aprobarea şi recunoaşterea din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, şi are ca scop promovarea formării religioase, liturgice şi muzicale a dirijorilor de cor, organiştilor, cantorilor, coriştilor aparţinând formaţiilor de muzică religioasă şi de cult, promovarea cunoaşterii şi răspândirii patrimoniului tradiţional al muzicii sacre prin diferite iniţiative ca organizarea de festivaluri de muzică sacră, concerte, conferinţe, seminarii, cursuri intensive etc.

Este conceput cu o structură de tip ecumenică, având în proiect posibilitatea de a deschide secţii de formare liturgico-muzicale şi pentru alte confesiuni şi culte, cu particularitatea interdisciplinarităţii între diferitele domenii de formare.

În anul academic 2011-2012 se vor activa următoarele secţii:
– Secţia de Cânt gregorian (3 ani) anul I şi anul II în cadrul acestei secţii, cursanţii vor avea ocazia de a intra în lumea fascinantă a cântului gregorian, cântul prin excelenţă al Bisericii de rit roman, printr-un studiu variat la repertoriului gregorian pe baza manuscriselor neumatice, printr-o apropiere de natură lingvistică, liturgico-spirituală, istorică, muzicologică, practică. Cursul este deschis tuturor, indiferent de apartenenţă confesională sau religioasă.
– Secţia de Orgă şi Dirijat de cor (3 ani) anul I şi anul II – se ocupă cu formarea muzicienilor de Biserică, organişti, cantori, dirijori de cor liturgic ce vor efectua slujirea lor în biserici, parohii sau comunităţi religioase.
– Secţia de Cânt bizantin (nou) anul Ise adresează tuturor celor ce doresc să cunoască, să aprofundeze, să se specializeze în muzica ritului oriental, indiferent de apartenenţă confesională sau religioasă, oferind cursuri variate şi interesante atât de natură teoretică, istorică, muzicologică dar şi de natură practică.
– Secţia de muzică sacră pentru copii, anul I şi anul II – se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 14 ani şi oferă o formare muzicală de bază prin studiul pianului şi al teoriei muzicale şi în acelaşi timp orientează formarea copiilor către muzica liturgică şi arta muzicală prin corul de copii Pueri Cantores.

Dorim să subliniem faptul că Institutul oferă atât cursuri la zi pentru cei ce vor deveni specialişti în domeniul liturgico-muzical, dar şi posibilitatea de a frecventa anumite cursuri ca auditori pentru o cultură generală şi formare permanentă a credincioşilor şi a tuturor persoanelor interesate, în vederea unei participări mai active, mai intense şi mai conştiente la celebrările de cult. Cursurile sunt cu taxă şi vor avea loc joia, vinerea şi sâmbata.

Perioade de înscriere: 16 mai -11 iunie 2011; 1-15 septembrie 2011
Pentru informaţii suplimentare şi detalii se poate accesa situl Institutului: www.iems.ro
sr. Carmen Petcu CJ

catholica.ro

2 răspunsuri

  1. FELICITARI SURORII CARMEN PETCU. MULT SUCCES SI FRUMOASE REALIZARI. DORIM SA VEDEM CAT MAI MULTE CONCERTE CU CORISTI „PUERI CANTORES”
    ANA TOMAS, MAMA LUI DAVID TOMAS, MEMBRU AL CORULUI.

    Apreciază

  2. Mult succes in continuare! Faceti o echipa formidabila.
    Jeni Cirstea (mama Lorenei)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: