Animator Disney renunţă la un salariu cu 5 zerouri pentru Dumnezeu


Davy Liu, fost animator al studiourilor Disney, a renunţat la salariul său cu 5 zerouri şi a decis să îşi petreacă restul vieţii luptând pentru a împlini planul pe care Dumnezeu îl are cu viaţa lui.

Davy Liu

„Împlinirea planului lui Dumnezeu este mai importantă decât câştigarea bogăţiilor pământeşti, pentru că în timp ce comorile de pe pământ sunt efemere, comorile adunate în ceruri durează etern”, a declarat Liu într-un interviu acordat publicaţiei The Gospel Herald.

Desenatorul a vorbit despre experienţa sa spirituală şi despre convertirea sa la o credinţă autentică în Dumnezeu. „Când lucram la Disney, undeva în adâncul inimii mele eram întotdeauna nemulţumit. La vremea aceea, mă întrebam: «Cum se face că filmele şi lucrările de artă produse de creştini sunt făcute, adesea, cu bani puţini sau într-o manieră neatrăgătoare?»” Iar concluzia la care a ajuns Liu a fost că „artiştii buni au dăruit lumii ceea ce au ei mai bun”.

Ţelul lui Liu, în perioada în care a lucrat pentru studiourile Disney, a fost să câştige un premiu Oscar, însă, într-o zi a înţeles că dacă din perspectiva unui om premiul Oscar este ceva foarte valoros, din perspectiva lui Dumnezeu singurele lucruri care contează sunt cele care durează veşnic.

 Davy Liu a lucrat ca desenator la unele dintre cele renumite producţii Disney, precum Frumoasa şi bestia, Alladin, Regele leu, Mulan. A fost ales de studiourile Disney să lucreze ca desenator încă de la vârsta de 19 ani. De-a lungul timpului, a avut ocazia să lucreze cu George Lucas, realizatorul celebrei saga „Războiul stelelor” şi cu specialişti de la studiourile Warner Bros. La 31 de ani, Liu a renunţat la salariul anual de 150.000 de dolari, a plecat de la studiourile Disney şi a fondat o companie mică, numită Kendu Films.

Dorinţa lui Liu este ca prin Kendu Films să producă filme de animaţie care să reflecte valoarea şi frumuseţea credinţei creştine. De altfel, numele „Kendu” este inspirat din Biblie. Se citeşte la fel ca expresia „can do” (a putea), iar Liu a avut în minte declaraţia apostolului Pavel: „Pot totul în Christos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Liu doreşte ca, în următorii 12 ani, să realizeze 12 filme de animaţie care să prezinte istorii din Biblie, din perspectiva unor animale.

 „Viziunea mea este că măsura finală a succesului filmelor noastre de animaţie nu va sta în cantitatea jucăriilor sau Happy Meal-urilor vândute, ci în faptul că vom inspira şi vom imprima generaţiilor viitoare mai mult curaj, adevăr, onestitate şi integritate”, a spus animatorul.

 „Am crezut, odată, că sunt o piatră lipsită de valoare, însă Dumnezeu mi-a arătat că, în ochii Lui, sunt un diamant scânteietor”, a declarat Liu. „Sper să îmi folosesc talentul pentru a-L onora pe Dumnezeu şi pentru a-mi strânge comori în ceruri.”

http://www.semneletimpului.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: