5 mari schimbări în bisericile americane


În ediția de vară a revistei Facts & Trends, editorul Thom Rainer prezintă 5 mari schimbări în bisericile americane.

churchgenerations_4001. America va fi martora celui mai mare câmp misionar compus dintr-o singură generație. Astfel, generația născută între 1980-2000 va avea cea mai slabă reprezentare creștină. Conform estimărilor aceasta va fi de maxim 15%. Cu alte cuvinte aproximativ 70 de milioane de tineri născuți între 1980-2000 sunt necreștini.

2. Atitudinea dominantă a acestei uriașe generații față de creștinism va fi una de indiferență. Numai 13% consideră că lucrurile spirituale au vreo importanță în viețile lor. Nu sunt dușmani ai creștinismului, ci pur și simplu ignoră creștinismul pentru ceea ce ei percep a fi lipsa de relevanță a religiei creștine pentru viața cotidiană.

3. Departamentele din biserici care sunt administrate de adulți seniori vor cunoaște un declin considerabil. Una dintre cauze este aceea că adulții care îmbătrânesc se adaptează greu la ideea că devin seniori. De asemenea bisericile se adaptează greu la noi programe pentru o altă generație.

4. Generația părinților tinerilor de acum, generația celor numiți Baby-Boomer și născuți după război va deveni mai receptivă la Evanghelie. Ironia sorții este că aceștia, după ce în anii 60-70 au încercat orice era posibil, acum se întorc la speranța Evangheliei.

5. Familia este un element cheie, fiecare dintre reprezentanții generațiilor afirmă că familia are un loc important în viața sa. Dacă bisericile reușesc să ajungă cu mesajul lor despre familie la ambele generații, atunci vor avea succes.

Studiile au fost realizate la LifeWay Research. Aceste două generații sunt cele mai numeroase generații în viață din America.

 http://www.semneletimpului.ro

 

Un răspuns

  1. […] 5 mari schimbări în bisericile americane […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: