Prezbiterienii din Mexic rup relaţia cu Biserica SUA la nivel oficial datorita deciziei de hirotonire a persoanelor gay si a lesbienelor


O decizie salutară luată de către Biserica Presbiteriană a Mexicului care dovedește faptul că Biserica nu și-a pierdut încă puterea de a lua atitudine împotriva anormalității.

Biserica presbiteriana din MexicConform datelor primite din New York, Biserica Presbiteriană Naţională a Mexicului a hotărât prin vot încetarea relaţiei, vechi de 139 de ani, cu Biserica Prezbiteriană a Statelor Unite ale Americii.

   Decizia vine ca răspuns la decizia Bisericii SUA, luată la începutul acestui an, 2011, de a permite hirotonirea gay-lor şi a lesbienelor activi sexual. Potrivit unui comunicat de presă emis de Biserica SUA, hotărârea a fost luată cu un total de 116 voturi, contra 22, în cadrul Adunării Bisericii Mexicane, din 19 august 2011.

   Comunicatul arată că, probabil, acest lucru va pune în pericol continuarea activităţii din cadrul celei de-a 11-a misiuni bisericeşti a Statelor Unite, din Mexic, inclusiv activitatea de-a lungul frontierei SUA-Mexic, precum şi viitorul misiunilor congregaţionale pe termen scurt din Mexic şi alte peste 24 de parteneriate.

http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/impotriva-firii-avort-sex-homosexualitate/prezbiterienii-din-mexic-rup-relatia-cu-biserica-sua-la-nivel-oficial.html

2 răspunsuri

  1. […] Prezbiterienii din Mexic rup relaţia cu Biserica SUA la nivel oficial datorita deciziei de hirotoni… […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: