FII ÎNŢELEPT STABILESTE-TI PRIORIATI (1)„Daca ar fi fost înţelepţi ar înţelege, şi s-ar gândi la ce li se va întâmpla” (Deuteronom 32:29) –

Biblia spune: „Dacă ar fi fost înţelepţi, ar înţelege, şi s-ar gândi la ce li se va întâmpla. Una din cele mai mari provocări ale vieţi este să crezi şi să faci ceea ce contează cu adevărat şi care me­rită. O viaţă în care merge orice, este o viaţă în care nu merge nimic. Înţelepciunea înseamnă să ai disciplina de a-ţi stabili priorităţi şi abilitatea de a lucra pentru împlinirea obiectivelor. Întrebarea nu este „Agenda mea va fi plină?”, ci „Cine o va umple?” şi „Care sunt lucrurile care o vor umple?” Pentru a-ţi cunoaşte priorităţile trebuie să te opreşti şi să te întrebi:

1) „Doamne, ce vrei să fac?” (Faptele Apostolilor 9:6);

2) Ce mi se cere mie şi nimeni altcineva nu poate face?

3) Ce îmi va aduce cea mai mare răsplată? Dumnezeu nu răsplăteşte efortul irosit, ci El răsplăteşte înţelepciunea. Se spune că paznicul unui far de pe o stâncă de coastă, primea o rezervă de ulei în fiecare lună pen­tru funcţionarea farului. Fiind aproape de mal, el avea mulţi musafiri. O femeie din sat avea nevoie de ulei pentru familia ei; un ţăran i-a cerut puţin pentru tractorul său; un mecanic a vrut şi el puţin pentru a-şi ungeo roată. Toate cererile păreau legitime aşa că paznicul farului a încercat să facă pe placul fiecăruia. Înainte ca luna să se încheie, uleiul s-a terminat iar farul s-a stins. Drept urmare câte­va vase au eşuat şi s-au pierdut vieţi omeneşti. Când au venit autorităţile să investigheze situaţia, omului i-a părut foarte rău. Dar la părerea lui de rău şi la lamentarea lui, ele au răspuns: „Ţi s-a dat ulei pentru un singur scop; ca să menţii farul aprins”. Fii înţelept; stabileşte-ţi priorităţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: