5 mituri despre exodul tinerilor din biserici


Barna Group a publicat rezultatele unui studiu care combate 5 mituri referitoare la motivele pentru care tinerii se îndepărtează de religie şi de Biserică.

adolescenţii şi creştinismul

Cercetarea efectuată de Barna Group relevă 5 mituri şi, implicit, 5 realități care explică exodul tinerilor din Biserică.

1. Cei mai mulţi tineri se îndepărtează de Biserică în perioada anilor de liceu. În acest caz, realitatea este mult mai nuanţată şi se leagă profund de modul în care părinţii şi conducătorii Bisericii reuşesc să îi ţină conectaţi la cele spirituale pe tinerii care se simt pierduţi între cultura Bisericii şi cultura societății actuale.

2. Plecarea tinerilor din Biserică este parte a maturizării acestora. Ideea aceasta nu este confirmată însă de toate generaţiile, ci este, mai degrabă, o problemă a generaţiei actuale. David Kinnaman, autorul studiului, consideră că nu maturizarea propriu-zisă îi îndepărtează pe tineri, ci mai degrabă influenţele societăţii moderne care au pătruns în Biserică, precum şi influenţa tehnologiei.

3. Studiile universitare îi determină pe tineri să aleagă altă cale. Problema o reprezintă, în realitate, insuficienta pregătire a viitorilor studenţi pentru această etapă a vieţii lor. Studiul lui Kinnaman a scos la iveală faptul că foarte puţini tineri au fost învăţaţi cum să coreleze credinţa cu educaţia, cu profesia şi cu alegerile pe care le fac zi de zi.

4. Generaţia actuală este analfabetă din punct de vedere biblic. De fapt, tinerii de azi consideră că este foarte important să împărtăşească aceeaşi cultură şi aceleaşi convingeri ca semenii lor necreştini, pentru ca apoi să le poată face cunoscută credinţa lor.

5. Tinerii plecaţi din Biserică se vor reîntoarce. În general, liderii Bisericii consideră că tinerii vor reveni în Biserică pe măsură ce vor avea copii sau vor îmbătrâni. Potrivit studiului însă, este foarte probabil ca viaţa trăită departe de adevărul Scripturii să nu genereze un astfel de comportament.

(Foto: Dreamstime)


http://www.semneletimpului.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: